Magnez w ciąży

Ja ogólnie magnez zaczęłam brać od 18 TC a od od 30 TC doszła jeszcze no&spa 3 razy dziennie. Teraz jest trochę lepiej ale boje się odstawić i pewnie tak jak w poprzedniej ciąży będę brała do 37 TC.

Ja też muszę od czasu do czasu wziąć, bo skurcze mnie łapią w lydjach i stopach :/

Wioleczek, Karolina ja też brałam w związku z podtrzymaniem - razem z Luteiną. Odstawiłam luteinę i magnez jednoczesnie.

Skurczów nie miałam ani łydek ani brzucha - przynajmniej dla mnie wyczuwalnych - więc mimo zaleceń nie brałam no-spa. Kupiłam opakowanie tylko na w razie czego.

Ja magnezu nie biorę, a kurcze mnie łapią l,jak zaczynam się rozciągać po nocnym spaniu

W 1 ciąży miałam straszne skurcze łydek ,zwłaszcz w nocy ,budziłam się z płaczem praktycznie ,zdarzały się kilka razy w ciągu nocy ,przy 2 ciąży musiałam brać ze względu na skracającą się szyjkę .Jak trzeba to tzreba  w takich kwestiach ufam swojemu lekarzowi. 

MNPB mnie też przeważnie wtedy łapią dlatego lykam bo strasznie bolesne :(

Ja wtedy wstaję i rozmasowuję mięsień. Zazwyczaj po kilku chwilach przychodzi

Kiedyś jak miałam takie częste te skurcze to masaż nie pomagał musiAłam wziąść tabletkę albo co chwilę cierpieć... ale w ciąży nie miałam z tym problemu... ciekawe czemu... bo wymiotowalam ciągle, nic prawie nie jadłam, a brałam jedynie żelazo...

Ja w ciąży mam niestety często skurcze w nogach. Najgorsze w tym wszystkim jest to że zawsze są w nocy i naprawdę ciężko potem zasnąć. Moja babcia zawsze jak miała skurcze w nogach to zapierała je o ściany i szczerze powiem że się z tego śmiałam ale naprawdę mocny ucisk pomaga jak się człowiek o coś zaprze.

Magnez dość szybko wypłukuje się z organizmu, zwłaszcza jak pijemy dużo kawy, warto brać czasem nawet profilaktycznie.

Nie tylko częste picie kawy ale również herbaty spowoduje że magznez się wyplukuje

Ja też staram sie rozciagnac mięśnie w przeciwnym kierunku do skurczonych. Pamiętam, że też na basenie często mnie lapaly skurcze stóp jak plywalam. 

Tak, kawa niestety nie pomaga w tym, ale mówią że w czekoladzie jest magnes więc trzeba kawę z czekoladą spożywać  :D

A mi właśnie lekarza na odwrót powiedział że magnez hamuje skurcze