Jasne, tylko ile jest kobiet takich jak ty, a ile takich, które po 2 kreskach na teście rzucają chorobowe. Myślę, że jakby to ze sobą zestawić, to różnica byłaby naprawdę ogromna
Ja tam nie oceniam. Tez bylam team pracujaca do konca, do momentu az nie poronilam.
Po tym doswiadczeniu poszlam 8tygodniu na zwolnienie bo mam stresujaca prace i balam sie powtorki.
Rozne sa historie, za tymi zwolnieniami.
Ale fakt sa sytuacje kiedy kobiety to naduzywaja.
Jasn, sytuację są różne. Wiadomo, że jak ktoś jest po takiej stracie, to będzie się chciał oszczędzać i uważać na siebie dużo bardziej.
Mowę o przypadkach, kiedy kobieta bierze L4, a potem jeździ na wakacje, chodzi na wesela, czy inne imprezy itp. To już jednak jest nie fair i nie dziwię się pracodawcom, że później patrzą na kobiety tak, jak teraz.
To prawda pelna zgoda
chociaz pracodawcy czasami tez sugeruja l4 bo nie maja miejsca dla kobiety w ciazy np.na halach magazynowych. Bo nie sa w stanie zapewnic takich warunkow jakich potrzebuje kobieta w ciazy. A kosztem jest 30dni.
No tak, tylko pracodawca w takiej sytuacji powinien zwolnić ze stosunku pracy, a nie wysyłać na L4, bo to nie on decyduje, tylko lekarz
no wiadomo nie każda ma prace która pozwala jej pracować do końca tu sie zgodze. Ja nie mówie ze w mojej pracy były idealne warunki, jadnak stanowisko kierownicze a co za tym idzie zarządzanie ludźmi jest bardzo stresujące… teraz sie zmieje ale rozwiązywanie problemów ludzi z produkcji czasem zabiera Ci tyle emergii ze przychodzisz do domu i po prostu chciałoby sie zrobić “ufff…” na kanapie… no ale nie mam pracy fizycznej. dlatego pracowałam do końca ze zwględu na ludzi a nie samą prace… nie chciałam zostawić biura z problemem… dlatego mysle ze wazne w pracy sa relacje. ja szłam z przyjemnością… teraz troche mniej bo szef sie zmienił, ale ludzie nadal Ci sami… nawet jak wróciłam po 4,5m do pracy to jednak miło było… nie było jakiś dziwnych spojrzeń obarczania siebie ze ktos musiał za mnie pracowac w tym czasie… każdna z nas jest inna i ma inną prace… ale ja wypowiadam sie za siebie i uważam ze grnerlizowanie tez nie jest fair ![]()