"Dobro i zło należy pamiętać wiecznie.Dobro , ponieważ wspomnienie , że kiedyś nam je wyświadczono,uszlachetnia nas.Zło ponieważ od chwili ,w której nam je wyrządzono,spoczywa na nas obowiazek odpłacania zań dobrem "
Słuchajcie ostatnio dosc czesto spotykam się z tym tematem …niedawno na zakupach w POLO wmieszała mnie w rozmowę sprzedawczyni , która opowiadała jak pewnego dnia dziewczynka w wieku 8 lat pakowała do reklamówki produkty z półek i zamierzała z tym wyjsc jakby nigdy nic…nie wiedziała zapewne ze sklep jest monitorowany …co sie okazalo ? w torbie miała same potrzebne rzeczy …chleb , konserwy , maslo , serki topione i pakowane pierogi …szampon i antyperspiranty , mydło …kierowniczka sklepu natychmiast wezwała policje i kazała się z nieletnią złodziejka rozprawic bez przeprowadzenia jakiejkolwiek rozmowy z dzieckim. Co Wy o tym myslicie ? Czy kierowniczka widzac co dziewczyna ma w torbie nie powinna przeprowadzic jak kobieta ( stworzona do rodzenia i wychowywania dzieci ) rozmowydlaczego , po co ? tak nie wolno ? ? mnie troche to poruszyło …dziewczyna wyglądała podobno na baardzo ale to bardzo biedna i baardzo kulturalną …nie pyskowała podczas przesłuchania , grzecznie odpowiadała , a na pytanie dlaczego nabrała i nie zapłaciła ? Bo mama kazała ? cholera ! ? !
Co Wy wiecie na ten temat ? spotkałyscie sie z takim czymś ? głównie chodzi mi o nieletnie osoby …małe dzieci .
Co byście zrobily jakby pewnego dnia wasze dziecko zostało przyprowadzone przez policje ? KARAĆ CZY NIE KARAC ?
Kiedy dzieci nalezy uświadamiac , ze cudzego bez pytania nie bierzemy ? Jak wychowac dziecko szanujace cudza wlasnosc ?
Po czyjej stronie lezy wina ?
Jak dzieci tłumacza kradzieze ?
Pytan sporo …mam nadzieje , że każda z was coś na ten temat jest w stanie powiedziec
Liczę na wypowiedz ze strony Pani ekspert