Lalka miniland

Chciałabym córce kupić lalkę na gwiazdkę. Będzie mieć wtedy 9 miesięcy prawie 10. Na tt popularne są lalki miniland. Znacie je? Polecacie? Jeśli tak to jakiego rozmiaru wybrać na start dla takiego maluszka? A może macie do polecenia jakieś inne lalki tylko nie typu baby Born bo to za wcześnie

Moja córka dostała 2 wersje tych laleczek na roczek - zdecydowanie wygrała ta mniejsza ok 20cm. Łatwiej jej się nią bawiło i ten rozmiar był też adekwatny do " wielkości" dziecka. Wszystkie większe lalki leżały. Myślę, że tu po prostu wygrał rozmiar

1 polubienie

Fajniutkie te lale😊A co myślicie o tych lalkach reborn czy tylko mnie one przerażają?

Ojejku, wyglądają jak żywe :exploding_head: troche przerażające jak dla mnie :sweat_smile:

Właśnie mnie też przerażają :face_with_peeking_eye:

I zastanawiam się czy tylko ja tak mam

Mnie też trochę przerażają :sweat_smile:

Mnie też przerażają te lalki.
Co do moniland to myślę że dziewczynka w tym wieku raczej nie będzie się bawić lalkami. Chuba że faktycznie taką malutką

Właśnie te lalki gdzieś jako pomysł wpadł nam gdy oglądałam jakiś prezentowanik zastanawiając się co mojemu dziecku dać pod choinkę i tam właśnie była taka lalka ta najmniejsza. Ale może faktycznie trzeba się przejść z nią przed świętami i zobaczyć w jakimś sklepie czy to jest atrakcyjna zabawka dla niej

Tylko że te lalki są nie dla dzieci a do szkół rodzenia, szpitali, pokazowych firm, może planów zdjęciowych itd. Mają przypominać takie malutkie dziecko do złudzenia

Mi się też tak wydaje, przynajmniej tak jak obserwuję swoją córkę, a jest teraz w podobnym wieku, co corka autorki w święta, no i widzę czym się bawi. Dalej jeszcze królują grzechotki, wchodzą pierwsze zabawy jakieś sensoryczne, takie, że dziecko faktycznie ogarnia co robi, jakieś sortery klocków itp

A może jest coś co byście polecały do zakupu?
Ja też o tej lalce myślę z zamysłem że to jest coś na przyszłość że może w ten 10 miesiąc jeszcze nie ale za chwilę będzie jak znalazł. Myślę że jakiś sorter wjedzie jako prezent na mikołajki

Ja bym chyba poszła w jakąś fajną maskotkę przytulankę, taką personalizowaną, żeby córcia mi miała też taką osobistą pamiątkę.

Niby tak ale jak się wejdzie w ofertę akurat którą ja widziałam na allegro jest napisane,dla dzieci w wieku 3 lat ,

Sorter to świetny pomysł - ja szukałam takiego, żeby jeszcze te klocki wykorzystać do np nawlekania.
Bardzo fajnie u nas sprawdziły się kolcki z Clementoni - one są gumowe i jest wiele zestawów do rozbudowy. Są dość duże więc łatwo się je łapało.

1 polubienie

Mamy samochód z klockami clementoni i faktycznie fajnie już teraz się nimi bawi

A co myślisz o lalkach, tylko takich pluszowych? Typu Little Dutch lub Metoo?

O laleczkach słyszałam że są bardzo fajne , nie tylko dla dziewczynek :wink: i podobno ładnie pachną :crossed_fingers:
Ale myślę że za malutką jeszcze jest córeczka żeby bawić się nią w taki sposób jak my to sobie wyobrażamy , nie mniej jednak przytulać ją będzie na pewno :wink:

1 polubienie

Bo prywatnie też je możesz kupić, po prostu główne ich przeznaczenie jest „na pokaz”

1 polubienie

Metoo mamy króliczka. To tak naprawdę zwykły misiek no u nas leży w łóżeczku bo gdzieś go położyć trzeba i to wszystko akurat mojemu dziecku nie pasuje. Może akurat taki typ się trafił. Misiek jako misiek fajny mamy z imieniem

1 polubienie