Kozy w nosie

Matko u nas nie może nic przejść ani aspirator ani gruszka. Moja córka jest bardzo nietylkalska i mamy problem jak mamy gile w nosie bo jest tylko krzyk, uciekanie i płacz 

Anabanana wolę aspirator 

kurde mnie to odsysanie odkurzaczem przeraza :D:D:D

ja wolę aspirator i gruzki w sumie nie miałam. Ja mam aspirator , który nie daje sie do odkurzacza z tym , ze ja już ich mnóstwo miałam i tylko jedna firma dla m nie jest dobra i daje sie dobrze odciągnąć glutki

Maziula jaki polecasz?od którego dnia używałaś aspiratory? 

Ja też do odkurzacza nie stosowalam sam hałas jaki wydaje nasz odkurzacz by wystraszyl;) a co dopiero jak w nocy trzeba by było odkurzacz włączać chyba kolejnego dnia by skargi byly;)

Ja ani gruszki nie mam ani do odkurzacza. 

Anita ja używam z apteo dla mnie najlepszy,ale może są lepsze. Ja już od pierwszego dnia używam

To jak sobie radzicie bez gruszki i aspiratora? 

anita o wlasnie taki zamowilam ;d mam nadzieje ze sie sprawdzi ;>

My mamy z Canpol Babies aspirator i jestem zadowolona

Ja mam na baterie i moim zdaniem takie są najlepsze 

Mazia to ja taka Fride  mialam tylko innej firmy;) 

Tylko się zastanawialam od kiedy można używać bo kiedys to pediatra mowila ze jak dziecko będzie starsze ze na początek gruszka, ale gruszka kiepsko się sprawdzała;(

Anita ja od urodzenia tego aspirators używałam

No właśnie pamietam  ze my mieliśmy ciagle problem  z noskiem bo ciągle coś zalegało a gruszka to za slaba była. Może kiedyś też te aspiratory to taka nowość teraz to jednak już na porządku dziennym

U mnie i gruszka i aspirator a teraz od dłuższego czasu uczę mala smarkać do chusteczki,czasami sama coś wyciągnie ale mówi wtedy ze może krzywdę sobie zrobić.dwoje starszych dzieci bardzo szybko opanowało smarkanie i przy chorobach nie musiałam się zastanawiać bo sami wydmuchilali noski.

ja to nie mogę znieść widoku zasmarkanego dziecka,nos caly oklejony wydzielina,i tak idą.ja to od razu wybieram nos

Dobrze jest często czyścić nosek zwlascza przy infekcjach bo to jednak bakterie w tym siedza,  dla mnie te aspiratory to świetny wynalazek zwłaszcza dla maluchów którzy jeszcze nie potrafia dobrze smarkać;) 

U nas nie obeszło się bez antybiotyku do noska niestety woda morska, sól fizjologiczna nie pomogły oczyścić nosa całkiem. 

Monia czasami lekarze decydują się na wymazy z nosa zanim dadza antybiotyk.

A jaki miałaś typowo do noska maść z antybiotykiem czy doustnie?

To są krople do oczu ale w stanach zapalnych stosuje się też do nosa i to jest na receptę, później napisze nazwę bo nie pamiętam coś na b na pewno, tatuś pojechał z córką do babci także wzięli je ze sobą. 

Zdziwiłam się w aptece że mi takie podali aż musiałam się wróci czy Pani się przez przypadek nie pomyliła 

Anita spokojnie można od pierwszego dnia ndoek aspiratorem traktować. Gruszki nie używałam nigdy my tylko różne firmy aspiratorow testowaliśmy