Laktator jeden czy dwa kupić

Dziewczyny chce kupić laktator muszlowy ale nie wiem czy dwa muszlowe czy jeden mi też wystarczy
A czy ktoś miał laktator laktator kissbobo k5?

ja miałam ten… jednym słowem… zaje***… naprawdę… od 2 doby synek został KPI… po wielu próbach w między czasie z doradcą laktacyjnym, sprawdzaniu wszystkiego no nie szło mu to… wiec żeby oszczedzic i sobie i jemu nerwów… bo bardzo płakał nie zastanawiałam sie i zaczelam uzywac laktatora… dziecko do 8 miesiaca było na moim mleku - przeplatany z MM bo od 4 misiąca był już w żłobku… a ja w spokoju mogłam w pracy podczas przerwy odciągać pokarm… w miare cichy i dyskretny… 15 min i na popołudnie mleko na malucha bylo… :slight_smile: także podwójny :slight_smile:

1 polubienie

Ja mam taki, w drugiej dobie udało mi sie dzięki niemu rozkręcić laktację, jak gdzieś wychodzę czy czuje ze mam za dużo pokarmu to szybko się nim ściąga .
Jedyny minus to ze sie szybko rozładowuje :sweat_smile: na taki sporadyczny dzień użytkowania wystarczy

1 polubienie

Myślę że zdążysz jeszcze na zakupy, bo z tego co kojarzę to termin porodu masz na luty?
Dużo dobrego słyszałam o Canpol SmartSense.
Ja zdecydowałam się jednak na inny, na laktator butelkowy aby mieć awaryjnie w przypadku problemów z laktacją. I w sumie dobrze że kupiłam właśnie taki, bo raz że dobry, dwa że tani a ostatecznie okazało się że użyłam go dosłownie parę razy i teraz leży.
U mnie najlepszym laktatorem do rozkręcenia laktacji jednak okazał się maluch. Aaa i zdecydowałam się na zakup laktatora zaraz po porodzie.

1 polubienie

Zdecydowanie zastanow sie czy potrzebujesz tego juz :wink: sklepy sa w zasadzie wszedzie i mozna kupic po porodzie odrazu.
Ja mialam zwykly laktator od Lovi oraz kupilam muszlowy na dwie piersi z Canpola ( notabene to tez Lovi) i bylam bardzo zadowolona bo wkladalam go, robilam obiad i mleczko bylo :rofl: no ale ma inna moc ssania i trzeba miec to na uwadze.

Jesli chodzi o laktatory to bardzo duzo juz o tym bylo watkow, poczytaj :wink:
Poczytaj tez o tych z Lovi ( wystarczy w lupke wpisac laktator)

1 polubienie

Ja dzięki laktatorowi rozkręciłam laktacje i co mi mały nie pociągnął to ściągałam i tak karmiłam więc się cieszę że miałam go ze soba
W rossmanie też masz taki od ręki , ten też dużo ludzi poleca , ostatnio była na niego promocja więc sobie przypilnuj do lutego jeszcze dużo czasu :face_holding_back_tears:

Ja już teraz wiem żeby nie kupować nic od razu bo albo to dostanę albo będzie w dużo lepszej cenie :laughing:

1 polubienie

No to prawda

1 polubienie

Ja mam power bump z Canpol i używałam Neno ale nie muszlowe …. Słyszałam że jak muszlowe to najlepsze są Canpol Smart Sense i to podwójny

Hej!:wink: ja mam kissbobo i to jest naprawdę świetny laktator w dobrej cenie :wink: właściwie dla mnie on jest porównywalny z canpolem Smart sense, części zamienne z canpola do niego pasują :wink: różnica taka że kissbobo ma więcej poziomów ssania :wink:

Moge Ci nawet dać na niego zniżkę 25% bodajże - kod : MJKINGA :wink:

1 polubienie

Wiesz na początek możesz kupić jeden, sprawdzisz czy Ci wystarczy, a później w razie co w każdej chwili możesz dokupić kolejny jeśli okaże się konieczny :grinning::grinning:

1 polubienie

Chyba zależy jak często chcesz odciagac mleko, moze jedna muszla wystarczy. Ja akurat kupiłam dopiero miesiąc po porodzie, jak stwierdziłam że mi sie przyda ale mam canpol power pump, na moje potrzeby odciagabia raz/dwa w miesiącu wystarczający.

1 polubienie

Też słyszałam że zamienne części pasują do niego i że są podobne.

Najlepiej na początek kupić jeden a drugi zawsze można dokupić

1 polubienie

Ja najpierw mialam 1 muszle , canpol smartsense i bardzo szybko dokupilam drugą . Ogolnie baaardzo polecam akurat smart sense . Karmie piersia /kpi juz prawie rok j szczerze uwazam , ze moja mleczna przygode uratowal wlasnie ten laktator . Fajne promki mozna trafic czesto

Tak na Canpol masz mega często promocje na te laktatory

1 polubienie

Teraz jest nawet promocja -20%

Też mam smart sense i dwie muszle . Już nie wyobrażam sobie bez niego funkcjonować. Zastanawiałam się nad momcozy ale cenowo droższy był , a czytałam opinie, że mało się różnią .

Ja tez nie . Byl taki dzien , ze bylam bez laktatorow i mialam tylko butelkowy . Szybko zatesknilam i polecialam kupic nowe :sweat_smile:
Butelkowy jest fajny jak trzeba porozkrecac albo " dokrecic " laktacje a muszelki to moj ulubiony produkt macierzynstwa

Teraz warto kupić z promocji

No właśnie ja jeszcze nie mam bo używałam tego power bump ale jak kiedyś coś będzie w dobrej cenie to może też kupię bo fajne jest to że nie trzeba go trzymać w rękach i wtedy można przy nim coś porobić