Ja przy kolejnym dziecku postawię mężowi imiona do wyboru i będzie musiał z tego wybrać, co mu podałam i tyle
Co do mojego synka to imię wybierałam wspólnie z moją mamą, szukając jakiegoś ładnego w kalendarzu Nie chciałam żeby mój synek miał mega popularne imię, które akutalnie nosi co drugie dziecko… No i jest Oskar
Rzadko spotykane
Magiczny Oskarek jest faktycznie rzadko spotykanym imieniem. Moja koleżanka bardzo chciała nazwać syna Olgierd ale nikomu się ono nie podobało i tak dała imię bardziej popularne. Brała pod uwagę przy wyborze zdanie córki i męża przede wszystkim.
Olgierd też jest rzadko spotykanym imieniem i powiem Ci, że gdybym nie liczyła się ze zdaniem męża to mój synek dziś na imie miałby Igor
Bliski kuzyn męża to Igor ale gdyby nie to to u nas Syn też tak miałby na imię. Ale Igor podoba mi się bardzo.
u nas ostateczną decyzje podjął starszy syn
Jeszcze dłuższy czas przed ciąża rozmawialiśmy na temat imion i dla dziewczynki nie mieliśmy problemu, od razu znaleźliśmy propozycję, która odpowiadała nam obojgu. A później się okazało, że będzie chłopczyk i tu zaczęły się schody:-) ale jakoś w końcu Doszliśmy do porozumienia
Ja już pięć razy zmieniłam imię i dalej nie wiem jak to będzie ostatecznie
Konsultacje są w toku - rozmawiam przede wszystkim z mężem i z mamą.
To ja rozmawiałam tylko z mężem. My podjęliśmy decyzję i postanowiliśmy, że decyzję podejmiemy razem tylko we dwoje. Jest to najważniejsza decyzja jak do tej pory ale jaka miła i przyjemna.
Kasiu i jakie imię wybraliście jeśli to nie tajemnica?
Małgosiu Pan Brzuszkowy to Szymuś.
Kasia bardzo ladnie. Mam dwóch Szymonków w rodzinie, bardzo mądrzy chłopcy.
Tak naprawdę jak tak czytam to chyba każde imię z Waszych maluszków nosi ktoś z moich znajomych czyli jednak są one nadawane.
Małgosiu u nas w rodzinie nie ma żadnego Szymka więc nasz będzie pierwszy. Imię dosyć popularne ostatnimi czasu ale ja znam jednego Szymona w okolicy więc w moim regionie jest to dość rzadko nadawane imię.
nasze skarby noszą imiona które … wyśniły się mojej siostrze
w dniu w którym się dowiedziała że jestem w ciąży i do tego jeszcze z bliźniaczkami śniło jej się że miałam dwie córeczki które miały na imię Iga i Marika
pierwsze co zrobiła po przebudzeniu to zadzwoniła do mnie żeby opowiedzieć mi swój sen a że do samego końca nie było wiadomo czy będą to dziewczynki czy chłopcy więc jak się urodziły dwie dziewczynki nie było innej opcji z imionami jak tylko imiona ze snu
Joanna jeśli Twojej siostrze się wyśniły dwie dziewczynki i ich imiona i tak też się dziewczynki urodziły to siostrze na pewno było miło, że dałaś dziewczynką tak na imię.
Fajna historia:) Można powiedzieć, że imiona same przyszły do dziewczynek
A ja mam problem bo o ile męskich podoba mi się b.dużo to damskiego nie mogę wybrać.
Co jakieś wybiorę to po kilku dniach, tygodniach przestaje mi się podobać
Zrobiliśmy tak: ja zrobiłam listę moich ulubionych imion, a mąż swoją. Porównaliśmy je, i tylko jedno imię się powtórzyło. I voila! tak wybraliśmy imię
Ja wybrałam:) Odkąd pamiętam chciałam mieć córkę Marysię. Mojemu mężowie też się podobało, a co więcej to też imię po jego babci
W naszym przypadku imię wybierał mój mąż, ale miał szczęście, że też podobało mi się imię Karol
Marysia mi się nigdy nie podobało… Ja mam na drugie Maria, babcia była Marianna, zdrobnienie Marysia i mi się nigdy nie podobało… A teraz mi się podoba I sama mogłabym dać tak córce na imię
Marysia jest mało spotykanym imieniem w dzisiejszych czasach. Ale ciekawym i przez to, że mało osób je ma to ciekawym a jakże piękne jeśli chodzi o znaczenie w religii.