Konto bankowe dla osoby niepełnoletniej

Czy możecie polecić dobre konto bankowe dla osoby niepełnoletniej? 

Jakie konto warto jest otworzyć przed ukończeniem 18 roku życia? 

Mam dla syna w mbanku :) - za nic nie płace 

W milenium bank polecam 

Też myślałam o otworzeniu dzieciom kont i wpłacaniu im co miesiąc jakiejś kwoty. Od małego nie odczuje się za bardzo. . a dzieci będą miały jakieś oszczędności 

Moja siostra ma dla dziecka w PKO i jest bardzo zadowolona, dziecko ma limit dzienny no i kontrolę rodzicielską ale to chyba wszystkie już teraz banki tak mają 

Wydaje mi się, że większość kont bankowych dla dzieci jest bezpłatna. Najlepiej zapytaj w swoim banku o takie możliwości ;)

Ja jestem wierna Millennium, konto 360

My mamy dla Syna w mBanku- podpięte pod moje konto :)

Ma swoją aplikację, kartę - nic Nas to nie kosztuje.

W mBanku jest fajna też opaska do płacenia zamiast karty płatniczej, ale ona chyba coś kosztuje. Syn jednak chciał kartę.

My mamy konto dla młodych w PKO i jest najlepsze ja mam konto i mała ma konto za darmo :) i można je założyć dziecku w każdym wieku więc też super i jest ono połączone z kontem rodzica i totalnie bez opłat :) świetne rozwiązanie dla młodych osób jak dozecko chyba ukończy 13 rok życia chyba albo 12 dziecko dostaje kartę kredytową do końca �

5 transakcji to sporo szczególnie jak komuś zależy na koncie oszczędnościowym dla dziecka żeby jednak nie wydawało dużo pieniędzy 

Konto dla dziecka przede wszystkim nie powinno mieć wymogów by robić nim transakcję :) Często rodzice chcą otworzyć konto dziecku które dopiero się urodziło wiec transakcję kompletnie nie mają sensu. Sama mam konto w Santander ale przy takich warunkach dla dziecka bym szukała czegoś innego :) 

myśle że santander 

Większość kont bankowych dla dzieci jest bezpłatna. Są ewentualnie jakieś symboliczne opłaty za kartę jeśli się nie zrobi 1-5 transakcji. Kuzynka ma konto dla dzieci darmowe jeśli będzie miała 1 płatność kartą jeśli nie to opłata to 5zł.

My też korzystaliśmy z konta pko.

polecam konto dla dziecka w PKO BP - jak dziecko skończy 13 laT to będzie mogło mieć dostęp do części środków (limit na karcie w danym miesiącu, tzw kieszonkowe). po ukończeniu 18 lat konto w całości przejmuje dziecko, a rodzic traci dostęp. podglad salda z poziomu aplikacji, żeby wyciągnąć pieniądze z tego konta trZeba isc osobsicie do oddziału - dla mnie plus

Ostatnio ciekawą ofertę miał bank PKO SA. Ogólnie jak sprawdzałam większość banków do 26 lat jest darmowa i nie trzeba robić transakcji kartą czy mieć wpływy.

Widzę że duzo osób poleca pko my właśnie mamy pko i miało najlepsza ofertę właśnie przede wszystkim ze względu na brak wymaganych obrotów na koncie :)

No w PKO chyba tak jest że mimo konta oszczędnościowego to właśnie można ten limit ustawić dzienny lub tygodniowy czy się mylę? Bo akurat o tym Rozmawiałam z dzieckiem mojej siostry ale on też mógł mi coś źle przekazać 

Witam moim zdaniem najlepsze konto jest w ,,ING" nie po bierają żadnych opłat za prowadzenie konta tak jak Np: w ,, Millennium" i konto w takowym banku jest za darmo do 26 roku życia. Sama miałam zakładane konto w wieku 14 lat i użytkuje do dziś więc szczerze polecam acz kolwiek nie ukrywam ,że koleżanka ma w ,,PKO" i również sobie chwali. 

W PKO SA do 26 lat nie płaciłam za konto. Teraz trzeba spełnić warunki chyba przelew, wpłata ma konto, zapłacić parę razy karta i też nie płacę za konto, dodatkowo raz w miesiącu można pobrać pieniądze z każdego bankomatu nie płacąc prowizii.