Krzywa cukrowa - dieta przed

krzywa cukrowa to chyba najgorsza rzecz z jaka trzeba sie zmierzyc :D

Ja uważam że powinnaś zrobić się normalnie absolutnie nie można iść przed badaniem na jakąś dietę ponieważ to specjalnie zaburzy wynik badania

Źle wspominam badanie krzywej cukrowej heh.. dzien przed badaniem najlepiej ograniczyć cukier

Mi pani do glukozy wkropila kilka kropelce cytryny żeby było mniej mdłe. Szału nie ma ale da się przeżyć i trzeba jeść normalnie żeby wynik wyszedł taki jaki ma być bo jeżeli ograniczymy cukier tydzień przed badaniem a po badaniu zjemy paczkę ciastek to jaki sens robić badanie 

Macie racje, jak o tym pomyślę. Żyć i jeść normalnie. W końcu chodzi o prawdziwy wynik a nie taki, uregulowany dietą, ograniczeniami 

Mi właśnie cytryna nie służy w ciąży. Nawet kilka krople sprawia, że mi źle i mam zgagę 

Tak mi powiedział lekarz. Po niedzieli idę robić glukoze itp to lekarz dala mi wytyczne co jeść I pić żeby badania wyszły prawidlowe. Jeżeli przed badaniem zje sir słodycze to wiadomo , że glukoza będzie podwyższona;)

Jedyne co to pilnowlabym się dzień wcześniej żeby nie dostarczyć jakoś mega dużo cukru do organizmu 🙂 jesc normalnie żeby wynik był miarodajny 

Haha no ja pamiętam też to badanie cukru;( przed badaniem czekoladę zjadłam i badania do powtórki;) ale i tak pod koniec ciąży wyszedł mi cukier w moczu więc i tak może glukoza się ujawnić aby ponownie zbadać krzywa czy jest na pewno wszystko ok

Ja bym odczekała kilka dni 

oj tak cukier w moczu też może świadczyć już o cukrzycy. Ja za niedługo będę znowu męczyć glukozę zobaczymy cp wyjdzie. W poprzedniej ciązy od samego początku byla cukrzyca . Dziś mam dzień mierzenia cukrów swoim glukometrem , ale na chwilę obecną okej zobaczymy co będzie po obiedzie i już słodkie jadłam :D 

ja czasem tak sobie sprawdzam , ale dawno juz tego nie robiłam 

najgorzej ze cukier jest w dziwnych rzeczach ktore jemy i nawet nie mamy o tym pojecia ;/;/

dokładnie... czasami myślisz, że zjesz to bo ma mało cukru a w efekcie okazuje się, że to bomba cukrowa :) 

ja się cieszę, że jest ok bo mam etap czekolady na gorąco.. taką pyszną kupiłam, jak z kawiarni. I żal by mi było tylko patrzeć na nią :) :D 

Ojj tak czasemmprodukty których nie podejrzewamy mają masę cukru niestety.

Co to za czekolada ? Bo aż mi smaka narobiłaś :P

Dlatego warto czytać składy i sprawdzać ilość cukru w g. Nawet serki i jogurty sprawdzam pod tym względem :)

oj tak teraz cukier wszędzie i w sumie w bardzo zaskakujących produktach np, jak mięsa , ketchup też z cukrem 

Najgorzej mi było właśnie jak miałam cukrzycę bo dużo rzeczy wiadomo było do wyrzucenia plus to co powodowało skoki , gdy się zjadło w nieodpowiedniej godzinie 

Ja przed ciąża miałam cukier na granicy normy. 3.miesiace bardzo uważałam na to co jem. Potem w ciazy obawiałam się co będzie bo miałam parcie na słodkie, ale na szczęście wszystko w normie.

Przy cukrzycy ciążowej trzeba uważać podziwiałam was dziewczyny jak świetnie sobie z eliminacja składników dawalyscie radę i tak jak piszecie cukier był w dużej ilości produktów nawet tych najmniej spodziewanych;( 

Na szczęście po ciąży to mija ale ludzie którzy zmagają się z tą choroba na co dzień to naprawdę mają ciężko ;( 

Oj tak nie wyobrażam sibie tego :)

W cukrzycy au mnie to było tak że ja musiałam ogarniać które składniki podnoszą mi bardziej cukier s które mniej. Potrafiłam zjesc pizzę i mieć cukier dobry a coś pozornie zdrowszego to było już gorzej 

ja pamiętam, że mi pomidory nie służyły na noc bo rano był cukier wysoki i to trzeba bylo też wszystko samemu sobie wywnioskować .