Kupa po pachy - jak temu zaradzić

aniss a macie do RD takie ubranka do karmienia? mi sie wydaje ze to jest fajna opcja bo obiera sie dziecku jak bluzkę i przynajmniej nie jest całe brudne. i moze mniej tych plam bedzie na ubraniach :D

najlepiej od razu bo  później nie chcą schodzić 

Najlepsze co sie sprawdza z rozszerzaniem diety to sliniak silikonowy z kieszonka ;) ale nie wszystko wpada do kieszonki ;) z tym fartuszkiem musze pomyslec moze faktycznie jest to pomysl tyle ze sliniak plucze i jest na kolejny posilek;) bo szybko schnie ;) a z takim uniformem;) lepiej miec kilka ;) na sniadanie obiad podwieczorek i kolacje;)

My uzywamy tego sliniska silikonowego i świetnie sprawdza się. Jedzenie czy zupa trafią do kieszonki dzięki czemu nie brudza się ubrania I jest łatwy w utrzymaniu czystości;) 

Paula my używamy Pantsy z kieszonką Pampres i u nas nie ma takiego problemu. 

plamy to zapieram w VANISHU i potem mocze i wrzucam do prania, ale dziewczyny polecamy też oxi z biedry jednak jeszcze nie używałam:D

Tak te śliniaki z kieszonką są fajne 

Ila212, to nie o śliniaki chodzi, tylko o pieluszki z kieszonką - Pampers Pants. Mają z tyłu na pleckach kieszonkę, która zapobiega wylatywaniu kupki :)

stosowałyście te pampersy sprawdzają się czy nie ?

U nas  na szczęście nie było jakiś większych przecieków, na początku jak te kupki były bardziej lejace to podwijałam pampersa jak dziewczyny pisały i było ok. Częściej się zdarza że po nocy siku przecieknie, ale biorąc pod uwagę ciężar, to czasem ma prawo :) 

Nie narzekam ani na Dady, ani na pampersy, ani na żadne inne :) 

U mnie się sprawdzają te pansty z pampersa i juz nie eksperymentuję z innymi, tylko te używamy. 

Mnie w pantsach denerwuje ściąganie spodni. Szybciej zwykła pielucha

MamaMiki no to fakt, ale ja nie umiem już u córki zakładać takich zwykłych pampersów, źle zapnę i zawsze gdzies coś wyleci;/

Ja nawet do zywklych pampersów wszystko ściągałam, więc przy pantsach nie widzę różnicy:D

tez ściągam wszystko do zwyklych czy pieluchomajtek. Co do pampow to bardzo lubię pieluchomajtki dada. Przy lupilu zdarzyło mi się ze połowa paczki nie miała lewego rzepa. Ostatnio zaczelam testować pieluszki z Kauflandu bevola i są całkiem fajne, nie odparzaja pupy, w srodku maja sama watę No i cenowo nawet korzystnie wychodzą 29,99 za 44 szt a w promocji 21,99. Przy ząbkowaniu wiadomo, jest płynna kupa… wtedy zawijam pampersa z tylu i nie ma kraksy. Co do plam to zawsze zapieram bądź namaczam z Lovela bo inaczej niestety żaden specyfik sobie nie radzi czy to kupa czy przy jedzonku.

I ja teraz kupiłam pantsy pampersa z tą kieszonką i jak narazie super się sprawdzają i kupa nie leci na całe plecy i wygodniej mi jest bo mały już zaczyna uciekać i szybciej idzie mu założyć ;) 

ja i tak zawsze ściągam spodnie czy to pampers czy pants 

To ja jeszcze nigdy ruch pantsow nie miałam ale może to kwestia tego że mała ma dopiero 8 tygodni i kupy są ok

Ola to na pantsy jeszcze chwilę poczekasz, chyba najmniejsze są rozmiar 3, a i to dla takich już bardziej ruchliwych dzieci ze tak powiem :)

syll kiedyś też ktośpisał o jakiś wadach w dadzie nawet reklamowała je jakaś mama ale szczerez to pewnie dlategoz ę te pieluchy ciagle na promocjach w dodatku dobra cena to pewnie idzie na ilość jednak;( i mogą sie takie trafiać aczkolwiek u nas na razie nie trafiliśmy na kiepskiej jakosci paczkę

Mój syn po dadach zawsze miał podrażnioną skórę dlatego zrezygnowaliśmy. Chłonność też mają nie za dobrą wolę baby dream z rossmanna