W jednej ciąży obylo się u mnie bez. Planuję kiedyś kolejna i zobaczymy .
Za to mi w ciazy dokuczało ciśnienie. Zawsze niskie... a tu nagle jakieś takie skoki dziwne i musiałam brać dopegyt. Ale 3 tyg po porodzie wróciło wszystko do normy.
Witaj na forum #teamLOVI!
W jednej ciąży obylo się u mnie bez. Planuję kiedyś kolejna i zobaczymy .
Za to mi w ciazy dokuczało ciśnienie. Zawsze niskie... a tu nagle jakieś takie skoki dziwne i musiałam brać dopegyt. Ale 3 tyg po porodzie wróciło wszystko do normy.
Co organizm to inny także właśnie najlepiej jak go poznamy i same wiemy jak na coś reagujemy :) Mi w tej ciąży okropnie dokucza zgaga .. maskara
Dokładnie :) Każda ciąża inna i każdy organizm inny :) Mi również w ostatniej ciąży dokuczała zgaga ,a wcześniej tego nie znałam. Ciśnienie za to w ciąży mam zawsze idealne ,ale poza ciąża zawsze mam skrajnie niskie.
A ja jeszcze nie zrobiłam krzywej bo jakoś brak czasu :/
Właśnie właściwa dieta w ciąży uchroni nas przed tym aby nie utrzymała się po ciąży, bo może się utrzymać niestety
Warto kupić smakową lub dodać trochę soku ze świeżo wycisnietej cytryny ;)
Ja cytrynę brałam przy pierwszej ciąży. Ogólnie źle wspominam ,bo było mi po glukozie bardzo słabo ( ale wyniki dobre). W drugiej i trzeciej ciąży kupiłam cytrynową glukozę i dużo łatwiej było mi wypić i czułam się dobrze :)
Zgaga.. ja dopiero w 3ciej ciąży wiem jak wygląda. I to czasami pali bardzo.. najbardziej po cytrynie lub sokach z dodatkiem cytryny a ostatnio nawet po dżemie aroniowym.
w aptece była glukoza cytrynowa ale właśnie bałam się tej zgagi po niej :D
Oj nie wiem co gorsze : zgaga czy mdłości po glukozie bez cytryny ;)
Współczuję bo nie miałam zgagi w obu ciążach, za to choruje na cukrzycę typu 1 , więc u mnie ciąże trochę bardziej skomplikowane były:)
Ja nie miałam żadnych dolegliwości po glukozie. Piłam tę cytrynową, koleżanka powiedziała, że ta najlepsza, więc taką kupiłam. Zwykłej nigdy nie piłam, więc nie wiem, czy byłoby inaczej.
Ja kiedy pierwszy raz robiłam krzywa to wypiłam zwykłą i niestety nie mogłam opanować mdłości przez co badanie było do powtórzenia. Dopiero dodając cytrynę czy pijąc cytrynową było ok
Ja czytając tutaj wpisy też od razy szlam że swoją cytrynową :P
MamaKaziaIemmy to ja Ci współczuje, ale wiem, że dla Ciebie cukrzyca to juz norma . W ciąży byłaś na pompie czy radziłaś sobie tak jak dotychczas ? a może ogólnie stosujesz pompę ?
Dla mnie ta glukoza to nie problem , jasne nie jest smaczna , ale biorę to na raz i jakos daję radę. Mi pozwolono popić dwoma łykami wody ją i potem nie pozwolono pić, ale pamiętam , że 5 lat temu pozwolono mi popijać trochę wody przez te 2h , więc chyba to się zmieniło
Zwykła jest nie fajna:( ale smakowa już ma znośny smak a przyznam wam że ja jak robiłam powtórkę glukozy w 36tc i położna zrobiła mi w zwykłym kupki to też był inny smak nie wiem czy kubek czy smak ale było całkiem ok;)
To ja w pierwszej ciąży miałam o smaku coli taka gotową do spożycia i była całkiem smaczna :)
Teraz kupiłam zwykłą, mam nadzieję że w końcu uda mi się ją zrobić
Smaku kory nie słyszałam mniam mniam cytrynową i nie było źle . Powoli sobie wypiłam . Mi bardzo dokuczały ogólnie mdłości Bo ja robiłam krzywą dość wcześnie ze względu na cukrzycę w poprzedniej ciąży. A w pierwszym trymestrze miałam straszne miłości i się później na tym krzesełku siedzą czekając na wyniki męczyła ale jakos wytrzymałam
cola o kurka o tej też nie słyszałam :D mi zawsze każą cytrynę przynieść, ale nie cuduje bo wiem, że dam radę wypić.
xxyyzz też robiłąm teraz na początku i też się bałam skoro ogólnie miałam straszne mdłości i wymioty bardzo częste to się zastanawiałam jak to przetrwam
Siostra miała pierwszy raz i choć zjadła coś po pobraniu krwi to poszła na zakupy i tam już prawie zemdlała. Ja zawsze szybko do domu wracam bo jednak człowiek osłabiony i źle się może czuć. Ja mam zawsze dzień z głowy bo źle się czuję po glukozie
Ja kupiłam swoją ale.w przychodni mieli różne. 3 smaki miałam do wyboru ale już nie pamiętam co jeszcze oprócz.cytrynowej. naczytałam się tutaj że jest ok więc od razu z automatu mówiłam że chce cytrynowa :P
Ja słyszałam bo nawet lekarz mi o niej wspominał :D Śmiałam się ,że wystarczy zwykłej coli się napić bo ma tak dużo cukru :D
Ale też wolałam cytrynową :)
No ja się czuję znośnie po glukozie :)
Smak coli ;D hehe to dla bardziej wymagających;) hehe ja łóżeczka cytryna ok bo kwaskowa się wydaje ale cola;) na samą myśl jest mi za słodko;)
Ja ostatnio cole piłam pół na pół z wodą;D bo była dla mnie zbyt słodka ale przyznam że nie piłam już kilka lat;)
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować. Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem, pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest na miejscu.
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże. Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka, odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci, którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach. Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów Canpol babies.