Łóżko piętrowe

Agulka super :smiley: pewnie zabawa na takim łóżku to frajda na całego :smiley: oj patrzą na to zdjęcie aż samej mi się takie zamarzyło hehe

Kiedys prawie kazdy mial takie lozka i bylo dobrze, zajmuja malo miejsca i sa bardzo praktyczne

Jeśli córka będzie miała siostrzyczkę, to zapewne pomyślimy o taki rozwiązaniu…choć nie będzie ono, aż tak konieczne gdyż mamy dwa pokoju, które możemy przeznaczyć dla dzieci…chyba, że :slight_smile: w dalekiej przyszłości pojawi się trzecie dziecko to wtedy opcja piętrowego łóżka na pewno się pojawi.

Wiele mam boi się, ze dziecko moze spasc z lozka z wysokosci,ale z nizszego tez moze spasc.
Lozka pietrowe to bardzo praktyczna rzecz, ale trzeba wczesniej obserwowac swoje dzieci czy mają sklonnosc do spadania z lozek, jak spia,czy bardzo sie wiercą,bo niektóre dzieci potrafia spaśc nawek kilka razy w nocy.
Teraz na rynku jest te wiele bardzo dobrym pietrowych zabudowanych łozek, jest duzy wybor

Ale tutaj w łózeczku jest barierka… więc spaść nie bedzie łatwo… chyba dziecko by musiało nieźke skakać… ake Danusia masz racje obawy rodzica zawsze są

Spałam długo na łóżku piętrowym , ja na dole a mój brat lunatyk na górze. Mimo ,że bart lunatykował to nigdy nie spadł. Gdy sama będę musiała urządzić pokój dziecinny dla dwóch szkrabów to pewnie łóżko piętrowe w nim będzie.

Mam znajomych bliźniaków i mieli właśnie łóżko piętrowe tak się wygłupiali że jeden spał na głowę i trafił ze wstrząsem mózgu do szpitala.

Lenka26 to straszne, ale ja słyszałam od jednej mamy, ze jej syn spadł z jednoosobowego łóżka i złamał rękę. Kto by pomyślał, ze z takiej małej wysokości taka szkoda będzie.
Łóżko piętrowe zawsze było moim marzeniem w dzieciństwie, ale się nie doczekalam. To na zdjęciu ma stabilne , ciekawe schody. Ja widziałam tylko te z drabinka o którą się zawsze obawiałam.

Dziewczyny odświeżam wątek. W maju rodzę córeczkę i synek musi oddać siostrze łóżeczko. Sprawa ma się tak że chłopcy kończą w lipcu 4 latka i 2 latka. I nie wiem co mam zrobić. Kupić łóżko piętrowe czy pojedyncze dla młodszego? Starszy śpi w swoim łóżku od dwóch lat. Takie piętrowe jest sporo droższe niż pojedyncze. A po drugie to boję się że starszy spadnie z piętra. Czasem zdarza mu się wstać w nocy i może się zapomnieć. Z drugiej strony widziałam takie siatki zabezpieczające, no i te łóżka nie są wysokie bardzo. Na pewno będą mieli więcej miejsca. No sama nie wiem co robić, co mi poradzicie w tej sytuacji? Co byście zrobiły na moim miejscu?

Ciężko stwierdzić. 

Ja myślę że piętrowe są nie praktyczne są dość wąskie i właśnie istnieje możliwość spadnięcia z wysokości także ja swojemu bym takiego nie kupiła. Wolalabym kupić lub poszukać tanie łóżko i wiedzieć że moje dziecko będzie bezpieczne w nocy. A ja pójdę spokojnie spać 

u nas za chwile będzie piętrowe z powodu braku miejsca. tyle ze mój starszy syn ma 7 lat i on będzie zajmował górę. 4 latkowi chyba bałabym sue kupić 

Ja bym się na piętrowe nie zdecydowała dla mnie bezpieczeństwo dziecka jest najważniejsze. 

Wolałabym kupić 2 osobne nawet 1 niż takie piętrowe a później mieć wyrzuty sumienia że moje dziecko spadło. Przecież to tyllp i wyłącznie wina będzie rodzica 

No właśnie zrezygnowalam z piętrowego łóżka. Mąż tak jak wy twierdzi. Na dodatek syn czasem chce żeby się z nim w nocy położyć. To byłaby dla nich atrakcja, a młodszy dwulatek jest nieostrożny jeszcze i ciągle by się wspinał. Za mali jeszcze. No i cenowo o wiele taniej wyjdzie, w tej cenie mogę im np dokupić komodę. No a jeszcze wam powiem, że myślałam o pojedynczym takim w kształcie auta dla młodszego ale jak starszy się dowiedział to płacze że on też chce takie. Więc zawsze coś. Dlatego kupię najzwyklejsze łóżko i nie będzie płaczu i zazdrości.

Pewnie ze tak myślę że to bardzo dobre rozwiązanie. Nie będzie właśnie płaczu, Krzyków i zazdrości 

Lena myślę że to najlepsze rozwiązanie problemu właśnie 😁