Kto wybrał imię dla waszego Maleństwa?

Ja przy kolejnym dziecku postawię mężowi imiona do wyboru i będzie musiał z tego wybrać, co mu podałam i tyle :slight_smile:
Co do mojego synka to imię wybierałam wspólnie z moją mamą, szukając jakiegoś ładnego w kalendarzu :slight_smile: Nie chciałam żeby mój synek miał mega popularne imię, które akutalnie nosi co drugie dziecko… No i jest Oskar :slight_smile: Rzadko spotykane :slight_smile:

Magiczny Oskarek jest faktycznie rzadko spotykanym imieniem. Moja koleżanka bardzo chciała nazwać syna Olgierd ale nikomu się ono nie podobało i tak dała imię bardziej popularne. Brała pod uwagę przy wyborze zdanie córki i męża przede wszystkim.

Olgierd też jest rzadko spotykanym imieniem :slight_smile: i powiem Ci, że gdybym nie liczyła się ze zdaniem męża to mój synek dziś na imie miałby Igor :stuck_out_tongue:

Bliski kuzyn męża to Igor ale gdyby nie to to u nas Syn też tak miałby na imię. Ale Igor podoba mi się bardzo.

u nas ostateczną decyzje podjął starszy syn

Jeszcze dłuższy czas przed ciąża rozmawialiśmy na temat imion i dla dziewczynki nie mieliśmy problemu, od razu znaleźliśmy propozycję, która odpowiadała nam obojgu. A później się okazało, że będzie chłopczyk i tu zaczęły się schody:-) ale jakoś w końcu Doszliśmy do porozumienia

Ja już pięć razy zmieniłam imię i dalej nie wiem jak to będzie ostatecznie :slight_smile:
Konsultacje są w toku - rozmawiam przede wszystkim z mężem i z mamą.

To ja rozmawiałam tylko z mężem. My podjęliśmy decyzję i postanowiliśmy, że decyzję podejmiemy razem tylko we dwoje. Jest to najważniejsza decyzja jak do tej pory ale jaka miła i przyjemna.

Kasiu i jakie imię wybraliście jeśli to nie tajemnica? :slight_smile:

Małgosiu Pan Brzuszkowy to Szymuś. :slight_smile:

Kasia bardzo ladnie. Mam dwóch Szymonków w rodzinie, bardzo mądrzy chłopcy. :slight_smile:
Tak naprawdę jak tak czytam to chyba każde imię z Waszych maluszków nosi ktoś z moich znajomych czyli jednak są one nadawane. :slight_smile:

Małgosiu u nas w rodzinie nie ma żadnego Szymka więc nasz będzie pierwszy. Imię dosyć popularne ostatnimi czasu ale ja znam jednego Szymona w okolicy więc w moim regionie jest to dość rzadko nadawane imię. :slight_smile:

nasze skarby noszą imiona które … wyśniły się mojej siostrze
w dniu w którym się dowiedziała że jestem w ciąży i do tego jeszcze z bliźniaczkami śniło jej się że miałam dwie córeczki które miały na imię Iga i Marika
pierwsze co zrobiła po przebudzeniu to zadzwoniła do mnie żeby opowiedzieć mi swój sen a że do samego końca nie było wiadomo czy będą to dziewczynki czy chłopcy więc jak się urodziły dwie dziewczynki nie było innej opcji z imionami jak tylko imiona ze snu

Joanna jeśli Twojej siostrze się wyśniły dwie dziewczynki i ich imiona i tak też się dziewczynki urodziły to siostrze na pewno było miło, że dałaś dziewczynką tak na imię.

Fajna historia:) Można powiedzieć, że imiona same przyszły do dziewczynek
A ja mam problem bo o ile męskich podoba mi się b.dużo to damskiego nie mogę wybrać.
Co jakieś wybiorę to po kilku dniach, tygodniach przestaje mi się podobać

Zrobiliśmy tak: ja zrobiłam listę moich ulubionych imion, a mąż swoją. Porównaliśmy je, i tylko jedno imię się powtórzyło. I voila! tak wybraliśmy imię :slight_smile:

Ja wybrałam:) Odkąd pamiętam chciałam mieć córkę Marysię. Mojemu mężowie też się podobało, a co więcej to też imię po jego babci :slight_smile:

W naszym przypadku imię wybierał mój mąż, ale miał szczęście, że też podobało mi się imię Karol :slight_smile:

Marysia mi się nigdy nie podobało… Ja mam na drugie Maria, babcia była Marianna, zdrobnienie Marysia i mi się nigdy nie podobało… A teraz mi się podoba :slight_smile: I sama mogłabym dać tak córce na imię :slight_smile:

Marysia jest mało spotykanym imieniem w dzisiejszych czasach. Ale ciekawym i przez to, że mało osób je ma to ciekawym a jakże piękne jeśli chodzi o znaczenie w religii. :slight_smile: