Kolory mleka kobiecego

Podobno niezależnie czy mleko wygląda na żółte, białe czy wodniste to jest tak samo pożywne.

Ja już od porodu słyszę że mam bezwartościowe mleko i powinnam dokarmiać mm. Wczoraj mała skończyła miesiąc i naradzie jakoś się trzymamy chociaż nie raz już miałam ochotę się poddać. Niestety z doświadczenia wiem że jak zacznę dokarmiać to zaraz mleko mi się skończy. Moje piersi nie lubią laktatorow i naprawdę niewielkie ilości odciagam całe wieki. Mała widać że się najada ale ma straszne kolki i ogólnie jest dość płaczącym dzieckiem jak na razie.

Nie ma co słuchać tłumu. Jeśli masz pokarm to karm jak długo możesz i chcesz bo to najwartosciowsze co możesz dać dziecku :) 

Tez dziecko moze miec kolki przez co ze polyka za duzo powietrza podczas karmienia ;) czym czesciej karmimy i czescie oprozniany piers tym lepiej laktacja wtedy fajnie sie pobudza ;) 

Karolina życzę Ci dużo wytrwałości, tulcie się jak najwięcej, maluszek potrzebuje Twojej bliskosci, może warto sprobować chusty? Mleko modyfikowane na kolki raczej nie pomoże, jeszcze gorsze rewolucje może zrobić w tak małym brzuszku, a ilością ściąganą przez laktator się nie przejmuj, jeśli dziecko przybiera na wadze i moczy pieluszki, robi odpowiednią ilość kupek to masz wystarczająco dużo mleka

Karolina nie poddawaj się i nie słuchaj nikogo, skoro dziecko się najada to czemu uważają że jest bezwartościowe? Ty karmisz Twoje dziecko a inni niech się nie mądrzą... Ja przez gadanie że dziecko się nie najada i że nie mam mleka w piersiach miałam kryzys przez stres ... Bo wiedziałam że mam mleko, że dziecko rośnie, że się najada to i tak przez ich gadanie wkoncu był kryzys laktacyjny... 

Tak sobie myślę tylko... Kiedyś Aisa mówiła że mleko może być zbyt gęste i może dlatego tak ciężko laktatorem schodzi... 

Karolina nie słuchaj nikogo i nie poddawaj się :) kolki minął ale możesz podać dziecku jakieś kropelki aby pomóc usunąć gazy. 

Dokladnie tak jak pisza dziewczyny jezeli dziecko prawidlowo sie wyproznia ma apetyt  to nie ma co sie denerwowac ;) 

wiekszosc dzieci ma kolki ten etap zyciowy dziecko poprostu musi przejsc ;) przy zmianie pieluszek masuj mu brzuszek jak masz mozliwosc mozesz mu podac preparat na kolke ;) nie ma czego takiego tak nie wartosciowe mleko tym bardziej z piersi mamy 

Polecam jeszcze trmoforek z pestkami wiśni na bile brzuszka jest idealny :) 

Ja tez wlasnie termoforek zakupilam dla dziecka z dwoma wkladami jeden rozowy cieply a drugi niebieski czyli zimny ;) a zawsze po wyciagnieciu kompresu mamy dodatkowo dla dziecka zabawe przytulanke ;) 

Kasia ja dostałam z bebiklubu i jestem z niego zadowolona :) 

Oooo prosze bardzo ;) ja tez tam sie zarejestrowalam ale to chyba po urodzeniu paczke otrzymam ;) 

Kasia ja dostałam przed porodem :) ale trochę na nią czekałam. 

To poczekamy chociaz  ja juz jestem przy koncowce ;) 

Teraz w bebi klubie nie ma termofirkow tylko próbki mleka i milion ulotek 

O to szkoda bo termoforek jest super. 

Ja akurat mam termoforek z firmy BaBice...niestety z Bebiklubu nie dostałam.

Ja mam ten z bebiklubu i przy goraczkowaniu super się sprawdza, jako ciepłego okładu nie próbowałam. 

Ja ma. Z bebiklub ale.rzadko go urzywalismy 

wioleczek rozumiem że chłodzisz go przy gorączkowaniu...