Też myśle, że najlepiej poczekać i dawać zwykle sztućce, żeby już się uczylo dziecko od razu operować nimi, a nie po raz kolejny od nowa innej łyżeczki
Ja mam jedną łyżeczkę plastikową a jeżeli podaję coś widelcem, podaję zwykłym. Właśnie lepiej nie przyzwyczajać dziecka do takich udogodnień bo później będzie problem z obrotem łyżeczki.
Córeczka uczy się jeść na plastikowej łyżce i małym metalowym widelczyku do ciasta
Człowiek sie uczy całe życie ,ja nawet nie rozważałam opcji z taką łyżeczka ,ba nawet nie wiedziałam ,że takie są ;)
Ja podaję plastikową łyżeczką z rossmana, jest dla nas akurat. Na chwilę obecną nie planuję kupować specjalnych sztućców.
Wioleczek ja te nie wiedziałam, że takie są :)
Ja nie wiedziałam że takie są bo nie interesowałam się tym nawet. Dostałam od położnej dwie łyżeczki z hipp, jedna z Nestle i my wystarczyło do nauki
My używamy łyżeczek z rosmann i canpol bardzo jej pasują a że uwielbia jeśc to tym lepiej :)
Ja je znalazłam jak szukalam takich z Nestle. Są wąskie i ładnie pasują do buźki :)
MamaMalejMajki dla nad też Nestle trochę za mała właśnie. W HiPP się sprawdziła najbardziej
Ja mam lyzeczke z pepco. Tez sie fajnie sprawdza. Jedna jedyna lyzeczka. Pozniej to juz metalowych uzywam do dalszej nauki jedzenia.
Ja podaję na zmianę, raz zwykłą metalową a raz plastikową :)
Ja juz przy synku podaje metalowa. Przy pierwszym dziecku to wszystko bylo nowe i czlowiek dawal plastikowa jeszcze zeby sie nic nie stalo. Kazde kolejne dziecko chowa sie inaczej i jest juz latwiej.
Też kupiłam w Pepco zestaw łyżka z widelcem. Ale jakoś bardziej sprawdza się widelec metalowy.
Dlatego ja potem juz nie kupowalam zestawu dla dzieci tylko od razu wzielam te co ja ich uzywam. Nie widze w tym nic zlego.
Nam podpasowaly łyżeczki z babydream z rossmana, są trochę płytkie, ale bardzo wygodne, myśle że dziecko dostaje odpowiednią porcję.
Na metalowy widelczyk lepiej się nabija niż plastikowy.
Aneta pewnie, ja jak podaję coś widelcem albo jak nie mam pod ręką łyżeczki plastikowej podaję zwykle metalowe sztućce i jest ok :)
Ja miałam takie metalowe ale takie malutkie dla dzieci z plastikową rączką i te mu odpowiadały
Ja nie widze sensu kupowania zestawu tylko dla dzieci jak mozna uzywac zwyklych dla mnie to strata pieniedzy. Prawda tez jest taka, ze te metalowe sa wieksze i dziecku moze byc ciezko nimi operowac niz tymi dla dzieci.