Krztuszenie podczas karmienia

Może nie chodzi tu o butelke a bardziej o smoczek ? A smoczek używasz 0-3mc? A próbowałas z buteleczki nowej z lovi Mammafeel ? Ja czasem daje córeczce i ani razu się nie krztusila i poleciłam ja kuzynce i ona jest bardzo zadowolona. 

Hej dziewczyny, jaką butelkę polecacie dla dziecka, które krztusi się podczas karmienia?

Zmniejsz przepływ,  bądź ustaw inaczej główkę, kup  poduszkę z Ikea ,jest najlepsza polecana przez neurologopedę.

Moja córka miała to samo ,każde karmienie to było ksztusznie i z tego powodu byłam w szpitala z nią na badaniach.

Nam super sprawdziły się butelki lovi - mammafeel i szklana z klasycznym smoczkiem. Używałam jednak mniejszego przepływu niż wynikało z wieku, bo inaczej mleczko uciekało bokiem. Jeżeli dziecko się krztusi to też bym właśnie spróbowała z mniejszym przepływem.

Tu chodzi o smoczek w butelce, pozycja też może być ważna. 

Ile ma maleństwo?  Ja pamiętam że nie zmieniałam smoczka odrazu jak syn skończył 3 miesiace na ten 3+ tylko trochę poczekałam.

Również polecam butelkę Mammafeel i zmniejszenie przepływu smoczka. Ja zmieniam z około 1 miesięcznym opóźnieniem, bo też był problem z krztuszeniem się.

Laura a jaka butelkę i smoczek teraz masz ? Czy napewno ma wolny przepływ? Na wypływ mleka wpływa to jak trzymamy butelkę. Najlepiej popróbować sobie w powietrzu i patrzeć pod jakim kątem kapie. Niestety niektóre butelki nawet jak mają najmniejszy przepływ to kapią same mimo ze producenci wskazują inaczej. 

Przy wyborze butelek trzeba niestety czasu , sporo może zająć nam poszukiwa ie idealnej butelki. Nam świetnie sprawdziła się Mammafeel i Comotomo w pierwszych dniach po porodzie . Przejrzyj przepływ. Być może smoczki mają tu wiele do czynienia. Jednej firmy może być zupełnie inny niż drugiej. Warto pójść w polecane butelki i smoczki i eliminować te które się nie sprawdziły 

U nas tez suoer mammafeel

Dobre są z Lovi, my mieliśmy przy pierwszych dniach kiedy korzystaliśmy z laktatora i nie wylewało się mleko a dziecko musiało samo wysilić się żeby poleciało. Również z Philips są dobre ale cena już dużo wyższa. 

Teraz używam philips avent ze smoczkiem dynamicznym 0+. Dzięki za rady, chyba wypróbuję tą mamafeel. 

Nie zrobię antyreklamy jednak mam obiekcje co do Philips ;) w moim wypadku Avent się nie sprawdziła . Smoczek 0+ dla mojej był za ciężki w ssaniu, denerwowała się  bo tak słabo leciało na tyle pracy ile włożyła:)

A co sądzicie o lasinoh natural wave? 

Też według mnie dobry wybór ale czy spasuje Twojemu dziecku to już musisz sama się przekonać. 

Mamafeel to super butelka ale ja kupiłabym tą Butelke LOVI Medical. Jezeli chcesz probowac roznych butelek to w tej Medical smoczek jest podobny do Mamafeel a jest tańsza. Ja poleciałam tą butelkę znajomej której synek się krztusil i jest zadowolona. Dokupiła jeszcze kolejne. A teraz dałam jej na testy mamafeel i też jest zadowolona i będzie zamawiać smoczek z większym przepływem. 

O tych medical nie słyszałam. Ale mammafeel polecam z całego serca 

I nas tylko lovi się sprawdziła inne miały za szybki przepływ , ale warto Też pójść do fizjoterapeuty jeśli nic nie zaradzi to do neurologopeda . u naszych znajomych okazało się, że dziecko że jest bo jest pospinane a u drugich że zle łapie powietrze wiec warto sprawdzić nawet te najmniejsze szczegóły 

Na pewno taka żeby dobrać smoczek z wolniejszym przepływem bo skoro krztusi się przy obecnym smoczku może wymień smoczek na mniejszy przeplyw i zobaczysz jak maluszek sobie radzi

U nas głównie były skoczki z Lovi, ale pamiętam, że ten pierwszy rozmiar 0-3 miał za szybki przepływ i używałam Canpola - miał mniejszą dziurkę. Później już tylko Lovi. Jak miała 2 lata i jeszcze prosiła o mleczko w nocy to używaliśmy tych smoczków do kaszki, tyle że do mleka bo z tych największych dziurek i tak jej wolno leciało, w dzień już wtedy z kubeczka 

Wydaje mi się że to kwestia smoczka. Te o wolniejszym przepływie nie powodują krztuszenia bo samo nie leci i dziecko musi pracować, żeby coś leciało :) 

Może to kwestia smoczka a nie butelki. Spróbuj podać z mniejszym przepływem niekoniecznie musi być on dopasowany do wieku