Leczenie radiojodem

też jestem ciekawa :)

Tez jestem ciekawa jak to przebiegało

Koniecznie daj znać, mamy nadzieję że wszystko dobrze :) 

Oj też chętnie dowiem się co i jak. Nie znam nikogo po takim leczeniu.

Właśnie ja tez nie znam nikogo i bardzo mnie to ciekawi 

też jestem bardzo ciekawa, ponieważ nikt u mnie takiego czegoś nie miał

Ewelka jeśli możesz to napisz co tam u Was? Jak po tym leczeniu?

Kurczę, super ze pojawił się temat bo również mnie to czeka.

koleżanka miała taka terapie, siedziała sama w mieszkaniu 2 tyg, ma zakaz zachodzenia w ciąże przez 2 lata (ogromne ryzyko deformacji). czuła się ok, ale nie ma dzieci wiec pod wzgledem tęsknoty i poradzenia sobie partnera z dziećmi nic nie napisze 

a czemu takie leczenie musicie przechodzić? w sensie w jakiej chorobie jest to terapia? 

A dlaczego musisz mieć taką terapię? 

tej jestem ciekawa do czego służy taka terapia? jaką chorobę leczy? 

To chyba na choroby tarczycy? 

Tak, przy schorzeniach tarczycy. ja akurat mam hashimoto, przewlekłe zapalenie tarczycy, nawracającą tyreoksykozę a co chyba najważniejzze jebutnego guza w cieśni (zmiana póki co łagodna, ale wielka) 

przewlekłe zapalenie tarczycy prowadzi tez do osteoporozy wiec trzeba się pilnować 

ooo to faktycznie nieciekawie. moja mam tez ma hashimoto i małego guzka ale chyba to jest na takim dość łagodnym przebiegu. ja tez w ciąży jem tabletki na tarczyce bo troche mi podskoczyło ale dawka nie jest duza  bo jem eutyrox 75. wiec nawet jest ok

no z tarczyca tez nie ma żartów i trzeba pilnować. życze żeby wszystko sie wam dobrze poukładało 

U mnie leki na tarczyce w ciąży mogą bardziej zaszkodzic niż pomoc, paradoksalnie niebędąc w ciąży biorę leki a będąc w ciąży już nie. Ściskam wszystkie tarczynki ;)

ooo to widac ze ciąza na korzystny wpływ na Twoją tarczyce. ja jestem ciekawa czy bede musiadalej po porodzie jeść te tabletki na tarczyce czy bede mogła je odstawić. 

Hej,

na wstępie życzę dużo zdrowia! ♥

Co do leczenia- nigdy nie potrzebowałam tego leczenia i nie znam nikogo kto by tak miał.

Jesteś juz po? Daj znac

Właśnie ewelkar co tam u Cb słychać? Jak to leczenie?

Ja na szczęście wyniki na tarczycę miałam na granicy i nie musiałam brać tabletek. Ja rownież życzę dużo zdrówka dziewczyny ;)