Tak sobie poczytałam Wasze wszystkie wypowiedzi i sama zastosuję jak juz bede tak blisko porodu
nie zaszkodzi, a nuż pomoze w przebiegu porodu ![]()
O laktacji nie słyszałam, ale faktycznie może warto spróbować
O tym że lisciw malin pozytywnie wplywaja na laktacje nie słyszałam, ale dużo czytalam o tym że wspomagaja mięśnie macicy i pomagają w porodzie. Dzięki nim skurcze sa efektywne i mocne. Czy na pewno tak jest nie wiem bo mialam dwa razy cc ale moze warto sprobowac. Na pewno nie zaszkodza może trochę pomogą
Najlepiej przed porodem masuj swoje krocze dzięki temu tkanki będą bardziej rozciągliwe. Codziennie przez pięć minut masuj ruchami okrężnymi okolice pochwy (palcem wskazującym zewnętrzną, a kciukiem wewnętrzną część). Do masażu możesz wykorzystać oliwę z oliwek lub olejek migdałowy. Napar z liści malin jak najbardziej polecam od 38 tc pomaga w przygotowaniu mięśnia macicy poprzez uelastycznienie szyjki macicy, co ułatwia jej rozwieranie podczas narodzin dziecka.
RÓWNIEŻ POLECAM ZAKUPIĆ W APTECE OLEJ Z WIESIOŁKA również od 38 tc . Mój poród był co prawda bolesny ale bardzo szybki .
Picie herbatki z liści malin przyspiesza poród naturalny- hmm czy to prawda zdania są podzielone. Ważne że nie szkodzi- dlatego może warto spróbować jednakże wszystko w rozsądnych ilościach
Też słyszałam że przyspiesza poród ale u mnie to się nie sprawdziło. Liść maliny ma jednak dodatkowo zastosowanie uelastycznienia tkanek macicy i kanału rodnego i dzięki temu lepiej ponoć się znosi poród. Nie wiem czy to mi pomogło ale miałam ciężki poród i pęknięcie 2 stopnia więc w sumie lekarze stwierdzili że mogło być znacznie gorzej
Herbata zlisci malin nie przyszpiesza porodu, ale pomaga łagonie go przejśc. podczas drugiej ciąży piłam liście malin to mój porod trwał 2 i pół godziny. Jak dojechałm do szpitala to od razu na porodówke, formlaności załatwiałam po narodzinach małej. Po dziesieciu minutach przybacia na porodówkę juz Malutka miałam na rękach.
ja nie stosowałam wiec nic nie moge poradzic
Piłam od 37 tygodnia nie wiem czy coś to dało urodziłam kilka dni po termini. Herbata tys też jest stosowana na przeziębienia.
Też zamierzam pić herbatkę z liści malin jeśli to ma ułatwić mój poród.a czy przyspiesza poród to słyszałam coś o tym.ale każda kobieta przechodzi pewnie inaczej po zastosowaniu.