Krwawienie dziąseł - czy to normalne?

Tak krwawienie w ciąży się zdarza i to bardzo często.Mi krwawiły i jak poszłam do dentystki to nic nie mogła zrobić powiedziała,że to normalne w ciąży i żebym używała płynu do płukania Meridol.Kosztuje ponad 20 zł.

Może warto wziąć witaminę C, która uszczelnia naczynia.

Anna masz rację witamina C uszczelnia naczynka krwionośne.
Ja np. brałam ją na krwawienia z nosa.

U mnie obyło się bez większych problemów z dziąsłami, ja jednak korzystam profilaktycznie z tego oto płynu do płukania ust: https://www.listerine.pl/płyn-do-płukania-jamy-ustnej/płyn-do-płukania-jamy-ustnej-listerine-gum-therapy I jestem naprawdę bardzo zadowolona. Choć kiedyś to miałam spore problemy w sumie z całą jamą ustną, od dziąseł, poprzez zęby, aż po podniebienie, myślałam, że ciąża to spotęguje

Klaudia A ja nie polecam tego płynu do płukania jamy ustnej w czasie ciąży ani gdy ma się prowadzić auto było o tym głośno bo ten płyn zawiera alkohol.

Oczywiście moja ginekolog tak samo jak dentystka powiedziały ze krwawienie w ciąży z dziąseł jest normalne ponieważ teraz są delikatniejsze i bardziej ukrwione mi dentystka kazała pluskać rumiankiem 

Polecam paste lacalut i do tego płyn do płukania z tej samej firmy. I po porodzie wybrać się na usuwanie kamienia to też pomoże aby dziąsła nie krwawiły