Wątek dla nieco starszych dzieci.
Długo zastanawialiśmy się, czy kupować łóżko piętrowe. Jak już postanowiliśmy, że tak, to zastanawialiśmy się-jakie. Wybór nasz padł na piętrowe łóżko z drewna(nie ze sklejki), ze schodami. Młodsza śpi na dole, starsza na górze-nie mamy żadnego problemu z tym, że same tam wchodzą i urzędują na górze. Choć to były moje główne obawy.
Jakie są Wasze doświadczenia z piętrowymi łóżkami?
Ja myśle że piętrowe łóżko to niezła frajda dla dzieci mogą się wapinać (najważniejsze) i są tak wysoko- pewnie oby dwie chciały by spać na górze
a co do łóżka to bardzo fajne… Te schodki są super. Tam są szuflady ?
Tak w tych schodkach są szuflady.
Bardzo mi się spodobało, ze względu na barierkę i te schody właśnie. Wyobrażałam sobie moją 6 letnią corkę schodzącą w nocy na siku…brrrr…
my też kupujemy za niedługo łóżko piętrowe dla chłopców, ale nieco inne, ja muszę mieć szczebelki na dole zabezpieczające dziecko przed upadkiem, bo młodszy ma niecałe półtorej roku i boję się o niego.
Ale łóżko fajne, no i praktyczne szuflady, dla dzieci super sprawa
beti,
mamy barierkę na dole, nie ma jej jeszcze na tym zdjęciu.
Ja jestem bardzo zadowolona z tego łóżka.
Bardzo podoba mi się te łóżeczko właśnie ze względu na te schody bo wyglądają na stabilne i bezpieczne.
Nam się bardzo podoba. Zakładaliśmy, że jakby był syn, to też by mieli wspólny pokój i kupilibyśmy takie łóżko. Ale mój mąż się nie poddaje i chce kupić synowi takie łóżko jak za rok pójdzie do szkoły. A na dół wstawić biurko.
Mamula, czyli antresola?
Ja zrezygnowałam z takiej opcji, głównie z powodu braku światła pod antresolą, no i z powodu tego, że łóżko musiałoby być wyżej niż jest teraz, żeby swobodnie chodzić pod spodem. Ale też zastanawialiśmy się nad tym…
ja też bym nie wybierała takiej opcji, dziecko musiałoby się nawet w dzień uczyć przy sztucznym świetle, a to nie jest dobre dla wzroku
Zawsze sie boje tych łóżek dla dzieci.
Może i fajnie wygląda takie łóżko z biurkiem u dołu i mniej miejsca zajmuje ale rzeczywiście światło tam nie będzie dochodziło i szkoda męczyć dziecku oczka.
Ja na pewno dla swoich maluchów jak beda wieksze kupie takie lozko pietrowe.
To jest niezla frajda dla dzieciakow, sama o takim marzylam zawsze ale miedzy mna a bratem jest 9 lat roznicy wiec nie bylo opcji zebysmy mieli takie lozko razem:)
No ja też zawsze chciałam mieć łóżko piętrowe jak byłam mała hehe… Mnie najbardziej interesowała góra, żeby spać na górze tak wysoko hehe będe miała jeszcze jednego dzieciaczka to napewno im kupie takie łóżko… ale z tymi scbodkami bo fajnie wygląda
i praktyczne bo można coś tam schować…
Agulka a powiedz mi drogie takie łóżko? I gdzie kupiłaś?
E.Dyląg, już odpowiadam kupiłam na stronie zaczarowanasypialnia. Koszt jest spory, ale to samo drewno, solidne. Mogliśmy zamówic bez szuflad na dole, więc nieco taniej. Materace też można od razu u nich kupic.
Już przeglądam stronke dzieki
ale lepiej dołozyc pieniedzy i kupic drozsze ale pozadne, w koncu na kilka dobrych lat ma posluzyc takie lozko
Oj ceny kosmiczne… ale może warto
Agulka, tak o antresoli myśli mój mąż. Z oświetleniem nie byłoby problemu, bo pokój jest bardzo jasny. Ja bardziej boję się połamanych kończyn.
Łozka pietrowe sa wspaniale! tez mi sie zawsze marzyło takie hehe:)
tez jestem zdania ze lepiej dolozyc wiecej kasy ale kupic cos porzadnego co posluzy na lata i sie nie rozpadnie i nie zawiedzie.
a jesli chodzi o lozko to na paewno warto zainwestowac w cos porzadnego:)
dla dzieciaków niezła frajda takie lozko:) beda sie bić kto na górze ma spac a kto na dole hehe:)
Niestety łóżka są drogie, ale wiecie…nacięłam się parę razy w życiu na tanie meble… są dobre na chwilkę, ale raz rozkręcone i złożone ponownie rozwalają się…
U nas łóżko było ze składek rodziny. zamiast prezentu na dzień dziecka.
teraz nieco je zmodyfikowałam pod kątem dziewczynek:)