Zastanawiam się nad zakupem lampki do pokoju, w którym będzie spało dziecko. Na chwilę obecną jest to również sypialnia moja i męża. Zależy mi na tym, aby lampka dawała bardzo bardzo delikatne światło. Chodzi jedynie o to, aby wstając na nocne karmienie nie robić tego po omacku lub co gorsza zapalać górne światło drażniąc oczy nie tylko dziecka, ale i swoje i męża.
Ewentualnie jaką wybrać żarówkę?? Nie chciałabym wydawać mnóstwa pieniędzy. Dodam, że lampka do kontaktu odpada… Niestety wszystkie kontakty są za meblami.
Sa fajne lampki Led ostatnio w biedronce były dodaje zdjęcie u mojej corki świeci tylko ze jest na baterie qiec zakupilam tez akumulatorki zeby nie wymieniac daja delikatnie swiatelko mam tez rozne lampki nocne typowe dla dzieci z projektorami i innymi dypsami ale one nie daja takiego swiatelka ktore by mi odpowiadalo bo komode mam kawaleczek od lozeczka a nad lozeczkiem tez by mozna było powiesic ale to trzeba woercic albo specjane rzepy kupowac a takie lampki sa drogie a tą w bierdonce kupilam chyba za 9 ,99 zl takze nie majatek
Ja mam zwykłą lampkę tylko przygaszoną. Nie jest może idealnie, ale nie mam czasu wyrwać się do sklepu poszukać czegoś fajnego, a jak już jestem gdzieś to zapominam o lampce i tak właśnie jest z moim roztargnieniem że już 4 miesiąc minął a ja dalej bez fajnego światełka.
żarówkę 15 najlepiej kolorową daje słabsze światło niż zwykła , lampę z abażurem dodatkowo można czymś nakryć są też lampki z regulacją jasności oraz ściemniacz do włączania światła tylko to troszkę roboty bo trzeba ściągnąć kontakt i zamontować taki do regulacji światła górnego. Oczywiście te lampki co piszą dziewczyny też świetny pomysł
My z mężem postawiliśmy na lampkę nocną, która stoi w drugim końcu pokoju względem łóżeczka. Mamy też karuzelę z projektorem co daje delikatne światło. Również mamy cottonballs dające delikatne światło. Także mamy 3 punkty świetlne w pokoju gdzie mały będzie, a będzie z Nami w sypialni,.
Polecam lampkę z ikea np kwiatek. Daje ona niewiele światła i będzie idealnym rozwiązaniem.
Ja mam obok łóżka zwykłą lampkę. Stoi w samym rogu pokoju i od urodzenia jak mały się budził ją włączaliśmy i go ogarnialiśmy. Ona stoi schowana na podłodze, ma małą żarówkę więc nie daje dużo światła ale tyle że jest ok.
Mama ale fajna ta lampeczka i sprytna , nie widziałam takiej wcześniej.
A.Wieszczycka a myślałaś może o zakupie cottonów (cotton bal lights) ja wczoraj kupiłam do pokoju dziecięcego , ładnie ozdabia pokój daje delikatne światło i co dla mnie istotne jest na baterie więc mogę je powiesić gdzie tylko chcę .
Ja kupilam cottonballs i super sie sprawdzaja dla mnie (dziecko przetestuje dopiero za 1,5 mca). Swiatlo jest bardzo fajne, delikatne, w sam raz zeby sie niemprzewrocic idac do lozeczka
Cottonballs rzeczywiście dają przyjemne, delikatne światło i bardzo ładnie wygląda jak są odpowiednio dopasowane do wystroju pokoju. Taką fają aurę wyprowadzają (tylko niestety dużo kurzu się na nich gromadzi).
dostaliśmy cottonbalssy od znajomej, kupiła je chyba w jysku. Kolorystycznie idealnie trafiła, brudny róż, turkus, i ciemno brudny niebieski. Założyłam je na próbę, bo jeszcze trochę czasu mamy, ale dają bardzo przyjemne światło :). Nad lampką z ikei też się zastanawiałam, pewnie w trakcie wyjdzie, czy potrzebujemy dodatkowego punktu świetlnego.
A ja kupiłam w Pepco lampkę sowę z abażurem i w nocy sprawdza sie świetnie 29zl za nią zapłaciłam do tego ostatnio kupiłam zasłonę w Obi w sowy wrzucam zdjęcia
Cottonballsy będą fajnym rozwiązaniem. Mamy też taką lampeczkę z pozytywką. Daje delikatne światło, w zasadzie bardziej jak projektor. Wystarczy trochę poszperać i można znaleźć fajną lampkę za nieduże pieniądze, w Ikei też jest spory wybór. A teraz, gdy córa starsza i jej nie przewijam, to do samego karmienia nie zapalam żadnego światła.
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.