Smoczek z mniejszym przepływem zdecydowanie. Ale butelki różnych firm maja różne smoczki. W smoczku jednej firmy przeplyw jest szybszy w smoczku drugiej firmy ten sam nr wolniejszy. Kup np butelki lovi i jakiejś tam firmy czy dwie różne lovi jak używasz tylko odpowiednie do wieku dziecka i porównaj przepływy. Jak to nie da rady to smoczki, jak dalej nie to znowu butelka np inna. Ale sprawdź najpierw jak też przechylasz butelke przy karmieniu, czy nie przechylasz za mocno. Najlepiej trzymac wpół przechylona. I co najważniejsze wybieraj butelki z których mleko leci tylko jak maluszek pociągnie. :)
Nam w ogóle Nemo i Avent nie podpasowaly ,za szybkie przepływy na pierwsze tygodnie . Tak jak piszą dziewczyny, najlepiej sprawdziły się te z Lovi i Canpol . Czasem używaliśmy też Comotomo , te były u nas najczęściej w użyciu
Ja nawet z Aventu specjalnie nie lubiłam. Sam korek był twardy, dużo twardszy niż te z Lovi a przy karmieniu mieszanym zależało mi aby dziecko agresywnie nie ssało.
Racja , bardziej twardy smoczek był w Avent
Ja jakoś nie lubię tego aventu takie dziwne te butelki chociaż smoczki uspokajające nam podchodziły
Ja głównie używałam Lovi, ale jak potrzebowałam wolniejszego przepływu to dokupywalam smoczki Canpola.
Polecam butelkę antykolkową z wolnym przepływem, np. od Avent lub Dr. Brown's, która może pomóc dziecku lepiej kontrolować ilość wypijanego mleka i zapobiec krztuszeniu. :)
To ja niestety nie mogę powiedzieć nic dobrego o Avent. Tyle opinii co dzieci
Mi ten Avent nie podpasował. Strasznie sztywne te korki mają. Jedynie smoczki z silikonową oddychającą tarczką to złoto
Laura i jak udało Ci się wybrać fajna butelkę? Koniecznie daj znać co się sprawdziło:)
Dokładnie, sztywne smoczki były i naszej nie pasował przepływ. Niby najmniejszy a i tak był zbyt szybki jak na pierwsze tygodnie
Może byc