Wszędzie pisze ze jak na zaparcia to wieczorem przed snem jak na żołądek to rano na czczo. Dziewczyny ja już wszystkiego próbowałam i nic. A jeszcze czy któraś z was tak miała że tak jakby chciało się pruknac ale nie można było takie zatrzymanie gazów??
Klaudio, próbowałaś espumisan albo rapacholin?
Nie nie brałam nic. A to nie są leki na zatrzymać wzdec właśnie,?
Klaudio, te dwa preparaty pobudzają układ trawienny. Tutaj masz zastosowanie Rapacholin: Wskazania do stosowania:
Raphacholin C tradycyjnie stosuje się w niestrawności, dolegliwościach trawiennych związanych z dysfunkcją wątroby (wzdęcia, bóle brzucha, odbijania, nudności, zaparcia), zaburzeniach aktywności skurczowej pęcherzyka żółciowego.
Te kolki to jakiś koszmar. Jestem w 25 tc i już 2 raz dorwala mnie kółka jelitowa… Ból nie do wytrzymania, ścisła dieta nie zawsze pomaga. Znalazłam ciekawy przepis na zaparcia. Gotujemy marchewkę, pietruszkę, kawałek selera i ziemniaka w 2 szklankach wody do miękkości bez przypraw, soli i innych ulepszaczy smaku. Całość miksujemy i jemy codziennie na czczo. Jak ktoś ma duże zaparcia to od razu nie pomoże, ale jest ulga. Na bolące jelita po takiej kolce dobrze zjeść rozgotowana dynie z marchewka i imbirem. Super łagodzi stany zapalne. Będę też próbować czopkow Eva qu ponoć fajnie działają. Pozdrawiam wszystkich