To jesteś dobrze przygotowana. Ale cwaniara ![]()
U nas nadal zasypianie na cycku i spanie z nami. Synek chyba tak łatwo sie nie oduczy chociaż udaje nam się czasami uśpić w nosidle.
Witaj na forum #teamLOVI!
To jesteś dobrze przygotowana. Ale cwaniara ![]()
U nas nadal zasypianie na cycku i spanie z nami. Synek chyba tak łatwo sie nie oduczy chociaż udaje nam się czasami uśpić w nosidle.
Ogolnie to dluzsza historia , bo jakis czas temu spadla mi ilosc (jeszcze przed patentem z milanella) i podejrzewam , ze tez przez stres , bo nie moglam dobrac mm , bo mala kazdym gardzila a chcialam miec w razie w
Pozniej sie okazalo , ze mm na noc to zloto , bo mala dluzej spi , nie budzi sie i naprawde mam nocki przespane. Przez jakie czas dostawala mieszanke mojego z mm a teraz mm tylko na noc a tak to moje . Byl tez taki czas ze bylam tylko kpi , bo mala mnie potwornie gryzla . 2 razy polala sie krew i tylko sciagalam , a teraz znowu chce cyca i juz nie gryzie. Droga dluga , kreta i wyboista u nas ![]()
![]()
No ja nie dawałam mm (tylko na początku) bo mój mąż wyczytał że tam dużo cukru jest i nie chce dziecka przyzwyczajać do słodkiego a dwa sądziłam że jak damy to może nie chcieć mojego
Ja mam dwa chociaż zazwyczaj korzystam z jednego to mimo wsyztsko jest to wygodne jak są dwa. Da sie fajne muszlowe w dobrej cenie kupic
A mogę zapytać co to za patent z milanellą?
Czy pomaga na zwiększenie ilości pokarmu ?
Miałam już takie sytuację, że ściągałam przed karmieniem i nie byłam pewna czy uda mi się odciągnąć tyle ile potrzebuje synek na porcję
było to dla mnie stresujące bo nie dokarmiałam go mm i jak najdłużej nie chcę tego robić po prostu 🫶🏼 a wtedy ilość mleka mi mocno spadła a w zapasie nic nie miałam ![]()
A jakie mleko modyfikowane polecacie na start?
Ja sobie na chlopski rozum stwierdzilam , ze mogly mi sie kanaliki poblokowac i zaczelam przyjmowac milanelle wedlug opakowania 3 razy dziennie po 2 tabletki czerwona i 1 tabletke dziennie niebieskiej . I okazalo sie , ze podnioslo mi to ilosc mleka . Powiedzialam o tym na forum i okazalo sie , ze nie tylko na mnie to dziala . Dziewczyny tez zadowolone z tego patentu
wiec potwierdzine , ze dziala
@Sylwia96 u mnie mala wzgardzila chyba wsyztskimi dostepnymi w rossmanie i dopiero laktovit zaakceprowala . Fajny sklad i polska firma
Na zwiększoną ilość pokarmu to piwo o bo zawiera sód jęczmienny ….te preperaty sąwg mnie na poprawę przepływu mleka z piersi o chronią przed zapaleniem piersi …. Z tego co się orientuję
Karmi fajnie dziaialo , ale teraz juz jqkos mam wrazenie , ze przestalo . Pilam tez sam slod jeczmienny z mlekiem i tez dzialalo , ale teraz tez juz mniej . Laktimal w sumie teoche podbija
Ja też KP 15 miesiąc i od paru dni mi się wydaje jakby tego mleka było mniej ale to może takie moje wrażenie …. I też jakby te środki mniej działały
Ja 2,5 roku i był to piękny okres życia i zżycia z synem
Ja sobie robię kawę inkę dwa razy dziennie i dodatkowo sheik mleczny z saszetkami na laktację, i z jednej piersi uda mi się już 60-90 ml wyciągnąć przy jednym odciąganiu, a z drugiej może 20-30 ;( ![]()
U mnie tez jedna jest bardziej wydajna ![]()
I ta bardziej wydajna mi się zepsuła
i przystawiam małego do drugiej to może mi ją bardziej rozkręci
Oooo dziękuję za odpowiedź 🫶🏼
Ja też mam zakupioną puszkę mleka w razie czego, zastanawiałam się właśnie nad mlekiem Laktovit ale wybrałam Mamilac ![]()
U nas podejrzenie na BMK dlatego nie chce podawać mm nawet jeśli będzie potrzeba bo nie wiem czy alergia nam się potwierdzi.
Czekamy na wizytę u alergologa ale terminy są jakie są…
Muszę spróbować jak znów pojawi się problem 🫶🏼
U mnie też z jednej dużo więcej niż z drugiej się udaje odciągnąć, widzę że spora część mam tak ma ![]()
A co ile godzin odciągasz mleko ?
Nie jest to regularne😅 jak wiem że gdzieś będę musiał jechać to wtedy robię 2-3 serie w ciągu dnia , Albo gdy mały naje się z jednej
Aaa rozumiem, to u mnie bardziej regularne bo z reguły więcej karmimy się KPI ![]()
Ale wszystko zależy co ile godzin ściągam mleko bo jak tak co 3 to wiadomo odciągnę dużo mniej niż z przerwą 6 godzinną.
Na ten moment chciałabym właśnie zwiększyć troszkę ilość produkcji mleka, żeby nie mieć już sytuacji, że jesteśmy bez zapasu nawet na jedno karmienie bo jest to mega stresujące ![]()
A nie myślałaś by pić też piwo O% mi to dużo dawało tak w moim odczuciu. No i piłam herbatki na laktację
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować. Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem, pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest na miejscu.
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże. Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka, odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci, którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach. Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów Canpol babies.