Krem na zimę do twarzy dla dziecka

Zróbmy ranking.
Wymieńmy się informacjami o kremach, których używałyśmy, czy się sprawdziły czy nie.
Wbrew pozorom kupno kremu na zimę, chroniącego od niskich temperatur, nie jest takie proste.

Nivea na każdą pogodę - używaliśmy w tamtym roku, jest ok, minusem konieczność smarowania 15 minut przed wyjściem.

Perfecta WinterCare Kids - określone jest, że chroni do - 20. Minus - źle sie rozsmarowuje.

Wazelina - zwykła tania wazelina, czasami jej używamy, chroni, dobrze się rozsmarowuje, nadaje się także na usta. Minusem to ze jest tłusta (jak to wazelina)

Ja smarowałam córcię kremem sebamed, do kupienia w Niemczech. Sprawdzał się zarówno na dwór jak i do codziennej pielęgnacji. Na mrozy nie zdąrzyłam go wykorzystać bo córcia zaczęła mieć problemy z wysypką i suchą skórą. Stosowałam emolium, spisywał się dobrze w czasie mroźnych spacerów. Teraz smaruję ją maścią cholesterolową i też jest super, no ale jak dzieciaczek nie ma żadnych problemów skórnych to słyszałam, że linomag jest fajny i bubchen.

Ja używam z babydream na niepogodę. jestem bardzo zadowolona z niego i stosuję go nawet jak nie jesteśmy na dworze. synek ma bardzo suchą skórę, której nie dawało rady nawet tak szeroko zachwalane i mega drogie emolium, a tu niespodzianka, tani, fajny kremik pięknie doprowadził jego skórę do porządku. Nawet teraz, jak mały się strasznie ślini, to bródka nie ma żadnych podrażnień.
Z czystym sumieniem polecam!

Nivea krem na każdą pogodę. Mam dużo kosmetyków Nivea i jestem z nich bardzo zadowolona.

Ja używam kremu firmy Mustela na zimę, super się rozsmarowuje, nawilża suchą skórę synka, nie jest gęsty, nie uczula i wystarczy kropka na całą buxźkę;)

Krem na zimę do twarzy dla dziecka najlepszy według mnie to bubchen bardzo dobre kosmetyki

Ja również używam Nivea na każdą pogodę, jestem z niego zadowolona, Smaruję nim synka i starszą córkę.

Świetnie sprawdzi się tu krem dzidziuś lub nivea.Są idealne na niskie temperatury.Dodatkowo krem dzidziuś istnieje w wariantach dla każdej skóry dzięki czemu dzieci nawet z atopowym zapaleniem skóry znajda tu coś dla siebie.:wink:

Nivea faktycznie jest dobry, ale moze być tez zwykła wazelina gdy nie mamy kremu, choć najlepiej by miał filtr przeciwsłoneczny.Warto zrobić test lodówkowy kremowi, włożyć go na troche do lodówki, gdy się rozwarstwi na tłuszcz i wodę to jest do niczego.

ziajka + bambino…tylko te uzywamy i nam sie sprawdzaja :slight_smile:

Ja ogólnie polecam wszystkie kosmetyki firmy Dzidzius. My teraz używamy na zimne dni kremu Bambino. Jak dla mnie super nawilża i fajnie się rozprowadza. Jest też bardzo wydajny.

My uzywamy krem na kazda pogode z nivea baby:)

Ja używałam ziajki i się u nas sprawdził :slight_smile:

Przez zimę używałam Dzidziusia, byłam bardzo z niego zadowolona, a teraz mam krem firmy Bubchen

ja wszysko tylko i wylacznie nivea, kremy , oliwki
moze warto zainwestowac takze cos z tej samej marki co uzywasz do pielegnacji ciala dziecka?

nivea.

Ja mam bepanthen krem i nim smaruje twarz bobaska.

Ja używam Babydream :slight_smile:

Widze ze wiele osob uzywa nivea? :slight_smile: to w takim razie upewnilyscie mnie ze ze donrze zainwestowalam bo takze kupilam nivea :slight_smile: