Mam pytanie jaki krem z filtrem najlepiej 50 polecacie dla maluszków. Ja w ubiegłym roku kupiłam musieli i to była porażka kremu wogole nie dało się rozsmarować.
Ja polecam Avene Sensimed albo Anthelios La Roch Posai. Ten drugi w sprayu. Oba 50+.
Ja polecam z Emotopic :) Mam też babydream z Rossmann i też jest w porządku.
Ja mam z Nivea 50+ i jestem zadowola, bardzo ważne jest aby maluszki smarować kremami z filtrami bo mają cieniutką skórę i bardziej są narażone na oparzenie sloneczne
ja teraz mam krem z Hipp 50 i on jest w kulce.idealnie się go rozsmarowuje.wiadomo trzeba aplikować kilka razy jak sie jest stale na słońcu.jak ten się skończy to też planuję spróbować ten z Nivea.
Ja mam.z.babydream i dla nas odpowiada
Ja mam krem z filtrem 50 emolium od pierwszych dni zycia i spray 50 z cera+ od pierwszego miesiąca życia. Polecam, ja jestem zadowolona, spray się super rozprowadza i szybko ;)
Muszę sprawdzić ten sport 50+ brzmi fajnie też jest z emolimu?
Karolina,ten spray 50 jest z Cera+
Karolina, świetnie, ze poruszylas ten temat. Dopiero co przeszukiwalam sieć w poszukiwaniu informacji nt. Filtrów dla niemowląt.
wg pana Tabletki najlepsze dla dzieci sa preparaty z flitrami mineralnymi czyli m.in.
50tki - Dermedic sunbrella, emolium suncare
30tki- Alterra, Ziajka
Karolina spray z emolium tez jest 50 od pierwszych dni życia, kosztuje ok 40 zł, zależy od apteki ;)
Ja mam emolium i pharmaceris, polecam oba, chociaż lepiej rozsmarować pharmaceris, szybciej się też wchłania. Oba kremy są od pierwszych dni życia, a co najważniejsze mają filtry mineralne. Na prawej nóżce posmarowalam pharmaceris na lewej emolium, różnica widoczna gołym okiem.
Dermedic 50 się ciężko też rozsmarowuje też jest taki tłusty i biały. Ja wolę lżejsze kremy bo jednak potem takie białe dziecko śmiesznie wygląda a pozatym długo się krem nakłada a dzieci jednak są niecierpliwe.
Mój synek też jest dość niecierpliwy podczas smarowania kremami.Nie lubi tej czynności :( a przecież jest to nie uniknione.
moja córeczka uwielbia być głaskana więc nie mamy problemu ze smarowaniem czy po kąpieli czy w ciągu dnia smarują kremem z filtrem
Karolina jeśli krem dobrze się wchłania po smarowania to mnie nie przeszkadza że dziecko ma przez chwilę białą skórę, najważniejsze żeby krem dobrze ją chronił.
Mi tez nie przeszkadza, ze dziecko ma biala skórę, najważniejsze żeby spełniał swoje zadanie i chronił skórę dziecka
Oczywiście że jest to ważne jednak przynajmniej mój jest zbyt niecierpliwy bym go smarowała 30 minut aż uda mi się rozsmarować krem.
ja akurat muszę miec szybko rozprowadzający i schnacy bo moja to jakoś nie przepada za smarowaniem..
A bo to mój się tak długo nie rozsmarowuje . Może ten spray będzie lepszy, bo się super rozprowadza