Konto bankowe dla osoby niepełnoletniej

Większość kont dla dzieci jest darmowa, a nawet jak trzeba spełnić jakiś warunek to kartą płaci się stale a zrobienie przelewu na konto to też raczej nie jest jakaś tragedia przecież. 

Najlepiej zadzwonić do interesującego nas banku i zapytać jak to wygląda. Na pewno udziela informacji co i jak

You can always open WestStein card and this will no longer be a problem for you. That’s exactly what I did, and the whole family uses this account and so far no problems. It opens quickly, it doesn’t take even five minutes and after that there are many functions available, and everything is open, without hidden fees.

Polecę Ci mój bank PKO BP, w którym pracuję. Są konta dla dzieci do 13 r.ż. k po 13.r.ż. 

Dla młodszych bezkosztowe Konto Dziecka na oszczędności + warto dołożyć za jednorazową opłatą 15zł kartę z wybranym wizerunkiem na drobne wydatki (przelewamy zw swojego konta, a dziecko wówczas może płacić tylko tymi srodkami).

Dla starszych od 13-26r.ż. jest Konto dla Młodych, wystarczą 2 transakcje kartą lub blikiem w miesiącu niezaleznie od kwoty, aby było bezkosztowo (inaczej 5zł). Mamy bezpieczną i wygodną aplikację, może płacić telefonem. Bankomaty nasze i obce za free. 

Mamamalejmajki czy konto do 13rż ma szanse procentować? 

W banku konkurencji takie konto jest oprocentowane do 3 tys zł na kilka procent. 

Warto zobaczyć jakie warunki proponuje nasz bank, bo często są one dość korzystne. W internecie można też znaleźć aktualne zestawienia najbardziej korzystnych kont dla młodych, bo warunki banków bardzo często się zmieniają.

Ja mam swoje konta w Millenium i w PKO BP i zdecydowanie wolę korzystać z Millenium dlatego tam założyłam dziewczynom konta junior. Ale one jeszcze nie płacą kartą same więc w zasadzie tyle tylko, żeby były pieniądze osobno odłożone. Konto jest darmowe. Muszę się wczytać w warunki jak to będzie później. Też chętnie poczytam, może warto się gdzieś przenieśc;).

Z mężem się rozglądamy za takim kontem dla niuni. Nie chcemy kart bankomatowyxh, jeżeli będzie trzeba wybrać stamtąd cokolwiek , to do banku lub tez przelewem między bankami to zrobimy. Ale jednak zalezy nam aby choć trochę procentowało. Konta oszczędnościowe niestety mają mikralny procent , dużo lepiej opłaca się założyć konto 

Można założyć lokate. One są ciut lepiej oprocentowane niż rachunek oszczędnościowy. Niektórzy kupują też swoim dzieciom sztabki złota w ramach inwestycji.

O proszę . Nie słyszałam . Ale świetna inwestycja. Albo słyszałam że inwestują w papiery wartościowe. Aby cos, byleby można było wyciągnąć nieco więcej niż gdyby pieniądze były w skarpecie

Póki co ja jej  odkładam u sb  na koncie oszczędnościowym 800  plus... 

To prawda. Jak tak leżą na koncie to je zżera inflacja. Jeśli ktoś ma odłożone więcej to warto też wymienić na złoto. ;)