KTG w ciąży

Dariamama dziwne, że miałaś na początku ciazy robione ktg ja nawet jak leżałam w szpitalu w 24tc to nie miałam ktg tylko detektorem raz dziennie sprawdzali. W ogole jest w stanie w tak wczesnej ciąży pisać pomiary, dziecko małe ciężko wykąpać może być nie miarodajny. Pierwsze slysze, że ktoś miał tak szybko ktg 

Też pierwszy raz słyszę. Mi pierwsze ktg koło 38 tc robili 

ktg robi się pod koniec ciąży 

KTG pod koniec ciąży się robi. Na początku to USG

Ktg miałam robione w szpitalu od 29 tygodnia jak w nim byłam . Dziewczyny nie miały robione jak miały niższe ciąże

Dokładnie tak może o usg chodziło nie ktg ja najwcześniej mialam robione w 30 tc w szpitalu 

ja miałam ktg pierwsze też bardzo wczesnie coś na pograniczu 6 miesiaca bo panikowałam objawy jak na zatrucie ciążowe i kazano na ktg podjechać pamiętam ze położna wtedy mówiła ze za wcześnie i nie wie czy sie uda je wykonać, potem to już przed porodem co jakiś czas ze 3-4 razy 

Dziewczyny, a jest jakiś przykaz ile dokładnie ktg należy robić w ciąży?

Chodzę do lekarza na NFZ i zastanawiam się czy są jakieś limity

Anita no właśnie we wczesnej ciąży to nawet detektorem nie mierzą a co dopiero ktg ciężko zrobić. Chyba się pomyliło koleżance :) . 

Anabanana nie wiem ile dokładnie na nfz przysługuje ktg ale w razie czego możesz zrobić tez prywatnie u nas koszt to 50zl więc nie jest tak zle. Ogólnie na NFZ wydaje mi się że wszystkiego jest mniej 

Japierwsze ktg mialam w 29 tc i ledwo sie udalo zrobic to w 6 to sobie nie wyobrazam 

Mi lekarz od 35 tygodnia kazał robić co tydzień. Dla mnie to bardzo ważne, żeby monitorować tętno płodu, a czasem na ktg mogą wyjść skurcze macicy, których nie czujesz.

Anabanna wydaje mi się że nie ma limitów ile. Wszystko zależy nie ginekologa ile postanowi zrobić 

Nie wiem moze zalezy od sprzetu jedni w 15 tygodniu Czuja ruchy inni dopiero  w 20.

Ja z corka pamietam ze wyczekiwałam ruchow I byly bardzo małe w porownaniu do teraz gdzie nawet mąż widział jak brzuch się delikatnie porusza a jest dopiero 5 miesiac;) 

W 2giej ciąży wszystko podobno jest bardziej:D

O tak podobno tak ruchy szybciej i brzuszek podobno szybciej rośnie 

Ja miałam robione od 31 tyg 

To nie wiedziałam ze przy 2 ciąży tak jest 

Te ruchy szybciej się czuje, bo kobieta już jest bardziej doświadczona i lepiej jest w stanie rozróżnić, co jest ruchem dziecka, a co bulbotaniem jelit na przykład. :)

Nooo ja gdyby nie koleżanka to myślałabym że mam jakiś rozstrój żołądka:D a ona mówi że to bobo się rusza :P

Ja też nie wiedziałam że czuję już ruchy dziecka. Ale mam przyjaciółkę, którą męczę jak czegoś nie wiem i mi powiedziała że to już pewnie ruchy dziecka. Miałam wrażenie że jakieś bąbelki mi w jelitach pękają :)