Lampka do pokoju dziecka

My mamy taką lampkę chmurkę, mieści się na mojej dłoni.jest na 3małe płaskie baterie. Daje łagodne światełko ale jest wystarczające by dojść do łóżeczka, moja 2,5letnia córeczka lubi ją brać w rączki i sama przyjść do łóżka :slight_smile: ładnie wygląda i jest bezpieczna, kupiłam na aliexpress za 12zł w promocji :slight_smile: polecam

1

1

My też mamy lampeczkę w kształcie chmurki - Ikea - daje delikatne mleczne światełko - jest bardzo lekka, wiec mogliśmy ją spokojnie przykleić do ściany plastrem montażowym bez konieczności wiercenia :slight_smile:

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60330352/

Ja mam z ikei księżyc i jest super ,. Delikatna nie razi , córka ja uwielbia :slight_smile:

Fototapety dla dzieci 3d to świetna sprawa, łapcie link http://www.fototapetka.eu/fototapeta-93-Fototapety-D.html

alutka2223 mam identyczną lampkę chmurkę z Ali i też jesteśmy mega zadowoleni. Aktualnie używamy jej w toalecie jak wysadzamy na śpiocha synka nocą. A w jego pokoju świecą cotton balls. Teraz czekam na kolejną lampkę z Ali, na takiej samej zasadzie co chmurka, tylko w kształcie gwiazdki. Co fajne, te lampki są na baterie przez co nie musimy analizować gdzie ją postawić, żeby kabel sięgał do kontaktu.

A cotton balls ?
Ogólnie my jak i dzieci powinniśmy spać w całkowitej ciemności :slight_smile:
Ze względu na melatonine, rodzice często nie wiedzą jak ważne jest dla zdrowia ich jak i dzieciaczków . A melatonina wytwarzana jest tylko przez organizm w ciemności :slight_smile:
“Prawidłowy poziom melatoniny wpływa na odpowiednie stężenie endorfin we krwi, a więc zapewnia dobry nastrój i energię do życia. Brak melatoniny może powodować stany depresyjne, zmęczenie, znużenie oraz spowolnienie przemiany materii.”

Ja oczekuje dziecka i z myślą o małej zawiesiłam sobie Cotton balls :slight_smile:
nie dość, że super wyglądają to jeszcze pod ręką mam włącznik , działają na baterie, dają blade, słabe światło ale jest na tyle jasno w pokoju po ich włączeniu, że bez trudu mogę się poruszać , zrobienie w razie czego mleka też nie powinno mi sprawić problemu :slight_smile:
W razie czego pomyśl też o rozwiązaniach z Ikei :slight_smile:
Do postawienia przy samym łóżeczku fajna będzie też malutka lampka z Ikei, jest gumowa, miękka, daje kolorowe blade światła :slight_smile: W sam raz dla maluszka :slight_smile:

1

1

alutka a masz link do tej lampki ?

Paulina wystarczy na Ali wpisać “lampka chmurka” i pełno tego wyskakuje. Mój link już niestety nieaktywny

Ja w tej roli widzę cotton balls. Ładnie rozświetlają pokój, a światło jest delikatne, ciepłe i niedrażniące.

Lampki na alliecpres są super tylko czy są na pewno bezpieczne do pokoju dziecka?? Ja w takich rzeczach kieruję się bezpieczeństwem dzieci i kupuję sprawdzone marki

Akone myślę dokładnie tak samo. zwłaszcza że raz tam zamawiałam i mocno się zraziłam. elektroniki żadnej na pewno bym tam nie kupiła. Widziałam ostatnio fajne lampki, a dla starszaka, jak lubi to fajne są lampki minionki. Dla maluszka to coś stonowanego lepszego.

Ja ostatnio kupowałam fototapety do mojej sypialni i jestem zadowolona z tego sklepu http://mural24.pl/ Przede wszystkim mają ogromną ilość wzorów fototapet, dzięki czemu jest w czym wybierać, a przykładowe aranżacje to ułatwiają. Poza tym produkty drukowane są w wysokiej jakości druku, co sprawia, że są trwałe i ładne. Serdecznie polecam.

My mamy lampkę w kształcie gruszki z Babymoov. O tyle fajna, że jak mała podrosła to lampka pełni też trochę rolę usypiacza, bon ma kilka dźwięków, i kilka różnym kolorów światła. I mozna ją dowolnie przyciemniac i rozjaśnia. Nie wiem ile kosztuje, bo ją dostaliśmy, ale myślę że to koszt rzędu około 100 zl

My mamy lampkę liska. świeci ciepłym, pomarańczowym światłem. Synek ją uwielbia. To do niej jako pierwszej zaczął się uśmiechać, a potem głużyć :slight_smile:
Fajne jest to, że po jakimś czasie (chyba godzina) sama się wyłącza.

https://www.morele.net/lampka-ansmann-lisek-nocna-1800-0060-1057298/

Osobiście używam cottonsów jako nocnego światła w sypialni i zamierzam kupić jeszcze jedne właśnie do pokoju malucha.
Wybrałam je początkowo jako ozdobę za grosze (kosztowała mnie chyba 12-15 zł) ale okazało się, że doskonale się sprawdza w roli nocnego oświetlenia.

Plusy:

• delikatne światło które nie razi
  • widać na tyle, że można swobodnie się poruszać bez “wślepiania” się w przedmioty, które bierzesz do ręki
  • mobilność - rzucam sznureczek tam, gdzie mam ochotę a nie tam, gdzie jest kontakt
  • cena (12-15zł)
  • duży wybór kolorów

Minusy

• przy cottonach nie poczytasz :slight_smile:

Domin zgadzam się i z plusami i minusami, też kupiłam jedne na próbę w ramach jakieś promocji za 10 zł. tak na nocne oświetlanie świetnie się sprawdzają

Dziewczyny, które używają cottonów, jak duży macie pokój? Czy lampki wiszą w pobliżu łóżeczka? Zastanawiam się nad lampką przenośną, na przykład taką:

http://allegro.pl/lindam-sowa-lampka-nocna-przenosna-led-munchkin-i5831898114.html

Ma któraś z Was?

W sklepie Aldi pojawiły się lampki LED. Jeden rodzaj to do gniazdka z czujnikiem ruchu, druga przenośna (na baterie) również z czujnikiem ruchu. Cena: 25 zł.

My kupiliśmy te kule cotton bals. Ladnie zdobią pokoj i dają swiatlo

Ja to polecam lampke taka do kontaktu nie dsje duzo swiatla tylko wlasnie drlikatne co wystarczy do karmienis. Jedna mam w sypialni i jedna w pokoju małej na cala noc wlaczona bo jak wstane to zawsze zagladam co u niej :wink: