Myśle ze ból ktory czułaś przy stosowaniu laktatora nie był bezpośrednio z nim związany, a raczej z zapaleniem piersi i zastojami pokarmu. W moim przypadku na początku laktacji tez wystąpił taki „ból” bo piersi nie były przyzwyczajone do karmienia. Po jakimś czasie wszystko było już w porządku.
Przy drugim dziecku miałam okazje wyprobować laktator lovi expert 3D pumping i canpol Babies easy&natural. Z obydwu jestem bardzo zadowolona i mogę je polecić.
Witajcie,
Zastanawia mnie dlaczego nigdzie nie znalazłam jeszcze opcji testowania laktatorów (z ewentualną możliwością odkupu) w końcu nie każda z nas przyszłych mam będzie mieć wystarczająco mleka i trzeba pobudzić laktację bądź odwrotnie będzie go mieć aż za nadto i można by się podzielić oddając do banku… ale jak tu dobrać i polecać dalej?
Jeśli chodzi o laktator to ja mam lovi expert i żadnego bólu przy ściąganiu mleka nie czuję. Ten silikonowy lejek delikatnie masuje brodawki podczas odciągania i na prawdę pracując nim to czysta przyjemność więc polecam i to bardzo. Co do bólu który odczuwałaś to rzeczywiście mógł on być powodowany częstymi zastojami i zapaleniami.
Ja kupiłam tańszy z Canpola, bo nie byłam pewna ile czasu będę go używała. Jest dosyć delikatny, ja ściągałam bez nasadki silikonowej, aby mocniej ssał. Przy zastoju używałam z nasadką. Jakość do ceny ok. Jeśli ma służyć do odciągania pokarmu przy nawale to Ok. Jeśli chciałbyś nim ściągać mleko i nim karmić dziecko z butelki (jak ja) to za słaba moc. Mam nadzieję, że pomogłam.
Mamameg ja uważam, że można odczuwać ból przy odciąganiu pokarmu laktatorem. Ja tak miałam przy odciąganiu laktatorem z Medeli- model Mini Electric. Nie raz i nie dwa miałam przez niego popękane brodawki :/
Z laktatorów to oczywiście tylko elektryczny. Używam Lovi ProExpert i dla mnie to numer jeden wśród laktatorów. A nie powiem, bo miałam styczność z kilkoma. Nie ma mowy o bolesnym odciąganiu pokarmu, dlatego że laktator ma dwa tryby - faza stymulacji i faza głębokiego odciągania pokarmu. I dzięki fazie stymulacji mleko z piersi zaczyna wypływać tak, jakby dziecko ssało pierś. Więc z czystym sumieniem mogę polecić, bo używam go nieustannie od prawie 4 miesięcy, odciągając pokarm 1-2 razy dziennie.
Może też troszkę kwestia przyzwyczajenia. Wrażliwość tych miejsc też ma wpływ na to Czy boli czy nie boli. Wydaje mi się jednak, że ręczny laktator jest mniej delikatny, bardziej zasysa. Przy zakupie poczytaj właśnie O tym dwufazowym działaniu. Ja odciagam mleczko w dobę tak 2 razy A czasem nawet 3. Często potrzebuje czasu bez dziecka do nauki, czy na studia pojechać to zostawiam w lodówce. Nie zamienilabym swojego laktatora na żaden inny. I teraz moja siostra jest w pierwszej dlugo wyczekiwanej ciąży i pierwsza rzeczą jaką jej podarowalam był oczywiście segregator od mamyginekolog A kolejną będzie rzecz jasna laktator lovi elektryczny dwufazowy jak już wspomniałam �
Na twoim miejscu sprawdziłabym najbardziej popularną firmę gdyż nie bez przyczyny są popularne i może wydała bym trochę więcej pieniążków ale przy tym są efekty �
Magiczny Pazur z tego co widzę n stronach to medela ma dwie fazy: stymulacji i odciągania pokarmu, z jakiego powodu mogłaś czuć ból?
Beti ja nie rozumiem fenomenu mamyginekolog. Wszystkie informacje, które MG przekazuje są dostępne w internecie. Ja również dostałam w prezencie jej segregator, ale nie ma w nim nic nadzwyczajnego??
Ja mam laktatot Lovi dwufazowy Expert i z czystym sumieniem mogę go polecić. Ściąganie mleka z nim to czysta przyjemność. Ja nie odczuwam nawet najmniejszego bólu. Silikonowe nakładki są bardzo delikatne. Dwie fazy stymulacji i efektywnego ssania sprawiają, że mleko leci bardzo szybko, więc ściąganie jest efektywne. Jest też cichy i bez problemu w tym czasie oglądam jakiś swój serial. Przy śpiącym dziecku też myślę, że nie byłoby problemu.
Owszem kosztuje on trochę, ale myślę, że warto. Ma też on funkcję laktatora ręcznego, co przydaje nam się jak trzeba gdzieś wyjść, a nie chcemy wszystkiego zabierać. Mi się przydało, jak spakowałam wszystko poza ładowarką jadąc na dwa tygodnie. Elektryczny to mega wygoda, ale tym ręcznym też dało radę ściągnąć.
Ja używałam Lovi elektryczny.Super się sprawdził, polecam.Najnowszy elektryczny z Canpol babies też świetnie sobie radzi.Ręczny z Lovi także testowałam i według mnie bardzo dobry produkt, jest delikatny.Wszystkie trzy zdają bardzo dobrze egzamin :)
Mamameg, dla mnie sam fakt super podziału na dokumenty w tym segregatorze jest super. Jestem bardzo zapominalska i tam notowalam wszystko o co chciałam zapytać lekarza czy go poinformować. Miałam teczkę na początku od lekarza z pregna plus Ale była beznadziejna. Ja bardzo zadowolona byłam to i siostrze kupiłam i polecam �
mamameg model Mini Electric ponad 5 lat temu nie miał takich faz. Była jedna faza ( głębokie odciąganie), można było jedynie moc dostosować. Ja odciągałam na najsłabszej mocy, a i tak ranił brodawki. Z laktatorem z Lovi nie mam takiego problemu, bo najpierw jest jednak ta faza stymulacji, która uwalnia wypływ mleka.
Ja polecam Canpolbabies Easy start, przez ponad 10 miesięcy kpi, więc musiałam się z laktatorem bardzo zaprzyjaźnić... Nigdy mnie nie zawiódł. Dostalam od szwagierki używany i po 6 miesiącach wysiadł, ale kupilam taki sam, ponieważ bylam z niego mega zadowolona. Byl mocno eksploatowany. Cena nie jest wygórowana (170 zl) a naprawdę jakoś wykonania jest b. dobra. Przede wszystkim jest skuteczny. Ma 3 fazy i dodatkowo można regulować siłę ssania.
Ja miałam na początku ręczny Avent i się nim bardzo meczylam, bo odciagalam chyba że 6 razy dziennie i dwa razy w nocy. Bardzo szybko przerzuciłam się na lovi elektryczny i byłam nim zachwycona. To była wielki ulga dla mnie.
Jak któraś z mam dużo odciąga to polecam zainwestować w elektryczny.
Teraz jest już ten nowy z lovi. Kusi mnie ale mam jeszcze ten stary prolactis.
Dokupilam tylko nowy zestaw uszczelek i gumek i mam nadzieję, że będzie śmigać jak nowy :)
Ostatnio byłam na warsztatach, gdzie firma Lovi prezentowała swoje laktatory. Spodobał mi się lektator Lovi Expert 3D, bo dodatkowo masuje brodawkę i jest bezprzewodowy. Zastanawiam się baaardzo nad kupnem, ale jest drogi.
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.