Tez lubie :)
My z mężem także wybieramy zazwyczaj coś, co już nas zaskoczyło smakowo
Słony karmel;))
Słony karmel też mi smakuje. Biorę w tedy dwie gałki śmietankowe i słony karmel. Łasa jestem na lody w ciąży 😁
Słony karmel też jest dobry, ale nie wszędzie. Trzeba mieć sprawdzone miejsce
Oj tak śmietanka jest pycha :)
Też lubie bakaliowe i pistację ,rzemieślnicze tylko.
W Good Lood wczoraj były o smaku Paluszków Beskidzkich, nie wiem czy słyszałyście, że część hali produkcyjnej spłonęła i trwa ogólnopolska akcja,żeby wspierać teraz tę firmę - Good Lood kupiło ogrome ilości paluszków �
Ja też uwielbiam śmietankowe i jem normalnie ale raczej z umiarem
DaNutka oo nie słyszałam . Oby odbudowali. Mnie ostatnio zaskoczyły czekoladowe. Mocno czekoladowe, pyszne!! Dawno dawno takich nie jadłam
O tej spalonej hali dosyć głośno bo właściciel nie zwolnił mimo wszystko ludzi , więc teraz ludzie ich wspierają jak się da
ja normalnie jadłam lody w ciąży, ale najwieksza ochote miałam na sorbety
mazia aaa tak kojarzę! , rety Informacji nie słucham to pomijam większość tragedii w świecie
Ja normalnie jadłam lody w ciąży :)
Podobno lody dopuszczone do sprzedaży muszą być sporządzone z pasteryzowanych produktów.
Czyli obawiałabym się przygotowanych własnoręcznie lodów z mleka "prosto od krowy" :)
Podobnie słyszałam o majonezie (jajka - salmonella), że te sklepowe są przygotowane z kontrolowanych jajek.
Ja jadlam wszystkie lody ;)
gdybym miała cukrzycę ciążową to wtedy obawiałabym się ich jeść ;)
Właśnie ostatnio pierwszy raz robiłam sama majonez i zdziwilo mnie, że te jajka nie mają żadnej obróbki termicznej (na parze czy coś), dobrze że najpierw sparzyłam skorupki. Ale jakoś i tak się go bałam pomimo, ze juz nie jestem w ciąży;))..
Jadłam lody i to nawet duzo pod koniec ciąży, bo akurat w zaawansowanej chodziłam w upały. :)
Lody to moje danie główne w jadłospisie
z tego co wiem to wszystkie dopuszczone do sprzedaży lody są bezpiecznie dla kobiet w ciąży i sama jadłam ich sporo chłodząc sie na noc :)
justys mnie właśnie niestety spotkała cukrzyca ciążowa, ale na szczęście można kupić w lidlu lody bez cukru i takie jadłam w ciepłe dni, więc dało radę jakoś przeżyć.
Ja nie pamiętamżebym jadła lody w ciąży, chyba nie...
Lea które to lody ;)? Wstawisz foto ?