Mama_Gratki ma rację. Dziecko powinno spać przy wyłączonym świetle. Poza tym, zależy gdzie mieszkasz, ale raczej pomimo zasłon w oknach bądź żaluzji, zawsze jest w pokoju jakieś światło np z latarni ulicznych po po prostu z osiedla, a nie ma zupełnej ciemności.
Jeśli nie posiada Pani nawilżacza, to mogę polecić nawilżacz z funkcją lampki, mam marki Mesmed. Daje bardzo delikatne światło, w kilku, zmieniających się kolorach, można sobie ‘zastopować’ wybrany. Jestem bardzo zadowolona.
W Ikei są bardzo fajne lampki typu:chmurka,gwiazdka,księżyc,kwiatek i balonik.
Baloniki są różne kolory.
Ja kupiłam czerwony bo mniej razi.
Mama_Gratki. Ta lampka nie świeci dziecku po oczach tylko stoi na ziemi. Kompletnie nie świeci do łóżeczka bo jest z każdej strony zakryte, jak nie ochraniacz to przybornik wisi. Takze i tak będzie miało cały czas zapalone póki nie przestanie się budzić w nocy i nie zejdzie leżeć niżej w łóżeczku. Zresztą jest to lampka z 3 stopniami regulacji światła i ustawione na 1 to taki półmrok, ciemnej niż przy zapalone świeczce.
Zerknij sobie na lampy w sklepie Leroy Merlin. Mają duży wybór oswietlenia, też do pokoi dzieciaczków. Największy wybór jest na ich stronie www. Mają tam lampy sufitowe ale i inne. Możesz równiez oczywiście wybrać się do ich sklepu stacjonarnie, aczkolwiek w sieci mają szerszy wybór. Zamówiłam tam ostatnio lampę na zdjęciu poniżej. Lampa jest ozdobiona gwiazdkami i księżycem, po włączeniu widać je na ścianach oraz na suficie i wyglada to naprawdę ciekawie ( na zdjęciu tego nie zobaczysz, a szkoda bo przyciąga wzrok).
Poza tym mamy jeszcze lampkę przy łóżku córki, córka ma 3 lata i dzięki tej lampce z delikatnym mlecznym światłem o wiele łatwiej zasypia ( bez niej na pewno miałaby problemy). Po zaśnięciu lampkę gasze, córka często sobie jednak w nocy zapala samodzielnie.
W Leroy merlin znajdziesz bardzo duży wybór takich lampek, tak jak wspominają dziewczyny i nie jest to jakiś duży wydatek.
Lampke rowniez kupywalismy w jakims budowlanym typu brico castorama maja bardzo szeroka oferte mozna cos fajnego znalesc ;)
Ja osttanio chyba u szelengowskiej widziałam takiego dużego krolika lampkę z castoramy :D mega !
My też lampy zawsze kupowalismu w tych dużych sklepach typu Brico , jednak tam jest spory asortyment. W jysku jedną też kupiliśmy
Te kroliki kotki pieski sa fajne ale w sumie tylko na okres taki niemowleco dzieciecy do 3 lat ;)
Mi się udało dorwać w kauflandzie :D
A jakie macie te lampki?
Taki gumowy królik na usb
Ja mam gumowego kotka z brico marche ale są na baterie i nie polecam;p
Mój na usb wszystko było by spoko ale wejscie na kabel jest od spodu /:
Kasia to też nie wiadomo jak to ładować... chyba w dzień...
my mamy lampkę z fp jest to lampka projektor i melodyjki w jednym
Dokładnie cały dzień się ładuje :L
Ja mam projektor lampkę żółwia ale szczerze mówiąc nam lampka to aż tak bardzo się nie przydaje do niczego bo córka cała noc przesypia Takze nie muszę wstawać w nocy żeby przebrac czy nakarmić.
Monia ale nie boi się zasnąć jak jest ciemno w pokoju?
A moze po prostu zainstaluj przy podłodze światło na czujnik ruchu? Jak bedziesz wstawać to odpali sie automatycznie i będzie świecić po podłodze, ale też na tyle dobrze że oświetli delikatnie cały pokój. My mamy taką i sobie chwalimy.