Hej dziewczyny czy któraś z was była leczona radiojodem i musiała być w izolacji 14 dni ? Mnie to czeka i przeraża mnie myśl tyle dni bez dzieci i męża jak to u Was wyglądało ?
niestety nigdy o tym nie słyszałam, nikt ze znajomych też nic takiego nie mówił...
A co się dzieje ze musisz być tym leczona?
Ja nie slyszałam o takim leczeniu
na co to ma pomoc ?
Mam Nadczynność tarczycy i już ponad 7 lat się leczę i pani doktor chce u mnie zastosować właśnie to leczenie , połyka się kapsułkę i później nie można mieć kontaktu z dziećmi , kobietami w ciąży przez 14 dni
O to ciężko napewno będzie wytrzymać bez dzieci aż tyle
No właśnie ciężko ale ciekawe jak to dzieci zniosą synek ma 13 MSC córka 6 lat to już dużo rozumie ale syn cały czas jest ze mną i nie wiem jak to przeżyje :(
Nie nie musiałam być tak leczona nie mam tarczycy . Słyszałam o leczeniu radiojodem jest to dobra alternatywa dla leczenia chirurgicznego tarczycy nie wymagająca operacji a przynosi ponoć naprawdę zadowalające efekty.
słyszłam o tym znajoma miała takie leczenie i faktycznie sie izolowała od rodziny;/ troche cięzko jej było bo wówczas jej córcia była mała, ale potem jak z nia rozmawiałam to mówi ze leczenie przyniosło efekt, to chociaż to jest pocieszajace
Ewelina to może warto jednak się poświęcić żeby leczenie przyniosło efekt. Na pewno mąż dobrze się zajmie dziećmi, tobiee szybko zleci i wrócisz do domu ;)
No właśnie będę musiała chociaż synek teraz ma 14 MSC i jak znikne z oczu to juz mnie szukać :( no ale trzeba dać radę i jakoś to przetrwać
Ja też nie słyszałam. Ale jak trzeba to trzeba. Na pewno bd ciężko. Ja jak byłam w szpitalu to synek lepiej zniósł niż starsza córka. Młodsze dzieci nie mają jeszcze za bd poczucia czasu.
Ila212 dokladnie jeszcze na tak długo nie zostawałam sama ani ich więc dlatego mam obawy 🙈
Pierwsze słyszę szczerze mówiąc ale skoro terapia ma przynieść efekty widoczne jest taka potrzeba pomysł że jest to konieczne myślę że Tatuś poradzi sobie bez problemu z dzieckiem więc się nie martw i pomyśl o sobie i swoim zdrowiu :)
Ja tez ale przykro tak zostawić dzieci myśle ze będą bardzo tęsknić ale dla zdrowia warto są rozmowy przez kamerkę.
No dokładnie ale wiecie też tak ciężko pójść gdzieś na 14 dni jakiś hotel czy cos:( drugiego mieszkania nie mamy u rodziców też nie chce ich narażać , ciężko ....
Mojego kuzyna żona była w podobnej sytuacji, był to trudny czas, ale doskonale sobie poradzili. Nie martw się będzie dobrze :)
Jejku też pierwsze słyszę. Ale powiem jedno i facet jak nie ma wyjścia to sobie jakos poradzi
Ewelka i jak sytuacja u Ciebie? jak sie czujesz i kiedy to Twoje leczenie bedzie?
Też jestem ciekawa jak przebiegło leczenie i rozłąka
Koniecznie napisz czekamy wszystkie :)