Mamy KPI
- ja podgrzewanie swoje mleko
- - jakich podgrzewaczy używacie
- - jakie butelki polecacie
- - ja wy mrozicie mleko
- Karmimy się już tak 4 miesiące niby dużo wiem a zarazem tak mało
Witaj na forum #teamLOVI!
Mamy KPI
- ja podgrzewanie swoje mleko
Podgrzewacz lovi 4 w 1 najlepszy !
butelki mammafeel jedne z lepszych . Mrozilam pokarm w specjalnych woreczkach :)
Mamusiadwochchlopcow a jak długo podgrzewała mleko z lodówki i w ilu stopniach? Też mam ten podgrzewacz ale mleko z lodówki długo się grzeje bo podgrzewam w 37 stopniach. A z butelki mleko leci nam strumieniem nawet z najmniejszego smoczka �
Długość podgrzewania jest różna zależy od podgrzewacza. Ja mam z lovi 4w1 i neno Lindo. W tym z neno bardzo długo podgrzewa się mleko i wszystko inne... zanim się nagrzeje to masakra. Ten z lovi jest super.
Polecam butelki lovi medical i mammafeel.
Mroze mleko w woreczkach do tego przeznaczonych lansioh lub z lovi. Zanim zamrozisz większą ilość mleka upewnij się że dziecko je takie mleko które jest odmrożone.
Jeśli chodzi o to ze z butelki leci strumien to podgrzewaj bez smoczka tylko z nakładką. Podczas podgrzewania mleka w zamkniętej butelce ze smoczkiem może wytworzyć się lekkie nadciśnienie.
Ja mam woreczki do mrożenia pokarmu lovi i podgrzewacz też lovi. Jak wyjmowałam butelke z lodówki to wsadzałam na chwilę na 70° a później już na 40 i naprawdę trwa to chwileczke
Iwona dzięki za podpowiedź na pewno sprawdzę co do podgrzewania bez smoczka, nawet nie wiedziałam że lovi ma swoje woreczki na mleko na pewno zamówię do przetestowania �
Dużo firm ma woreczki na pokarm. Ja w nich mrozilam co do podgrzewania to podgrzewacz ze sterylizator WM Lovi jest super. Butelka tylko mammafeel Lovi jak dla mnie nie ma lepszej
Mamina po karmieniu odrazy wkładam następną porcję do grzania i na następne karmienie też raczej zdąży się nagrzać ale szukam sposobu żeby nie grzać mleka w zbyt wysokiej temperaturze i żeby szybko się nagrzewało �
butelka mammafeel bardzo mnie ciekawi, cieszę się, że będę miała okazję przetestować ją z maluszkiem.
dlugosc ciężko okreslic bo zależy w czym odmrażacz jaka ilość itp :) . Oj tak podgrzewah bez smoczka i wtedy nie powinno być strumienia !
Mamafeel używam kilka dni i jestem bardzo z niej zadowolona. Nie występuje krztuszenie u dziecka i jest łatwa w utrzymaniu w czystości. Jeśli chodzi o mrożenie mleka to od razu po odciągnięciu i przelaniu do woreczka wkładam do zamrażarki. Wcześniej pisze ile ml było i datę.
kiniiiiia nie schładzacz mleka przed zamrożeniem? Gdzieś kiedyś słyszałam że lepiej jak się schłodzi przed włożeniem do zamrażarki.
hej
Jestem mama kpi po raz 4ty. 3 razy kpi po 2 lata i szczerze.. to ja nigdy mleka nie podgrzewałam ;) zawsze podawalam w temp pokojowej. Mam na tyle mleka, że na 3 porcje do przodu i to trzymam na blacie.. nigdy nic z mlekie sie nie dzialo.
Co do mrożenia, gromadzilam przy pierwszej 3ce i nigdy tego nie podalam, wszystko oddawałam chorej dziewczynce ktora uwielbiala mrozonki ;)
Wielomatka u nas wyszła alergia i całe zamrożone mleko nadaje się tylko do kąpieli.
jestem dopieor w 28 t.c. i jeszcze przede mną wybór butelek, ale chętnie wypróbuje mammmafeel bo nie mamy żadnego faworyta :) a widze ze tu dużo pozytywnych opinni na jej temat
u mnie mammafeel już czekają :)
Rzadko kiedy podgrzewam mleko, daje w temp. pokojowej. Używamy butelek avent i mammafeel. Mroziłam mleko na początku w woreczkach do tego przeznaczonych, teraz już nie mam takiej potrzeby.
Ja narazie nie mam co mrozić, ale to co odciągnę w nocy podaję na kolejny wieczór i podgrzewam w podgrzewaczu Lovi. W nim kilka min i jest zagrzane
Dziękuję kochane mamusie za rady :*
Podgrzewacz lovi :) Mamy i świetnie się sprawdza. Najczęściej w nim sterylizuje smoczki :D
A butelki polecam mamafeel :) Są rewelacyjne :) I piękne :)
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować. Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem, pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest na miejscu.
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże. Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka, odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci, którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach. Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów Canpol babies.