Krzesełko do jedzenia dla malucha

Pytanie o krzesełko do karmienia. Czy używać takiego standardowego z Ikei czy kupic cos  droższego? Jeżeli coś innego to najlepiej jaki model? 

Ja przy dzieciach używam krzesełka Chicco Polly Progres 5, które według mnie jest funkcjonalne. Krzesełko to ma regulowane oparcie. Można ustawić w pozycji siedzącej, półleżącej i leżącej. Takie krzesełko posłuży Tobie przy rozwoju dziecka od urodzenia do 3 lat, ponieważ może być leżaczkiem, krzesełkiem na czas spożywanego posiłku  a potem wysokim krzesełkiem, gdy dziecko będzie chciało spożywać posiłki z domownikami przy stole.

Do tego krzesełka możesz dodatkowo zakupić materacyk redukcyjny 0m+, który w zależności od potrzeb możesz wyprać. Do krzesełka z akcesoriów z Chicco możesz również zakupić pałąk z zabawkami, który zamontujesz na krzesełku w funkcji leżaczka.    

W zależności od dziecka jest regulacja podnóżka. Tacka posiada nakładkę, co jest bardzo przydatne przy myciu po posiłkach. W krzesełku jest regulacja wysokości, dzięki czemu mogę dopasować do wysokości dziecka. Dla mnie jest to dużym plusem, że fotelik jest obszyty materiałem, który łatwo się myje. 

Dużą wygodą dla mnie jest fakt, że krzesełko jest mobilne dzięki posiadanym 4 kółeczkom. 

Tez aktualnie rozglądam się za krzesełkiem :) Bo poprzednich już nie mam. Zawsze miałam miękkie z ceratą łatwa do mycia :) Regulowane oparcie i podstawka na nóżki :) Składany by nie zajmował za dużo miejsca po złożeniu :) Mialam dwa różne modele i z obu byłam zadowolona :) Nie pamiętam firmy ,ale będę na etapie szukania :)

my jesteśmy team ikea, tanie łatwe w myciu, brak ceratki, więc się nic mi nie niszczy. Zajmuje mało miejsca i łatwo się  składa. DO tego zawsze dokupuje podnóżek od alaantkowe i mam dobre krzesełko.

Jak ktoś woli wizualnie mieć piękniejsze to fajne są takie drewniane co rosną wraz z dzieckiem, a potem mogą służyć jako zwykłe krzesełko i też wygodnie się je przystawia do stołu 

https://kinderprams.pl/pl/products/bebe-confort-timba-krzeselko-do-karmienia-z-tacka-natural-wood-5166.html?gad_source=1&gclid=Cj0KCQiAnrOtBhDIARIsAFsSe51RCCOrDfABxyt5JFtMS-rvFJFLePxLSPlNfepLrk5oA-85GrojpY4aAtbZEALw_wcB

My mamy Kinderkraft lastree służy nam od 5 miesiąca i jeszcze dluuuzo posłuży jest funkcjonalne bo z funkcją sztywnego lezaczka mały uwielbiał w nim leżeć bo był wysoko i wszystko widział jak ja robiłam coś w kuchni na blacie a teraz siedzi. I tackę można myć w zmywarce 

Ja mam z Milly Mally, które można w przyszłości przerobić na krzesełko i stoliczek i to jest super sprawa bo jest dedykowane do 6 roku życia, więc rośnie z dzieckiem. Po za tą funkcją jako zwykłe krzesełko do karmienia sprawdza się super.

U nas sprawdza się super krzesełko z ikea, proste I ekstra się myje. A nawet można je odpicować na https://antilda.com :)

My mamy dokładnie ten model i jest rewelacja. Lekkie, super się składa, świetne w czyszczeniu, do tej pory wyglada idealnie a służy nam już 1,5 roku i uwierzcie że synek go nie oszczędza :D Córeczce też kupiny takie samo, bo synek będzie jeszcze na pewno go potrzebował jak mała zacznie RD :)

https://babyboom.net.pl/krzeselka-do-karmienia/5323-krzeselko-do-karmienia-kinderkraft-fini-gray-5902533902903.html?utm_source=google&utm_medium=pricewars2&utm_campaign=krzeselko-do-karmienia-kinderkraft-fini-gray&gad_source=1&gclid=Cj0KCQiAnrOtBhDIARIsAFsSe50uO1rplAoB0suXSTlzK15KH4S5jLSA4c8z-vWBRDrztf33HX0M4cAaAu7EEALw_wcB

Z Ikea krzesełka z tego co czytałam jak sama szukałam krzesełka dla córki były polecane chyba od zawsze;) bo były polecane kiedy szukałam krzesełka dla starszej córki i teraz dla młodszej;)

Jednak zdecydowałam się na krzesełko wysłane ceratka którą łatwo się zmywa jest możliwość regulacji konta nachylenia jak również wysokości wydawało mi się bardziej takie masywne i solidne  krzesełko służy nie tylko do jedzenia ale również do różnych prac typu malowanie ;) niestety te krzesełko jest dużo cięższe i zabiera nieco więcej miejsca 

Ja mam Ikea. Tani i łatwy w.utrxymabiu czystości. Wada brak podnóżka i trzeba dokupić. Ja lokalnie upolowałem podnóżek na olx za 40 zł chyba :) trochę denerwuje mnie taki szeroki rozstaw nozek w tym krzesełku ale ogólnie jestem na tak i polecam tylko pamiętać trzeba o tym podnóżku bo wiszące nóżki dziecka to nie był by dobry pomysł 

Ja kupiłam z Kinderkrafta ze względu na to że wydawało się małe no i ładnie estetycznie wyglądało. Białe z szarymi i drewnianymi elementami. Ale co z tego że stojąc mało miejsca zajmuje jak się nie składa no i nie ma regulowanego podnóżka.

Teraz kupiła bym to z Ikei bo jest w pełni regulowane, nawet oparcie się reguluje, tacke się łatwo ściąga i można je złożyć. Znajoma ma i bardzo je poleca.

u nas jest z ikea 

antilop jest fajny bo jak się złoży to zajmuje mało miejsca i łatwo go przewieźć. My na początku często je woziliśmy do teściów czy moich rodziców. Potem kupiliśmy drugie i stoi u babci, Jak ktoś potrzebuje dwóch to taniej wyjdzie antilop bo pewnie dwa kupi w cenie jednego innej marki 

Ja miałam z ceratką na początku i niestety dziewczyny one pękają, póżniej IKEA i myślę, że to najlepszy wybór. 

Kupiłam dla syna jedną z propozycji na allegro. Jak większość modeli niestety nie składa się do mniejszego rozmiaru. Trzeba by było całkowicie je rozmontować. To rzeczywiście jest minus tych wszystkich krzesełek. A poza tym jest nakładka z eko skóry na siedzenie. Fajny element by dziecko nie siadało bezpośrednio na plastiku. Podnóżek bez regulacji. Tacka podwójna zdejmowana - super. Oparcie wyższe jest fajną opcją dla mniejszych dzieci, gdyż zabezpiecza główkę. Posiada pasy. Całokształt na plus. Uważam że nie ma co wydziwiać za mniejsze kwoty. A wydawać majątek za krzesełko? 

jak ktoś ma większy budżet to fajne są te krzesełka stokke. 

Tak z ceratka to faktycznie pękają ale jak się kupi nowy to jest gwarancją chyba na nią?

Ja kupiłam używane szczerze to nie żałuję bo koszt nie duży a szczerze to jak się zniszczy to już pal sześć aby na ten okres poczatkowy wystarczył zanim mała się nauczy jeść przy stole ;) 

obawiam się, że ceratka nie podlega gwarancji bo niestety to element, który się niszczy i nikt nie da na cos takiego gwarancji skoro wiadomo, że tak to się skończy.

Przewijak z ceratki i szybko nam zaczął pękać, więc pewnie w takich krzesełkach też długo nie będzie w całości

Pamiętajcie że gwarancja gwarancją ale mamy jeszcze 2 lata rękojmi u każdego sprzedawcy i warto czasami z niej korzystać 

A to prawda prawda. A mało kto wie o tym że coś takiego jest :D