Kpi

-mamy podgrzewacz z Lionelo, zwykły, prosty , w zależności czy z lodówki czy takie po odmrożeniu czas podgrzewania lekko się roznil

-na początku używaliśmy butelek z lovi, których mieliśmy chyba 4, troszkę też z canpola, teraz tylko córka toleruje Philips Avent response (pije teraz tylko modyfikowane)

-a mrozilam mleczko w woreczkach z akuku, opisywałam godzinę i datę kiedy mleczko było odciągnięte, mrozilam od razu po opróżnieniu z laktatora

pytanie dla mnie na przyszłość, bo przy 1 dziecku nie było mi dane kp.... czy odciągając pokarm do foliowych woreczków i mrożąc go jest jakiś termin ważności tego mleka? ile można przechowywać w lodówce w pojemnikach lub butelkach? i jak go rozmrażać? może byc mikrofalówka? czy to za szybkie rozmrażanie i musze kupić jakiś podgrzewacz do tego? jesli tak to jakis polecacie? 

Naczytałam sie juz tyle w internecie, kazda strona to inne terminy przechowywania...

Tak odciągnięte mleko ma swój termin przydatności, a nawet bardzo ważne w jakiej zamrażarce go trzymasz. Mleko najlepiej rozmrażać w lodówce ewentualnie w zimnej wodzie. Odmrożone mleko może być podane w przeciągu 24h od odmrożenia. Nie podgrzewamy mleka w mikrofali a tym bardziej go tam nie odmrażamy. Podgrzewacz jaki mogę polecić to podgrzewacz lovi, można w nim podgrzewać mleko, wodę na mleko mam czy nawet słoiczki a na dodatek można w nim sterylizować �

Ja używam podgrzewacza od Lovi, ale tylko jeśli wyciągam mleko z lodówki. Często jak ściągnę na 2 porcję, to zostawiam na blacie i nic się z mlekiem nie dzieje, wtedy podaję w temp pokojowej bez podgrzania.
butelki mamafeel oraz z Philips avent.
Mrożę w woreczkach od baby ono, ale miałam też z LOVI.
Może któraś mama KPI zdradzi jak radzi sobie z karmieniem, jeśli gdzieś jedzie, do galerii, dłuższy spacer? Macie jakiś sprawdzony termos/torbę termiczną? Czy po prostu bierzecie gotowe porcje?