Ratujcie od rana kuje mnie w prawym boku brzucha tak na wysokości pępka do tego odczuwam jak bym miała wzdety brzuch zchodza mi gazy ale tak jakby mam uczucie jakbym nie mogła się załatwić nie wiem co robić czy jechać do szpitala czy przeczekać dodam że kuje mnie już cały dzień i piłam herbatkę na trawienie siemię lniane owsianke na mleku i nic.
Klaudia i jak sytuacja teraz ? A lezalas coś w ciągu dnia? Czasem odpoczynek bywa zbawienny…jeśli nadal utrzymuja Ci się te boleści warto z kimś to skonsultować…
Klaudia idź jutro na spokojnie do lekarza, chyba, że ból będzie bardzo silny to na SOR. Weź może ciepłą kąpięl, odpoczywaj, może coś się poprawi.
Tak sobie jak trochę poprukam to jest chwilę ok a potem znów trochę pokuje i przejdzie na trochę i znów to samo dzisiaj pojadlam trochę rzeczy które pomagają mi zawsze w zalatwieniu się zobaczymy jutro jak nie będzie poprawy to pojadę do szpitala ale myślę że jak się załatwię to będzie ok.
Jak leżę na lewym boku to mnie nie boli jak chodzę albo siedzę to mam taki nyjacy klujacy ból nie jest on jakiś mocno silny ale męczący bardzo.
Kochana myślę że jutro wizyta w szpitalu Cię nie ominie. Koniecznie daj znać co u Ciebie.
Sporo kobiet ma nieraz duże kłopoty i znam takie, które dostały strasznych zaprać i ból był bardzo niepokojący. Szpital i lewatywa były więc konieczne. Stały wzrost dziecka powoduje przemieszczenie narządów, w szczególności deformuje ściany jelita, wywołuje kolkę, a także utrudnia wypróżnianie. Dodatkowo stres może nasilać objawy. Także, jak nic Ci nie pomoże, to idź sobie do lekarza.
Wstałam i dalej nic masakra cała noc się wybudzalam z bólu zaraz chyba zwarjuje
spróbuj jeszcze ugotować jabłko i zjeść oraz otręby pszenne. one wywołują często potrzebę pójścia na toaletę.
A używała któraś z was czopkow eva/qu podobno są bezpieczne i po 15 minutach jest po sprawie??
Właśnie się załatwiam o Boże jaka ulga. Chyba obędzie się bez szpitala a już byłam spakowana
Jeśli są bezpieczne, to użyj. Wiem, że glicerynowe też są OK.
O to dobrze, ale użylas czopka czy obeszło się bez?
Klaudia już nic Cię nie boli ?
Klaudia jeśli masz takie problemy częściej to lepiej glicerynowe ale warto je zaaplikowac już w toalecie bo po porodzie dziewczyny miały problem ze zrobieniem to dostawaly czopki glicerynowe wlansie i uwierz że czasem można nie zdążyć hehe więc lepiej już być na miejscu. ja tez miałam już użyć ale mi się udalo zanim skorzystałam z czopka załatwić. ja się blokowałam psychicznie bo wszyscy mowia że toaleta w sensie pierwsza kupa po porodzie to tragedia w sumie nie wiem czemu no ale wtedy nie miałam pojęcia i po prostu się zablokowałam sama.
Klaudia rowniez mam nadzieje ze czopki pomogły i ze juz kolka jelitowa minęła i juz jest wszystko w porzadku i ze obylo sie bez wizyty u lekarza…daj znac …czekamy…
Już nie mam wzdetego twardego brzucha ale nadal boli mnie z boku tak jak wcześniej co za cholera?? Ja jak urodziłam syna to miałam takie problemy i glicerynowe na mnie nie działały wogole. Nie wiem czy dzwonić do lekarza czy co robić
Klaudio, postaraj się poruszać, pospacerować. Często w czasie ruchu te bóle ustąpią.
Cały czas chodzę coś robię właśnie robię obiad krecilam biodrami ten ból nie jest straszny ale taki upierdliwy i nachodzi falowo masakra tak mnie to denerwuje
Taka kolka nieraz kilka dni trwa. Jak nie przechodzi, to do lekarza Klaudia. Nie ma co się męczyć.