Jak dla mnie temat tabu - nie wiem jak u Was…jeśli jest podobny wątek dajcie znać…jeśli nie bądźmy sobie pomocne i piszmy co komu pomogło
Mi po każdej ciąży włosy strasznie wychodzą, choć przed nią też miałam z nimi problemy…teraz fryzjer polecił mi szampon Dermena i powiem wam ze jakoś szału nie ma chyba że za krótko używam…tak myślę czy nie zacząć używać szamponu córki, ten z Babydream - ma mniej tego wszystkiego i może to wpłynie że te włosy dojdą do siebie, nie wiem…
co do paznokci - o matko moje to już biją na głowę. bardzo trudno było mi je uchodować, gdyż ubierając jeansy i zapinając suwak potrafiłąm dwa złamać, ściąganie bluzki i paznokieć zachoczony i rada nie rada trzeba było go skrócić …w tym wypadku długo szukałąm - tabletki nie tabletki, jakieś komplesy witamin, odżywki nie odżywki …i powiem Wam że długą drogę przebyłam ale znalazłam świetny lakier - niestety z oriflame - godny polecenia na 100% - jest to ochronna emalia do paznokci The One…zawsze czekam jak jest na promocji - czyli po 12 z czymś paznokcie nim pomalowane mają taki naturalny kolor ale co najważniejsze są twarde…póki używam go mam piękne paznokcie jak przestanę to koniec - przy myciu garów zaraz mi się zniszczą i tyle…nawet na chrzciny miałam pomalowane tylko tym lakierem paznokcie i bardzo ładnie wyglądały tak zdrowo i naturalnie, a przy tym były nabłyszczone co miało swój tam jakiś efekt
polecam
Akurat z włosami nie miałam problemów, ani w trakcie ani po ciąży i jedyne co stosuję to olejek arganowy, bo nie przetłuszcza włosów, a w miarę ogarnia elektryzowanie się włosów.
Jeżeli chodzi o paznokcie, to w ciąży mam teraz idealne, ale pewnie wrócą do normy czyli łamliwości i mi najbardziej pomaga i polecam odżywkę Evree do paznokci (Max Repair Regenerujące serum do paznokci). Ma świetny skład i praktycznie bazuje na samych olejkach. Kiedyś zjechałam sobie paznokcie po hybrydzie, tydzień stosowania serum i paznokcie się super odbudowały.
Poza szamponami i odzywkami bardzo pomocne jest prawidłowe odżywianie i dobrze zbilansowana dieta. Jeśli sami nie wiemy co nam jest potrzebne warto udać siee do specjalisty. Odpowiednio dobrana dieta potrafi czynić cuda z włosami, paznokciami a także naszą skóra.
Na włosy jeszcze nie znalazłam sposobu, wypadają i przetłuszczają się okropnie ;/
Zaczęłam używać mydła do włosów babuszki agafii, czekam na oczekiwane rezultaty i jeszcze łykam Vitapil Mama, moż to cos pomoże.
Do paznokci rewelacyjna jest odżywka HEROME Ekstra Strong. Działa cuda nawet z najbardziej zniszczonymi paznokciami. Trzeba używać zgodnie z instrukcją na opakowaniu i po jednej buteleczce efekt jest na dłuższy czas
do paznokci odżywka też polecam HEROME do włosów ja od czasu do czasu laminuję oczywiście macie rację że dieta i witaminy też wzmocnią nasze włosy i paznokcie :):) A macie może jakiś sprawdzony sposób na łupież bo ostatnio mnie dopadł już kupowałam szampon w aptece i nic
Niestety, co do łupieżu nie pomogę.
A Vitapil Mama daje jakieś efekty? Bo mam jeszcze jedno opakowanie, które dostałam w spadku po koleżance ważne do połowy 2018, ale ja jakoś tabletkowa nie jestem i nie wiem czy warto.
Zabusia gdy mój brat miał problem z łupieżem pomógł mu Nizoral. Kupił kilka saszetek w aptece i efekt był
Teraz od czasu do czasu używa szamponów p/łupieżowych tak profilaktycznie
Ulka ponoć efekty są po całym opakowaniu, właśnie kończę i zobaczę czy coś to pomoże. Poleciła mi to fryzjerka bo ponoć wiele młodych mam sobie chwali ten suplement, a jest bezpieczny podczas karmienia.
Mi na wypadanie włosów pomogły tabletki silica, stosowałam je dwa razy w dłuższych odstępach czasu i widział ogromny efekt, w końcu włosy przestały mi wypadać, a leciały mi dosłownie garściami. Tylko nie wiem czy można ja stosować przy kamieniu piersią, bo brałam je jeszcze przed ciąża i nie zwracałam uwagi na takie rzeczy.
Stan paznokci też mi się po nich poprawił, chociaż z tym nie miałam wcześniej problemow.
Z wypadającymi włosami miałam problem przed ciążą ale nie było to jakoś straszne. Dobrze zbilansowana dieta to podstawa.
Siostra męża stosowała Skrzypowite i była zadowolona. Włosy zaczęły jej mniej wypadać i paznokcie też się poprawiły.
Oczywiście dobrana odpowiednio dieta powinna pomóc,ale warto też pomyśleć o stosowaniu dobrych,sprawdzonych kosmetyków.To podstawa. Kiedy używamy ich każdego dnia warto by były pozbawione parabenów,były bezpieczne i nie uczulały.Warto zajrzeć na http://goldenrose.pl/ gdzie znajdziemy spory wybór kosmetyków kolorowych,lakierów i odżywek do paznokci oraz akcesoriów do makijażu.
Dziewczyny jestem po 2 tygodniach stosowania mydła babuszki agafii i powiem Wam, że działa rewelacyjnie. Włosy się juz tak nie przetłuszczają, moge spokojnie myć co 2 dzień i nie widać różnicy
Wydaje mi się też, że mniej wypadają, nie wiem czy przypisać to kosmetykowi czy tabletkom Vitapilu, tak czy inaczej kuracja jest skuteczna dodatkowo jeszcze mam maskę do włosów tej serii i szampon. Mogę polecić bez dwóch zdań
Na mnie skrzypowita nie działała, ale to brałam kiedyś kiedyś…ogólnie to szukam czegoś co nie będzie tabletka by nie obciążać żołądka - tabletka to jednak tabletka… ostatnio zgadalam się na temat włosów z sąsiadka mojej mamy bo jej są rewelacyjne. Otóż ona pije pokrzywę - taka z ogródka i efekt jest. Jutro muszę mojemu kazać kupić w aptece - chyba taka kupna też może być. Zobaczymy po jakimś czasie czy jest efekt i dam Wam znać
Herbatka z pokrzywy jest fajna bo bardzo oczyszcza krew i dodaje mikroelementów, ale niestety trzeba ją długo pić, żeby zobaczyć efekty. Po pierwszym porodzie do takiej mieszanki dodałam skrzyp ( znalazłam swego czasu herbatkę ziołową smakową skrzyp-pokrzywa superoska w smaku). Wszystko z umiarem (bo jest moczopedna ;)) Czupryna się poprawiła, ale przede wszystkim samopoczucie.
Ewcia, pokrzywa na pewno pomoże i na włosy i na nadmiar wody w organizmie. Ale jak na wszelkie ziółka potrzeba czasu Oby pomogły
mi nic nie pomagało …w końcu przeszło
Ewcia kupna pokrzywa może być i tak jak napisała Magros jest dobra na nadmiar wody w organizmie ale i poprawi kondycje naszych włosów.
Tylko trzeba pamiętać, że przy ziołach ważne jest systematyczne stosowanie a efekty nie są widoczne od razu ;/ najlepsze są zioła z własnego ogródka, a jeśli takiego nie posiadamy to trzeba kupować takie sypkie, można samemu stworzyć kombinacje smakowe
M. Jacek myślisz ze gdzieś dostanę sypka pokrzywę???
wiem dziewczyny że to kuracja nie jednorazowa tylko dłuższa przygoda ale dla dobra włosa mogę się poświęcić na wszystko he he byle odżyły i nabrały blasku.
jest też taki program “Ostre ciecie” chyba - gdzie dwóch zawodowych fryzjerów jeździ po zakąłdach fryzjerskich i prowadzą rewolucje…kiedyś mówili włąśnie coś o płukance z miodu…zna może któraś z Was tą metodę?? ponoć świetnie odżywia włos…nie wiem właśnie jaka proporcja jest tego miodu do wody…