W tym roku spodziewam się drugiego maluszka i ze względu na więcej miejsca w domu mogę pozwolić sobie na kołyskę, kosz Mojżesza lub łóżeczko dostawne w sypialni i salonie. Co wam się najlepiej sprawdziło? Jakie są plusy i minusy konkretnych modeli? Będę wdzięczna za uwagi ☺️
My mieliśmy chicco baby hug 4w1 super się sprawdziło bo jest na kółkach i można nim jeździć z pokoju do kuchni itp synek często w nim spał później można zrobić pozycje siedzącą tylko później już zrobił się za duży i musiałam oddać ale polecam :)
My mamy łóżeczko 7w1 firmy Waldin mega polecam. Najpierw mieliśmy dostawie jakby ten 1 bok, potem mniejsze łóżeczko a teraz mamy łóżeczko duże ale bez jednego boku czyli taka duża dostawke. Oczywiście gdy mała zacznie siadać to obniżymy materac + dołożymy ściankę. W zestawie jest wszystko + materac. Mega prosty montaż, solidne wykonanie. A kosz Mojżesza też mamy. Taki wiklinowy z kołyska. Kupiłam używany i służy nam praktycznie cały czas. Czy jestem w kuchni, czy nawet WC bo inaczej się nie da czasem.. drugi raz wiklinowego bym nie kupiła bo wiklina skrzypi. Ale jest to mega przydatne.
My mieliśmy baby hug 4w1 i świetnie sprawdziło się w salonie. Jest na kółkach, można zmienić pozycje pod kątem co sprawdza się kiedy dziecko jest ciekawe tego co dzieje się w domu ;) można obniżać jak i podwyższać lozeczko dzięki czemu można mieć dziecko na oku siedząc na łóżku czy krześle;) to tego zawieszki i obrecz z melodiami , oświetleniem;)
Mnie ostatnio wpadło w oko to ze zdj ale nie wypowiem się bo nie kupilam na razie. Moze jakas mama posiada takie 6w1 i się wypowie bo wygląda zachęcająco. Lubię rzeczy które rosną z dzieckiem:)
ja teraz przy trzecim dziecku zakupiłam kosz MOjżesza na stojaku z opcją bujania i żyję nadzieją, że będzie mi łatwiej tak uśpić też dziecko i wiadomo mieć to dziecko blisko siebie
My mamy dostawkę z chicco model magic evo i jest rewelacyjna, posiada opcję bujania i jest na kółkach także jeździmy nią po całym domu :D
Zakupiłam też kosz mojżesza bo to było takie moje marzenie przy córeczce. Miałam kupić do niego stojak z opcją kołyski ale skoro dostawka to ma to odpuściłam a tym bardziej że mamy w domu żywiołowego dwulatka to jakoś czułabym się niepewnie jakby mała tam spała. Wiadomo to tylko dziecko i różnie może byc. Także kosz nam głownie służy do zdjęć :)
Miałam kosz mojzesza i sprawdził się u mnie genialnie ,! zawsze w salonie miałam małego na oku jak gotowałam ito . Jednak to na dość krótki okres bo dziecko szybko wyrasta
Semii11 oo super gdzie to znalazłaś? Ja muszę kupić coś większego do salonu bo w gondoli się już nie mieściny a nie chce mi się biegać na górę bo mały ma ,,niespokojne drzemki,,
Ja miałam po prostu łóżeczko i w łóżeczku dziecko spało i teraz nie mamy problemu żeby dziecko samo zasypiało w łóżeczku. Miałam też wózek w domu i byjalam i udypialam w wózku co też było spoko opcja bo nie trzeba nosić
ja gdy miałam małe mieszkanie to też tylko miałam łóżeczko bo wszędzie było blisko i dziecko też słyszałam, ale teraz dwa razy takie mieszkanie i jednak dziecko chce też uwagi, więc nie będzie leżało samo tylko w towarzystwie, więc mając kosz mojżesza będzie z nami w pomieszczeniu :)
Ja mam łóżeczko dostawne. Mam dość mało miejsca wiec po nocy je zapinam i przestawiam w inne miejsce. Jest wygodne ma kuleczka więc się z nim nie szarpie. W kuchni nam kosz Mojżesza. Syn ma 7 miesięcy i dalej nam służy bardzo polecam i to i to jest wygodne w użytkowaniu i łatwo przestawić tam gdzie trzeba :)
Ja przy dwóch synkach mialam łóżeczkq normalne ale mało co spali w tych łóżeczkach , bardziej spali ze mną w łóżku;). Teraz jestem w ciąży z 3i cały czas się zastanawiałem czy kupować łóżeczko normalne czy dostawcze? I sama wezmę się posępne do tego pytania . I do jakiego miesiąca można dziecko kłaść do dostawki? Do 7mc,czy mniej?
Nie mam dostawki, ale mam kosz Mojżesza z funkcją kołyski i z kółkami i sprawdza się bardzo dobrze. Jeździmy z koszem z salonu do kuchni. Bujanie fajnie usypia małego, więc często w dzień kładziemy go na drzemki do kosza. Tylko taki kosz sprawdza się jedynie przez kilka pierwszych miesięcy. Mały zaraz kończy 3 miesiące i już wyrasta. Za tydzień dwa będzie miał już za ciasno.
U nas będzie łóżeczko w sypialni i dostawka do salonu. Będę czuła się bezpieczniej widząc jak dzieciątko jest blisko, będę mieć oko gdy będę choćby sprzątać
Ja kładę na górę do łóżeczka które ma w sypialni i włączam nianię, na ekranie widzę wszystko więc czuję się spokojna i mogę na dole robić wszystko i nie bać się że go obudzę
Myślę że dostawka jest dobrym rozwiązaniem szczególnie ta na kółkach zawsze możesz pojechać nią do salonu czy innego pomieszczenia jeśli nie masz schodów :)
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.