Może spróbuj HIPPa? Emulsja po kąpaniu ma konsystencję oliwki i bardzo nawilża. Kupisz w Rossmanie za kilka złotych, a efekt jest bardzo dobry :)
Dziewczyny skład jest 100% naturalny dodaje zdjęcie dla wiarygodności . Ja użyłam go raz i żeby zobaczyć jak sie sprawuje póki nie mamy problemu to nie używam ale tani też nie jest bo około 30zl za 250g gdzie do jednej kąpieli trzeba dodać dwie miarki .
Piszesz dwie miarki - czyli sugeruje się tym że to sporo w odniesieniu do całości opakowania? Czyli na długo nie starczy , więc trochę drogi....Hmmm
Widziałam dzisiaj w hebe ten krochmal, chyba nie zdecyduję się na zakup. Cena jest wysoka a żeczywiście dwie miarki na kąpiel to kiepsko wolę emolienty które się wlewam do wanienki i są wydajne bo skóra jest natłuszcza i najczęściej nie są potrzebne już żadne kremy.
Stosunkowo tak wychodzi dużo no ale codziennie się nie kapie w krochmalu tylko jak są np jakieś zmiany na skórze czy odparzenia to cena ok jak dla mnie . Ja kąpie cały czas w płynie z hippa .
Jeżeli chodzi o emolienty to czytałam że stosowanie jeżeli nie ma problemu dziecko że skóra też nie wskazane
pati1990 pewnie, że stosowanie emolientów na co dzień jest niewskazane, jedynie jak występują problemy skórne. A położne często w szpitalach zalecają, by stosować je przy każdej kąpieli ( nawet jeśli maluszek nie ma problemów ze skórą). A później przy odstawieniu okazuje się, że jest problem, bo skóra dziecka przyzwyczaiła się do kosmetyków i bez nich sobie "nie radzi".
Agata ja też głównie dlatego zdecydowałam się na emolienty. Są wydajne a skóry dziecka po kąpieli nie trzeba dodatkowo nawilżać kremami czy balsamami. Dla synka miałam oilatum teraz córce kupiłam emolium ale za jakiś czas sprawdzę normalne płyny do kąpieli.
Ja na razie kąpię głównie w płynie do kąpieli 2w1 z oillatum. Synek miał suchą skórę, dlatego go zakupiłam. Teraz już muszę się przestawić na zwykły płyn, aby nie przyzwyczaić skóry dziecka. Kiedyś wszystkie niemowlęta były praktycznie od razu kąpane w emolientach. Na szczęście już odchodzi się od takiego postępowania.
Odświeżając temat, co polecacie na początek? Cos łatwo dostępnego i nie uczulającego. Syn ma mega sucha skórę na brzuchu i wszystkich zgieciach...
U nas lecial oilatum do kąpieli nie wielka ilosc plynu dobrze nawilżała skórę, potem przeszliśmy na emolium taniej wychodziło;) nam mimo suchej skóry i alergi wystarczył sam.plyn mimo iz kupilam cały zestaw
Anabanana ja stosowałam płyn z ziaji natłuszczajacy-bardzo wydajny wlewasz pół nakretki i kąpiesz dziecko bez innych kosmetyków -link
https://allegro.pl/oferta/ziaja-ziajka-plyn-do-kapieli-dla-dzieci-niemowlat-8731901033?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_DCK_BC_pla_dziecko_zdrowie&ev_adgr=Kosmetyki&ev_campaign_id=11959069197&gclid=CjwKCAjwgviIBhBkEiwA10D2j6unPP8yaQ3bTmWvLvYpcPqn-zVMCYG5McgnI_m0Ye0g4TNTtG9g1hoCFtUQAvD_BwE
Uwielbiam jeszcze kosmetyki z HiPP bardzo ładnie pilęgnują skóre-oliwka od nich rewelacyjna
Natomiast czy nie uczuli to twojego bobaska to nie wiem u mnie w kazdym badz razie sie sprawdziło
Z tym ze jak ma na zgieciach to moze miec skaze białkową...mój tak miał ze zawsze robiły mu sie w zgięciach i wyszła skaza białkowa
O spróbuję dzis tej ziaja żeby mieć zapas na emolium w razie co :),
Weronisia kto ci zdiagnozował skazę? Położna przy patronaż?
Anabanana, mój synek miał dokładnie tak samo. Położna stwierdziła, że to norma, bo w ten sposób maluch przystosowuje się do warunków w domu. Miała rację, po jakimś czasie to zeszło bez stosowania jakichkolwiek kosmetyków. Na razie się więc nie martw, tylko obserwuj małego.
A co do Ziajki to też polecam, bardzo dobry płyn, a jeżeli chcesz spróbować kremu pielęgnacyjnego, to też polecam Ziajkę: https://www.ceneo.pl/3437744;pla?se=YxWbm1iqQxdyrhZALD2q0_UL_WUc7rQs&gclid=Cj0KCQjwpf2IBhDkARIsAGVo0D3PC0Ad8XpWN1HvjLYFN655MF0dByy4r1ma34inpZq_chrYECbbzOAaArh5EALw_wcB
Mega tani, wydajny, dobrze się wchłania.
Ja w takich miejscach używałam nivea krem na odparzenia (jest gesty) na zmianę z bepanthenem - sporadyczuje kremowalam j nje ma żadnego problemu w tej chwili
od początku miałam oliwka z rossmana ta niebieska i emolium, plus czasem do kąpieli olejek do kąpieli z linomagu (polecam tez dla kobiet po ciąży do kąpieli to moje małe love)
EMOLIENTY
U mnie kremowanie średnio działa:P ale kupilam ta ziajke, mlody wykapany, zobaczymy po tygodniu co i jak. Jak narazie super pachniał i był tlusciutki:p
Tak, ta Ziajka pięknie pachnie. Jak mąż kąpie młodego, to ja zawsze wtedy idę z psem i jak wracam, to w całym mieszkaniu pachnie tym płynem :) Myślę, że to i tak by zeszło, nawet jakbyś w samej wodzie kąpała. Ale ten płyn na pewno nie zaszkodzi, a może zejdzie szybciej :)
Polecam z nivea wychodź taniej niż emolium. Taki biały
Fajerka czad normalnie :) taki zapach dziecka na wieczór bardzo fajny :(
Ja ziajke mam tez. Cenowo super wychodza te kosmetyki