Laktator jeden czy dwa kupić

To jesteś dobrze przygotowana. Ale cwaniara :smiling_face_with_three_hearts:

U nas nadal zasypianie na cycku i spanie z nami. Synek chyba tak łatwo sie nie oduczy chociaż udaje nam się czasami uśpić w nosidle.

Ogolnie to dluzsza historia , bo jakis czas temu spadla mi ilosc (jeszcze przed patentem z milanella) i podejrzewam , ze tez przez stres , bo nie moglam dobrac mm , bo mala kazdym gardzila a chcialam miec w razie w
Pozniej sie okazalo , ze mm na noc to zloto , bo mala dluzej spi , nie budzi sie i naprawde mam nocki przespane. Przez jakie czas dostawala mieszanke mojego z mm a teraz mm tylko na noc a tak to moje . Byl tez taki czas ze bylam tylko kpi , bo mala mnie potwornie gryzla . 2 razy polala sie krew i tylko sciagalam , a teraz znowu chce cyca i juz nie gryzie. Droga dluga , kreta i wyboista u nas :rofl::rofl:

No ja nie dawałam mm (tylko na początku) bo mój mąż wyczytał że tam dużo cukru jest i nie chce dziecka przyzwyczajać do słodkiego a dwa sądziłam że jak damy to może nie chcieć mojego

Ja mam dwa chociaż zazwyczaj korzystam z jednego to mimo wsyztsko jest to wygodne jak są dwa. Da sie fajne muszlowe w dobrej cenie kupic

A mogę zapytać co to za patent z milanellą?
Czy pomaga na zwiększenie ilości pokarmu ?
Miałam już takie sytuację, że ściągałam przed karmieniem i nie byłam pewna czy uda mi się odciągnąć tyle ile potrzebuje synek na porcję :confused: było to dla mnie stresujące bo nie dokarmiałam go mm i jak najdłużej nie chcę tego robić po prostu 🫶🏼 a wtedy ilość mleka mi mocno spadła a w zapasie nic nie miałam :confused:

A jakie mleko modyfikowane polecacie na start?

Ja sobie na chlopski rozum stwierdzilam , ze mogly mi sie kanaliki poblokowac i zaczelam przyjmowac milanelle wedlug opakowania 3 razy dziennie po 2 tabletki czerwona i 1 tabletke dziennie niebieskiej . I okazalo sie , ze podnioslo mi to ilosc mleka . Powiedzialam o tym na forum i okazalo sie , ze nie tylko na mnie to dziala . Dziewczyny tez zadowolone z tego patentu :wink: wiec potwierdzine , ze dziala
@Sylwia96 u mnie mala wzgardzila chyba wsyztskimi dostepnymi w rossmanie i dopiero laktovit zaakceprowala . Fajny sklad i polska firma

2 polubienia

Na zwiększoną ilość pokarmu to piwo o bo zawiera sód jęczmienny ….te preperaty sąwg mnie na poprawę przepływu mleka z piersi o chronią przed zapaleniem piersi …. Z tego co się orientuję

1 polubienie

Karmi fajnie dziaialo , ale teraz juz jqkos mam wrazenie , ze przestalo . Pilam tez sam slod jeczmienny z mlekiem i tez dzialalo , ale teraz tez juz mniej . Laktimal w sumie teoche podbija

1 polubienie

Ja też KP 15 miesiąc i od paru dni mi się wydaje jakby tego mleka było mniej ale to może takie moje wrażenie …. I też jakby te środki mniej działały

Ja 2,5 roku i był to piękny okres życia i zżycia z synem

Ja sobie robię kawę inkę dwa razy dziennie i dodatkowo sheik mleczny z saszetkami na laktację, i z jednej piersi uda mi się już 60-90 ml wyciągnąć przy jednym odciąganiu, a z drugiej może 20-30 ;( :face_holding_back_tears:

U mnie tez jedna jest bardziej wydajna :grin:

1 polubienie

I ta bardziej wydajna mi się zepsuła :joy: i przystawiam małego do drugiej to może mi ją bardziej rozkręci

Oooo dziękuję za odpowiedź 🫶🏼
Ja też mam zakupioną puszkę mleka w razie czego, zastanawiałam się właśnie nad mlekiem Laktovit ale wybrałam Mamilac :blush:
U nas podejrzenie na BMK dlatego nie chce podawać mm nawet jeśli będzie potrzeba bo nie wiem czy alergia nam się potwierdzi.
Czekamy na wizytę u alergologa ale terminy są jakie są…

Muszę spróbować jak znów pojawi się problem 🫶🏼

U mnie też z jednej dużo więcej niż z drugiej się udaje odciągnąć, widzę że spora część mam tak ma :blush:
A co ile godzin odciągasz mleko ?

Nie jest to regularne😅 jak wiem że gdzieś będę musiał jechać to wtedy robię 2-3 serie w ciągu dnia , Albo gdy mały naje się z jednej

1 polubienie

Aaa rozumiem, to u mnie bardziej regularne bo z reguły więcej karmimy się KPI :blush:
Ale wszystko zależy co ile godzin ściągam mleko bo jak tak co 3 to wiadomo odciągnę dużo mniej niż z przerwą 6 godzinną.
Na ten moment chciałabym właśnie zwiększyć troszkę ilość produkcji mleka, żeby nie mieć już sytuacji, że jesteśmy bez zapasu nawet na jedno karmienie bo jest to mega stresujące :persevere:

1 polubienie

A nie myślałaś by pić też piwo O% mi to dużo dawało tak w moim odczuciu. No i piłam herbatki na laktację