Szukam dla siebie kremu do rąk. Ale takiego, który idealnie sprawdzi się na minusowych temperaturach. Ja mam wiecznie suche ręce a zimą to już w ogóle. Czasami nawet pęka mi skóra. A teraz jeszcze przy odkażaniu rąk po wyjściu że sklepu to te ręce są w ogóle kiepskie. Który krem bym nie miała to w składzie ma na pierwszym mcu wodę. Podobno to nie jest dobry skład na zimę. Może macie jakiś sprawdzony?
Mam bardzo wrażliwą skórę dłoni. Atopową ,która pęka mi do krwi. Nawet lekarz kazał uważać na mróz ,wiatr ,zmywać w rękawicach itd. Używam od lat kremu MIXA lipidowy krem do rąk. Jako jedyny jest tak skuteczny dla mnie. Kupuję czasem też neutrogena skoncentrowany krem (takie serum). Ale to tak po myciu rąk nim zrobię, bo ogólnie skuteczniejsza wydaje mi się Mixa.
Wychodząc na mróz smaruję dłonie Nivea na każdą pogodę - tam nie ma w składzie wody :) Smaruję nim dzieci przed wyjściem to i o swoich dłoniach pamiętam :)
Przy pęknięciach można przed spaniem otworzyć kapsułkę z witaminą A+E i rozsmarować :) Pomaga! :)
Bardzo dobre kosmetyki są z firmy CeraVe. Praktycznie bezzapachowe, o dobrej konsystencji i naprawdę super działają.
Avene Cicalfate, regenerujący krem do rąk, ja teraz używam tego. Wcześniej miałam właśnie z ceraVe i też polecam. Ogólnie kosmetyki z tych dwóch firm świetnie nawilżaja
To wypróbuje bo strasznie suche ręce mam odtatnio
Ja też wypróbuje bo mam strasznie suche ręce i co chwilę muszę smarować.. heh do tej pory żaden krem do rąk nie był na tyle dobry żebym mogła polecić..
I dziewczyny koniecznie mufki do wózka lub rękawiczki. Bo najbardziej wysusza i pęka skóra gdy jest wiatr i temperatura na -
Ja o rękawiczkach zawsze zapominam.
Żadnego z tych kremów nie miałam więc poszukam ich :) bo skóra coraz suchsza
Nivea kiedyś miała w składzie wodę. Może zmienili od tego czasu skład
rękawiczki to podstawa na dworze :)
suche ręce to zimą dla mnie utrapienie, ja lubię krem z AA
https://www.hebe.pl/aa-odzywczy-krem-opatrunek-do-rak-75-ml-000000000000422219.html?gad_source=1&gclid=Cj0KCQiAgqGrBhDtARIsAM5s0_mdAVNjvfkUYnPSHEKYvR5uW0q5zqh-COEfUnS3mWo7v96d3gB7NSkaAsnwEALw_wcB&gclsrc=aw.d
u mnie on się sprawdza idealnie i jest tani :)
Będę jutro na mieście to poszukam. Znalazłam w domu jakiś krem perfumowany ale fuj.. sama chemia a na rękach go nie czuć
O super poczytam o nim
muszę ten emotopic wypróbować bo moje ręce zimą są zawsze w fatalnym stanie.
Ogólnie stosuję też krem z AA lub z garnier czerwony one są na bardzo suchą skórę, ale nie zawsze dają radę
Też mam problemy z suchą i pękającą skórą. Na noc przed snem smaruję obficie dłonie maścią ochronną z witaminą A. Jest ona dość tłusta, ma w składzie wodę więc używam jej tylko w domu jak wiem, że już nic nie będę robila, żeby dać jej się spokojnie wchłonąć. W dzień stosuję krem z mocznikiem - dobrze nawilża skórę. A na spacery nie ruszam się bez rękawiczek :)
Ja też już muszę zacząc stosować jakiś krem, bo przez tą pogodę strasznie suche mam ręce;/
Z apteki to Ja lubię alantan dermoline, Cremobaza . A z kremów to taki mocno nawilżający wydawał mi się czerwony Garnier i neutrogena
xyz też te kremy drogeryjne używam bo jak dla mnie najlepsze, ale ja bym musiała dosłownie co mycie rąk je używać by było okej ,a o tym zapominam no i przy dzieciach non stop się te ręce myje bo albo sobie , albo im albo nocnik do mycia
Ja tez zapominam wlansie :/
Ja też nie mam nawyku smarowania tych dłoni i niestety wyglądają jak wyglądają.
U mnie nie najgorzej w tym roku
no u mnie też ciężko z systematycznością. A jak już posmaruje to okazuje się, że muszę coś umyć więc na marne. teraz pogoda lepsza więc jest ok ale przy tych mrozach to była tragedia. skóra sucha, zaczerwieniona aż pękała