Mojej Izie właśnie pociemniały,miała normalne takie jakby błękitne,a jakiś czas temu zrobiły się ciemniejsze wpadające w granacik troszkę
Samanta-to czekam cierpliwie. Póki co nadal niebieski
Mój Synek ma 10 m-cy i już widać, że oczy będzie miał brązowe (po tacie), ale jeszcze kolor nie jest określony do końca. Nadal brąz taty walczy z moim niebieskim
U nas tez niebieskie i takie chyba zostana, bo ja mam niebieskie i starsza corka tez;)
Iza ma nadal niebieskie,a nawet bardzo bardzo ciemne niebieskie:)
No ja mam zmieniający się kolor oczu w zależności od pory roku. Od zieleni aż po brąz. Synek nadal ma niebieskie i fajnie jakby zostały mu takie szaro-niebieskie po dziadku, moim tacie. Nie pozna już dziadka to chociaż by miał taką więź…
Zosiu ja mam takie oczy, że w pełnym słońcu są zielone, a w cieniu brązowe.
Naszej Marysi oczy niewiele się zmieniły. Właściwie to pozostały takie stalowe. Mąż ma niebieskie, ja raz szare, raz zielone, więc to pewnie magiczna mieszanka tychże kolorów. Jestem ciekawa, jak będzie z młodszą.
A co do wieku, w którym ustala się ostateczny kolor, to różnie źródła podają, bo czytałam, że ok, 6 m-ca, gdzie indziej że do ukończenia 1. roku, a bywają informacje, że i do 2. roku życia. U Marysi można więc rzec, że wszystko wyszło zgodnie z wersją pierwszą
Zosiu moje rodzeństwo ma za tata mojej mamy - stalowe czyli takie jasno, blado niebieskie; )
Ja za to mam za nikim, bo moje oczy są w kolorze oceanu, jak to kiedyś pewien chłopak mi powiedział; ) Niebieski zmieszany z zielonym; ) No ale najbliżej koloru oczu dziadka; )
Mój tata ma oczy w ciapy - w moro a mama w zależności od nastroju; )
Kasjan ma takie jak jego tata, nawet spojrzenie to samo; ) Bardzo się ciesze, bo to właśnie w oczach mojego partnera się zakochałam i właśnie tym jego spojrzeniu…; )
u najmłodszego jeszcze jest taki mocno chabrowy kolor, a u starszego jak miał jakoś koło roku zaczęły się brązowe robić, a wcześniej też miał niebieskie, młodszy też pewnie będzie miał brązowe, bo ja mam brązowe a to kolor dominujący jeśli chodzi o kolor oczu
Karolinka urodziła się z niebieskimi, bardziej granatowymi. Po pół roku miała takie jakieś nijakie, a teraz ma 8,5 miesiąca i oczy brązowe.
Synek urodził się z ciemnymi oczami,teraz skończył 4 miesiące i dalej ma ciemne-brązowe.Mąż ma niebieskie,a ja brązowe więc może być tak,że kolor oczu już takie zostaną,czy mogą się jeszcze zmienić?
U nas w 5 miesiącu zaczął się zmieniać odcień a 7 już miał synek piwne
Mąż ma niebieskie, ja mam zielone. Moje dziewczyny wszystkie mają niebieskie. Może chociaż najmłodsza będzie mieć zielone? fajnie by było. Ja mam oczy jak mama i babcia.
Mojej siostry mąż ma brązowe oczy,a ona ma zielone ich synek do 9 miesiąca miał niebieskie,dopiero koło 10 zmieniły mu się i ma zielone oczy po siostrze.
Moja mała niedługo skończy 8 miesięcy i nadal ma niebieskie oczy
U nas tez nadal są niebieskie… po mamie.
Synek do 9mc mial niebieskie a teraz 11mc ma zielone po mamie
U nas po tacie i mam nadzieję,że takie pozostaną:)
Mojemu malutkiemu już zrobiły się oczka takie bardziej brązowe.