KONKURS "Mam supermoce - jestem mamą"

Supermoce mamy ! 

Bycie mamą to prawdziwa supermoc ! Mam siłę by działać po nieprzespanych nocach , sluch który wyłapuje każdy dźwięk I szybkość,  dzięki której jestem na czas . Tworze cuda z niczego,  wyczuwam Emocje na kilometr i kocham tak mocno , że mogę przenosić góry.  Moja najpotężniejsza moc ? Nieskończona milosc ktora napędza mnie kazdego dnia ❤️�

Nasza droga do powtórnego macierzyństwa była trudna - po pierwszym porodzie i lyzeczkowaniach po nim zrobiły mi się zrosty wewnątrzmaciczne - zespół Ashermana, o którym mało się mówi, a paradoksalnie może dotyczyć bardzo wielu kobiet. Leczenie było długie, bolesne fizycznie i psychicznie oraz kosztowne, ale po 2 latach walki udało się nam zajść w ciążę. Niestety, ciążę po Ashermanie są często powikłane- w 25 tc ciąży kichnelam I zaczęłam krwawic... obecnie spędzam 4 tydzień na patologii ciąży. Bywa trudno, bo w domu czeka 4 letni synek. Na czym polega moja supermoc? Po pierwsze na tym, że mój syn paradoksalnie bardzo dobrze radzi sobie z ta sytuacja - wiem więc, że poważne traktowanie tego małego człowieka z komunikowaniem mu od początku tej ciąży, że może być tak, że mamusia będzie musiała być w szpitalu miało sens. Oczywiście,że tęskni- ale umie wyjaśnić, że mamusia musi tu być, bo tu ona i dzidzia są bezpieczne. Po drugie - moja niepłodność podsunela mi myśl, że warto dzielić się moja historia w social mediach, mam konto na instagramie, na którym opowiadam o zespole Ashermana, jak można poprowadzić diagnostykę, u kogo się leczyć itd. Czuję, że moja niepłodność wtórna zyskała dzięki temu jakiś sens, bo piszą do mnie kobiety, które spotkała ta trudna diagnoza albo ją u siebie podejrzewają, a ja staram się im pomóc:) mam nadzieję, że dzięki mojej pomocy i wsparciu uda się im zostać mamami :) no i po trzecie - trwa przecież właśnie  "produkcja" jakiejś nerki czy wątroby w moim brzuszku;)

Czy mamy mają supermoce? Pewnie, że TAK! 
Moje macierzyństwo nie należało początkowo do najłatwiejszych - mój synek jest wcześniakiem i ja na pewno odkryłam w sobie w tym czasie MOC SPOKOJU! To spokój ratował mnie w trudnych chwilach i pozwolił oswoić się z nową sytuacją. Moje spokojne podejście na pewno wpływało na poczucie bezpieczeństwa przez maluszka, na czym oboje zyskaliśmy! 
Na pewno nie byłoby z nami tyle spokoju, gdyby nie produkty LOVI, które w początkowej fazie życia z niemowlakiem wsparły naszą drogę i okazały się niezastąpione! Obecnie oczekuję na przyjście na świat córeczki i jestem pewna, że wybiorę wyprawkę od LOVI i ponownie nas nie zawiedzie! 

Moja super mocą jako przyszłej mamy,ale nie tylko moją,bo także przyszłego tatusia, jest przede wszystkim duża cierpliwość,która narodziła się w momencie długotrwałych starań się o dziecko, uważam że zawsze trzeba myśleć pozytywnie i się nie poddawać,a wszystko będzie możliwe ♥️  Oczekujemy na naszego synka ! �

Jako mama dwóch córeczek wiem, że macierzyństwo to prawdziwa podróż pełna wyzwań, radości i... supermocy! 💪❤️ 
Moje supermoce? 
Moc miłości bez granic- ta, która sprawia, że serce rośnie, gdy widzę, jak moje dziewczynki razem się śmieją. Gaja, moja 4-letnia, opiekuńcza starsza siostra, i nasza malutka, 4-miesięczna iskierka Zoja, uczą mnie każdego dnia, czym jest prawdziwa bliskość. ⏳ 
Moc zatrzymywania czasu- chwile, gdy tulę je obie na kanapie, zapominając o całym świecie. Te spojrzenia pełne ufności i te malutkie rączki trzymające się mojej dłoni. W takich momentach czas naprawdę się zatrzymuje. 🌙 
Moc działania bez snu- bo noce mogą być krótkie, ale każdy uśmiech rano wynagradza wszystko.

Moja energia? Miłość. ❤️ 💖 
Moc budowania więzi- widzę, jak między moimi córkami rodzi się wyjątkowa relacja, która jest piękniejsza niż mogłabym sobie wyobrazić. Ich spojrzenia, wspólne chwile i to, jak Gaja mówi do swojej siostrzyczki, to magia, która wypełnia mój świat.

To moje najważniejsze i najlepsze supermoce jakie posiadam jako mama. Życzę takich supermocy każdej mamie! 💖

Uważam, że samo bycie mamą to już jest supermoc! Nieważne czy mamą biologiczną, zastępczą czy przysposobioną. Dawanie miłości każdemu dziecku jest supermocą ❤ Ja jestem mamą 3 dzieci: dwoje biologicznych i jedno "przyszywane" - córka mojego męża z poprzedniego związku. Kocham ją i traktuję jak własne dziecko, bo wiem, że zasłużyła na miłość jak każdy inny ❤ Mimo, że nie jesteśmy spokrewnione to jednak czujemy ze sobą ogromną więź. 

Kochać i być kochanym - to jest prawdziwa supermoc! ☺ 

Bycie mamą to już ogromna supermoc! Dla mnie to najważniejsza jaką posiadam.  Oprócz tego łączenie studiów z wychowywaniem maluszka, również nie jest łatwe, no ale kto jak nie MAMA! :)

Bycie mamą jednego dziecka? Bałam się, ale dałam radę. Teraz życie stawia przede mną kolejne wyzwanie, bo za chwilę znowu zostanę mamą, tym razem bliźniaczek. Mimo wątpliwości, mimo strachu już uważam się za super MAMĘ, bo noszę pod sercem dwójkę maluchów, które bardzo szybko rosną i staram się też być najlepszą wersją siebie dla mojej starszej córki. Choć ciąża mnie nie rozpieszcza, nie poddaje się :) Wiem, że będzie ciężko, ale dam radę, bo MAMY mają super moc :)

Mam tę moc ! Mam tę moc ! Bo mama jestem nieustannie wciąż  , nieprzespane noce -sen? przecież sen jest dla słabych  , ciągle zmęczenie- to pikus ,kawa i po problemie, kolki, brzuszki , bóle , płacz  - mama jest zawsze niezależnie od dnia ani godziny - nieeee tutaj nie ma urlopu  , obiadki , deserki , przekąski - mama zawsze z niczego zrobi coś !  MAMA to bardzo ciężka i wymagająca praca - ale niezależnie jak jest ciężko , KOCHAM TO ,

KOCHAM mojego maluszka Tego którego mam i tego który niebawem będzie z nami  ♥️🫶 powodzenia wszystkim super  mamom  ! ♥️

Mam super moc wszystkich ucieszyć dookoła, wszystkim pomoc, a mój czas poczeka. Mam moc 24/7 wszystkich wysłuchać, nie spać, wysprzątać chate, codziennie przygotowywac posiłki i nawet na weekend ciasta, trzymać emocje przy sobie i jeszcze nie zjechać z rozumu. Słowo MAMA to już super moc, która niestety nie doceniona. 

Nie szukam magii w opowieściach, bo mam ją w swoim życiu – jestem mamą malutkiej gwiazdy, mojej ukochanej córki, która rozświetla każdy mój dzień. Moja super moc? To budowanie świata pełnego ciepła, bezpieczeństwa i bezwarunkowej miłości dla tego małego cudu.

Moja super moc to nieskończona cierpliwość, nawet wtedy, gdy zmęczenie przypomina, że jestem tylko człowiekiem. Ale kiedy patrzę na tę małą gwiazdę, wszystko nabiera sensu. Mogę działać bez przerwy, troszczyć się i kochać, bo siłę czerpię z jej uśmiechu.

Jestem mamą malutkiej gwiazdy, mojej córki. Moja super moc? To miłość, która nie zna granic, i siła, która pozwala mi być wszystkim, czego ona potrzebuje.

MAM SUPER MOC! Przekonałam sie o tym w momencie kiedy musiałam oddać drugiego syna w ręce aniołów. „A Ty taki piękny przyszedłeś na świat. Czułam jak rosną Ci skrzydła, teraz latasz gdzieś po niebie i spoglądasz na mnie„  Każdy przytulas, każdy całus, każde słowo kocham , które kieruję do twojego starszego brata ma podwójną moc. Bez super mocy, która nosi ksywę MAMA nie dałabym rady każdego dnia podnosić sie z łóżka i być najlepszą wersją siebie dla starszego syna. Teraz będąc w kolejnej ciąży z małą księżniczką moja super moc nabiera jeszcze większego rozpędu. Codzienne obowiązki, gorsze momenty nie stanowią przeszkody do tego aby cieszyć sie każdą chwilą. 

POSYŁAM MILION SUPER CAŁUSÓW  WSZYSTKIM SUPER MAMUSIOM! 

Jako mama superbohaterka posiadam dwie supermoce ! Mega cierpliwości do wysłuchiwania po stokroc „a po co” 😍.  I najwazniejsza supermoc kochania

Chociaż nie jestem idealna, 

super moc ma choć banalna, 

to codziennie mnie ratuje,

Dnia mi nic już nie zrujnuje.

W domu trójka jest łobuzów,

Z czego dwóch szalonych arbuzów 

I jedna malutka kruszynka 

Taka jedyna u nas dziewczynka.

Moc ma zawsze mi pomoże 

Wszystko na miejsce zawsze odłożę.

Pomaga mi ogarniać ten chaos sprawnie  

A zarazem robię to tak powabnie.

Nie ma bałaganu, choć mała ma kolki,

Ale nic nie złamie żadnej mamy Polki .

Chłopaki chociaż buntować się lubią 

I w bałaganie często rzeczy gubią

To  starają się mi zawsze pomagać 

Nie muszę ich jakoś o to bardzo błagać. ;-)

Jak każda mama często dni bywają trudne

Ale bez tych łobuzów życie byłoby nudne.

W gotowaniu jednak nie mam żadnej super mocy

Dla tego mojego kochanego męża mam do pomocy

On umie czarować różne pyszności 

Co daje mu przy tym dużo radości.

Trzymam mocno kciuki razem z moimi pociechami. <3 

Jestem mamą dwójki dzieci rok po rok, mam ogromne pokłady cierpliwości i miłości do nich, potrafię z obojgiem wyjść na spacer (jedno 4 miesiące drugie 16 miesięcy) wstaja o różnych porach więc staram się żeby drugie dało pospać młodszemu, robienie śniadania �

Jestem mamą więc mam moc,

Aby nie spać  całą  noc!

I tak już od kilku lat!

Mamy niewyspany świat!

To za rączkę trzymam w chorobie,

To herbatkę ciepłą zrobię

Tak już czuwam, obserwuję

Super moc bezsenności mnie cechuje!

Kolki  w nocy się zdarzają 

Mamie oczy zamykają 

Ale Mama tak Cię kocha

Że nie zmróży w bólu  oka!

Mam też drugą super moc

W namiot szybko zmieniam w koc.

Z niczego strój batmana już powstaje

Z zielnikiem też radę  daję!

ROBIĘ WIEC COŚ  Z NICZEGo

Dla mam to nic jest dziwnego!

Najlepszą zabawę mama wymyśli

Po bajce od mamy super sen się przyśni.

Zupę   zdrową wnet czaruję

Którą maluch ani starszak nie wypluje!

I najwiesza moc ma wielk MOJE CAŁUSY  UZDRAWIAJĄ 

Szybciutko łzy osuszają.

Mama kolanko całuje 

Maluch bóli już nie czuje.

Mama w czułko  buziaka da

Główka zdrowa jest raz dwa!

Nawet kiedy lecą łzy i humorek szwankuje

Całus i przytulas z opresji ratuje!

Wszytskie mamy mają moc

Aby nie spać dzień  i noc

Mają  moc uzdrawiania

Mają moc kreatywności i  wymyślania!

Bycie mamą jednego dziecka to czasami nie lada gratka.

Ale po 8 latach stwierdziłam, żeby powiększyła się nasza gromadka.

Teraz życie stawia przede mną kolejne wyzwanie,

bo za chwilę znowu mamą zostanę.

Nudności, wymioty i po wszystkim zgaga-

W ciąży nie jedna mama od początku się z tym zmaga.

Ale już na święta przyjdą na świat bliźniaczki,

które obecnie dają mamie co chwila kopniaczki.

Pomimo obaw, strachu i wszelkich wątpliwości

Wiem, że nie zabraknie mi dla nich miłości.

Tylko my Mamy mamy tę super moc,

Którą okazujemy dzieciom w dzień i noc.

Bo jak nie my to kto?

Bo jak nie my to nikt 🙂

Jestem mamą małego Leosia urodzonego jako skrajny wcześniak. Od samego początku nie dopuszczałam myśli że może być coś nie tak. Jest nam teraz ciężko ale w reszcie po ciężkich pięciu miesiącach jesteśmy w domu. Staram się mieć multum super mocy ale wydaje mi się że największą moc ma on. Każdego dnia pokazuje swoim uśmiechem jak warto walczyć. A ja walczę razem z nim i staram się robić wszystko by razem było nam łatwiej. 

Moja supermoc? Kreatywność przyszłej mamy! Już teraz wymyślam piosenki, które uspokoją maluszka, bajki na dobranoc, które pokolorują jego sny, i sposoby, by każda codzienna chwila była pełna magii. Taki zestaw to idealny pomocnik dla mamy, która chce zamieniać codzienność w wyjątkowe momenty!

Mam tę moc!  Supermoc 🙌🏼

Mimo zmęczenia, zawsze dbam o rodzinę najlepiej jak potrafię i wciąż znajduję energie na to co jest potrzebne,

A gdy coś zaboli, potrafię wyleczyć magicznym całusem.

Multitasking to moje drugie imię,

A gdy pod uśmiechem kryje się smutek, moja intuicja od razu to wyczuje  ♥️ 

#jestemmamąatyjakąmaszsupermoc?