Kreski dwie

Hej hej dziewczyny

Słuchajcie robiłam test ciążowy w niedzielę wyszedł z blada kreska, poszłam we wtorek na hcg i wyszło 0.2 więc jakby ciąży nie była, ale przed badaniem też robiłam test i też wyszedł z bardzo blada kreska. Już nie wiem co mam myśleć? Jest szansa że jestem w ciąży

Powtórz betę po minimum 48h. Od poprzedniego badania. Szczerze mówiąc dziwne że test wychodzi niby pozytywny a beta z krwi nie. W końcu to badanie z krwi jest bardziej czułe. Jeżeli z krwi dalej Ci nic nie wyjdzie to znaczy że chyba jakieś wadliwe testy miałaś...

To pierwszy test wykonany w niedziele

Nie wiem tylko czy na tych zdjęciach dobrze będzie widać 🤔

Szczerze mówiąc ja na tym zdjęciu nie widzę drugiej kreski... Ja kiedyś miałam taki test na którym pod pewnym kontem też było widać mega blada drugą kreskę. Ale raczej był tak zbudowany ze była to kreska która miała się "wyłonić" bardziej dopiero przy pozytwnym wyniku...

Oj trudno powiedzieć. Na zdjęciu słabo widać. Trochę cierpliwości. Powtórz test za kilka dni.

A czy czujesz się jakoś inaczej. Może jesteś senna. 

Blada kreska jakby jest ale bardzo słabo widoczna. Drugi test robiłaś tej samej firmy? Jeżeli tak to kup test i zrób z innej firmy. U mnie taka bardzo blada kreska okazała się ciążą. Na negatywnych testach za to nic nie było widać. Może rzeczywiście są wadliwe.

Na zdjęciu słabo widać. Na żywo widziały 4 osoby te testy i jednogłośnie mówię że widać bardzo blade różowe kreski. Z samopoczucia nie wiem czy sobie wkręcam już ale boli mnie jajnik, niby głodna jestem ale niekoniecznie bym chciała jeść, siku chodzę bardzo często, nudności miałam przez kilka dni. A najlepsze było to że w niedzielę przypadał dzień owulacji i nie miałam nic a nic z objawów, w poniedziałek za to dość sporo dzwigalam i wieczorem bolal mnie jajnik i uwaga okropnie ciągnęło mnie w dole brzucha. A nigdy w życiu tak nie miałam. Spać też chętnie bym spala często 

Ja drugiej kreski na zdjęciu nie widzę. Wydaje mi się, że najlepiej będzie powtórzyć i test, i badania na beta hcg :)

Ja też nie widzę drugiej kreski, najlepiej powtórzyć test za kilka dni i betę też, będziesz wtedy w 100% pewna 

poczekać cierpliwie kilka dni i powtórzyć badania i test . Z tego zdjęcia ciężko cokolwiek powiedzieć , tez miałam mega blada kreskę ale odrazu poszłam do ginekologa i on mi wtedy potwierdził już na 100% . 

Tak jak dziewczyny niżej.. trzeba powtórzyć betę, może testy były wadliwe 

Są różne opcje albo Test był wadliwy albo faktycznie ciąża zaczęła się zagnieżdżać ale z jakiegoś powodu przestała i na teście który zrobiłaś w domu wyszła blada kreska a już na becie wyszło że nic tam nie ma ale ja raczej bym się ku temu nie skłaniała bo wydaje mi się że jeżeli byłaby taka sytuacja to jeszcze w organizmie poziom bety tak z dnia na dzień byłby na tyle wysoki że coś by tam wyszło a nie tak ostatecznie i kategorycznie że ciąży nie ma więc ja po prostu radziłabym ci jeżeli w dalszym ciągu nie dostaniesz okresu powtórzyć test ciążowy może i taki w domu i z krwi w laboratorium żeby mieć pewność

ja bym powtórzyła test z bety

Też bym zaczęła od powtórzenia bety. Skoro drugi test pokazał bladą kreskę to coś jest na rzeczy. 

Również jestem zdania że powinnaś powtórzyć i betę i test za kilka dni. Niestety trzeba być cierpliwym bo jak jest bardzo wczesna ciąża to na teście nie wyjdzie. No i najlepiej udać się do ginekologa ale to dopiero w 6tc liczonym od ostatniej miesiączki.

Na zdjęciu nie widzę drugiej kreski. Nie ma sensu również robić codziennie test. Najlepiej udać się na badanie i zapisać do ginekologa.

W sumie jeżeli ciąża jest ale jest bardzo wczesna to tak naprawdę wizyta u ginekologa tutaj za dużo nie pomoże Oczywiście jak najbardziej można skonsultować się jeżeli jest taka opcja telefonicznie ze swoim ginekologiem wytłumaczyć Jaka jest sprawa Przynajmniej ja osobiście mam takiego zaufanego ginekologa do którego w każdej chwili mogę się zwrócić nawet o taką poradę telefoniczną co mam zrobić w danej sytuacji żeby niekoniecznie przyjeżdżać na wizytę Nie wiem jak to jest dziewczyny w waszym przypadku Natomiast jeżeli masz taką możliwość to może faktycznie się skonsultuj zobaczysz co lekarz ci doradzi czy faktycznie stwierdzi że jeżeli na tym etapie nie ma drugiej kreski to ciąży nie ma lekarze mają swoje sposoby zlecić i odpowiednie badania żeby nie tylko na podstawie bety ale również i innych wyników stwierdzić czy ciąża jest albo w ostatnim czasie była Myślę że z samego USG na takim etapie raczej nic nie zobaczy może Przybliż nam trochę bardziej dokładnie sytuację który to jest dzień cyklu Ile dni spóźnia ci się miesiączka Czy faktycznie do tej pory się nie pojawiła czy było jakieś plamienie albo miesiączka spóźniała ci się już tak kiedyś czy Miałaś może nieregularne cykle ile u ciebie średnio trwa taki cykl to wszystko jest istotna sprawa czy miałaś ostatnio jakieś stresy być może brałaś silne leki antybiotyki nastąpiły w twoim życiu jakieś duże zmiany to wszystko może wpływać na brak miesiączki

Ja też widzę blada kreskę, ale dziwne, że beta taka niska. Ja bym powtórzyła jesscze raz betę, i w każdym razie umówiła się do gin, bo pozytywny test też może wyjść przy innych dolegliwościach, tylko nie pamiętam już jakich.