Laktator ręczny a elektryczny

Polecam laktator elektryczny. Świetnie sprawdził się w domu.

Mój laktator z LOVI już na mnie czeka. Na bank biorę go ze sobą do szpitala. Na liście jest na samej górze :D powiem wam że jak taki fajny że naprawdę nie mogę się doczekać kiedy go wypróbuję:D

dołączam się do waszych opinii laktator elektryczny to must have każdej mamy warto go mieć.. u mnie działalo na psychike chociaz nie mialam za duzo pokarmu : musze karmic skoro kupiłam laktator

Laktator to rzecz która trzeba mieć. Z jednej strony przyda się do pobudzenia laktacji (jak u mnie), a z drugiej w przypadku nawału też przyniesie ulgę. No i później można odciągnąć mleczko do buteleczki i wyjść :) 

pamietam przy pierwszym dziecku miałam laktator ręczny (9lat temu) przy drugim chyba tez, dopiero przy 3 miałam elektryczny i to był bajer :D zupełnie inny poziom odciągania mleka :D

Ja to bym się chyba zajechała z ręcznym laktatorem... dobrze, że mamy to szczęście używać już elektrycznych :)

W pierwszej ciąży używałam ręcznego laktatora jednak cieszę się, że nie byłam zmuszona często go używać.

Oleksandra super ze ci sie udalo ;) napewno sie przyda laktator, dobry laktator to podstawa ;)

Elektryczny to sztos bez porownania do recznego

Ja zdecydowanie wolałabym dołożyć i zakupić elektryczny jest on w stanie rozwiązać wiele problemów związanych z początkami ściągania mleka , ma kilka trybów pracy do wyboru dla mnie totalnie bez porównania jeśli chodzi o plusy użytkownika i mniej zabawy z nim jest jeśli chodzi o ściąganie mleka a tez ręcznym jest to bardziej pracochłonne 

zdecydowanie elektryczny, lepiej dołożyć niż później żałować, tak uważam 

Zakupiłam laktoator ręczny. Ściągałam mleko raz jak musialam mala na chwilę zostawić z babcią. Istny dramat. Zastanawiam się nad kupnem elektrycznego.

Joanna zdecydowanie polecam elektryczny. Ja przy pierwszym dziecku też miałam ręczny a potem przy kolejnym elektryczny i to jest bez porównania po prostu. Mega ułatwienie;)

Można kupić używany jak kogoś nie ma a jest to naprawdę dobra inwestycja jeśli zamierzamy karmić :) ręczny laktator jest bardzo męczący niestety a taki elektryczny to ułatwienie szczególnie jak przychodzi moment że mama jest zmęczona i nie daje rady to ratuje sytuację 

Żeby rozbudzić laktację po każdym karmieniu musiałam odciągać dodatkowo laktatorem. Jakbym miała ręcznie machać tyle razy to chyba po tygodniu mała byłaby na mm

Jak ktoś ma małe potrzeby to ręczny może się sprawdzi. Na szczęście można korzystać z dobrodziejstw techniki :) 

Ja bym chyba używanego laktatora nie kupiła. Dla mnie to taka osobista rzecz. Wiem że można wymieniać te końcówki się to już chyba lepiej nowy kupić po prostu. 

No ja też polecam elektryczny i lepiej więcej zainwestować i mieć łatwiejszy i wygodniejsze odciąganie mleka niż właśnie męczyć się godzine przy recznym 

Ja słyszałam jednak nie są one tak rozreklamowane i rozpoznawalne na rynku :) szczerze mówiąc nie wiem czy umiałabym zaufać firmie o której nie słyszy się zbyt wiele i nie można też zbyt wiele informacji znaleźć w internecie :)

Zgadzam się że lovi i Canpol to marki którym można ufać i zleją je chyba wszystkie mamy. Ja to nawet nie rozglądalam się za innym laktatorem bo wiedziałam że lovi czy Canpol są najlepsze. 

Ja też w pierwszej ciąży szłam za opiniami w internecie i trafiłam na lovi i zdecydowanie był to najlepszy zakup :) powiem wam że nie zawsze jak firms która jest dobrze rozreklamowana jest dobra ale w tym przypadku było inaczej nie zawiodłam się 

Ja też zawsze polecam lovi jeśli ktoś pyta o radę. Miałam chyba że 3 laktatory i lovi był elektryczny był najlepszy