Polecam Bepanten z oliwką z oliwek
Też polecam bepanthen bardzo dobrze się wchłania.
Ja od urodzenia małej miałam bepanthen, ale jak się skończył kupiłam tańszy alantan. Nie jest zły, ale nie bardzo pasuje mi konsystencja takiego płynnego miodu i jak się mi skończy opakowanie wrócę do bepanthenu. Ten z oliwą z oliwek jest ciekawy.
Już 6 miesięcy mam 100 gramową tubkę Bepantenu i końca nie widać; ) a jeżeli trzeba to stosuje go też i Starszaka; )
Jest świetny i nie zamienię go na nic innego ; )
Niestety cena bepanthenu nie jest przystępna.
W internecie można taniej kupić. Np. W aptece Melissa kosztuje ok. 27 zł duża tubka
Teraz spojrzałam i nawet nie wiedziałam, że Bephantenu jest tyle rodzai…
Ja przed narodzinami Młodszego trafiłam w Irlandii na promocję, że kartonik pieluszek Pampers New Born, 3 op. chusteczek WaterWipes i ten Bephanten 100 g kosztowało mnie 15e; ) I w Irlandii cena 100 gramowego opakowania oscyluje w granicach 5-6e.
Bepanten niestety tani nie jest ale jest wydajny i skuteczny. Ja próbkę dostałam w niebieskim pudełku po porodzie i się sprawdził u nas więc potem kupiłam w aptece internetowej ale dochodze do wniosku,że i zwykły linomag pomaga nam na odparzenia więc zostaję póki co przy nim,tani i skuteczny
Linomag czy Alantan są dobrymi preparatami, jednak trzeba samemu indywidualnie wypróbować i sprawdzić jak sprawdza się na skórze naszych dzieci
Samantka ja też miałam tą 100g tubkę i nie wiem jak u Ciebie ale mi po dwóch miesiącach wypracowała się nakrętka i niestety krem leżał taki półotwarty :-(. Teraz chyba kupię mniejsze opakowanie.
ja na poczatku miałam masc posladkową ze szpitala, następnie Bepanthen ale potem zrezygnowałam ze względu na cenę. teraz mam z ziajki maść posladkową plus czasami sudocrem
Mąka ziemniaczana jest bardzo skuteczna w walce z odparzeniami
Tak Mariczka88 ma rację:) Wypróbowałam, więc potwierdzam, że jest bardzo skuteczna.
U nas najlepiej sprawadzał sie Bepanthen lub Sudocrem.
Bepanthen miałam tylko w malutkim opakowaniu, bo dostałam go w szpitalu.
A u mnie sprawdził się krem Nivea Baby a gdy szukaliśmy odpowiedniego kremu na pupę i Jej się lekko odparzyła to termentiol był nie do zastąpienia
Nam położna powiedziała, że gdy nie ma odparzeń tylko jeśli chodzi o codzienną pielęgnację to sudocrem jest za bardzo wysuszający i poleciła bepanten (tylko jego cena…) albo maść polskiej firmy Linomag (zielony) też jest podobno równie skuteczny. Ja najpierw kupiłam sudocrem (bo słyszałam, że dobry) w między czasie kupiłam bepanten (między innymi do brodawek w razie czego) a na sam koniec (po poradzie połoznej) dokupiłam linomag będę więc mieć rozeznanie
Na początku przy każdej zmianie bepanthen używałam aktualnie nic bo duzo wierzymy pupe i jest super a od czasu do czasu po kąpieli oliwke wklepie bo już bepanthen nie kupuj w bo drogi a i mało używamy to oliwka jest luks. Sudocrem mam dostałam w szpitalu w tych pudełkach oddałam jedno babci drugie mam na wszelki wypadek nie zaczynane
Tak bepanthen dobry na początku cieniutka warstwa nie zaszkodzi a uwaga dobra nie wiedziałem też że są różne rodzaje
Na samym początku kupiłam duża tubke coś ok 38zł i mamy do dziś jeszcze pół bo smarowalam mało żeby nie zapychac i więcej wietrzyc
Ja wychodzę z takiej zasady, że jak nie ma zaczerwienień to wystarczy obmywanie pupy wodą przy zmianie pampersa ( nie chusteczkami, bo po nich pupa robi się jakaś taka klejąca i mam wrażenie, że jest czerwona ). A jak juz się coś pojawi to smarować cienko sudocremem.
U nas sudocrem się nie sprawdził oddałam innej mamie
w sudocremie mnie denerwuje że się dobrze nie wchłania.