Zwracacie uwagę na składy Waszych kosmetyków do higieny i pielęgnacji codziennej będąc w ciąży ? Używacie jakiś łagodniejszych szamponów czy żeli do kąpieli na co dzień ? Czy te co używałyście również przed ciążą ?
U mnie się wiele nie zmieniło bo od zawsze używam delikatnych żeli razem z dziećmi ( np bambino rodzina). Zrezygnowałam jednak z fioletowych szamponów i używam również te delikatne.
do pielegnacji używam kosmetyków na bazie składników naturalnych lub tych dedykowanych dla kobiet w ciąży i karmiących :) kosmetyków kolorowych nie zmieniłam, ale używam ich bardzo rzadko
Ja bardzo zwracałam uwagę na skład od czasu pierwszej ciąży moja skóra musi miec delikatne kosmetyki bo zaraz mam czerwone plamy ktore pieką ;( najlepiej naturalne szampony i żele pod prysznic , do higieny intymnej również . Nawet zrezygnowałam z antyperspirantów bo wyczytałam Że bardzo szkodzą , jedynie jak wesele czy impreza to użyłam a tak to wogole ;)
Ja odkąd skończyłam kosmetologię zawsze zwracam uwage na składy. staram się wybierać kosmetyki o naturalnym skladzie. Jednak jeżeli chodzi o balsam to używam tylko i wyłącznie palmers dla kobiet w ciąży i nie zamienię go na żaden inny, a próbowałam przeróżnych ,bio , wege, ale palmers wygrywa. Jeżeli chodzi o żele i szampony to zmieniam za kazdym razem ;) Dla młodego używamy od urodzenia tylko hipp, dla mnie super ;)
Palmers używałam całą drugą ciążę :) Bardzo się z nim polubiłam :) ale zauważyłam ,że teraz nie pachną już tak kakaowo jak kiedyś.
A HiPP również stosuję u moich dzieci :) Sama lubię kremować buzię zòłwikiem i myć włosy szamponem z HiPP :) Po tym szampone mogę ładnie rozczesać włosy, a zwykle po tych dziecięcych szamponach ciężko :)
W ciąży stosowałam żel do mycia dla dzieci marki Babydream. Szampon o naturalnym składzie. Bardziej uważałam na to, czego używam. Czytałam składy balsamów, kremów, produktów do mycia, odstawiłam kosmetyki, których nie można stosować w ciąży (np. retinol, kwasy).
Tak jak przed ciążą, w czasie ciąży i po ciąży cały czas stosowałam takich samych kosmetyków do pielęgnacji czy makijażu. Nie miałam żadnego uczulenia ani alergii więc na spokojnie nic nie zmieniałam
Ja bardzo polubiłam ten bambino rodzina w litrowej butelce o zapachu mirabelki :) Najczęściej go kupuje dla mnie i moich córek :) Więc w ciąży przy nim zostałam :)
ja również niczego nie zmieniałam będąc w ciąży, teraz jak karmię piersią to również używam kosmetyków jak wcześniej. Dla dziecka to wiadomo kosmetyków takich specjalnie dla dzieci jak nivea, emolium ;)
Podczas ciąży zrezygnowałam z retinolu oraz peelingów kwasowych. Staram się wybierać delikatne kosmetyki do pielęgnacji twarzy, z naturalnym składem. Jest wiele wspaniałych polskich marek i warto dać im szansę :) Jeżeli natomiast mowa o pielęgnacji ciała to stosuję kosmetyki Momandwho?, są super!
A czy któraś z Was może polecić jakiś szampon , po którym wlosy się tak szybko nie przetłuszczają. Co jakiś czas zmieniam szapmpony, przerobilam mnóstwo różnych firm i wciąż muszę myc codziennie głowę :( jak nie umyje na drugi dzień mam jakby mi ktoś olejem posmarowal. już mam dość .
Kèrastase symbiose nowa linia na przetłuszczające się włosy z drogeryjnych z rossmanna polecam Seboradin na przetłuszczające się włosy nie jest drogi a mi pomógł
Mi na przetłuszczające włosy fajnie sprawdzały sie dziecięce szamponu np babydream. Co prawda ciężko było potem rozczesac włosy, ale pomogło. Co do składu kosmetykow w ciąży zwracałam szczególna uwagę czy w składzie jest kolagen, mysle, ze dzięki temu nie mam aż tyle rozstepow
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.