Kolektor odciągacz pokarmu

Mojego synka karmię piersią. Zauważyłam że podczad karmienia z jednej piersi, z drugiej samowolnie leci mleko. Za dnia wiadomo biustonosz i wkładka laktacyjna załatwiają sprawę. W nocy (śpię bez biustonosza) musiałam przykładać pieluchę, która po chwili robiła się mokra. Znalazłam świetne rozwiązania kolektor odciągacz pokarmu zwany też magiczną butelką. 
Aby skorzystać z odciągacza, należy ścisnąć dolną część butelki i przyłożyć ją do piersi w taki sposób, aby sutek z otoczką znalazł się wewnątrz. Butelka zasysa się samoistnie, a mleko wypływa dzięki podciśnieniu. Po zakończeniu karmienia zdejmujemy buteleczkę z piersi. 

Macie coś takiego? Polecacie?

Przyznam, ze ja dopiero ostatnio jak oglądałan na ig LOVI  live'a i byla mowa wlansie o tych kolektorach to sie dowiedzialam o ich istnieniu. Ja uzywalam laktatora

Ja szczerze dawałam do stanika nakrętkę od butelki synka i tam mi.mleko kapało. Dziewczyny na grupie mi podsunęły ten pomysł,a wcześniej 10-20ml.mleka się marnowalo

Mi by się przydał laktator bo mam piersi jak kamienie i coś się złego dzieje i trzeba odciągać niestety :( tkliwość nie do opisania. Wyglądam jakbym implanty miała �

Ja usłyszałam i zobaczyłam to może miesiąc temu i żałuję że tak późno, ponieważ miewałam takie dni że podczas karmienia bardzo dużo mleka się marnowało, które wchłaniała wkładka

Miałam. Ja nie polecam mnie jakoś bolała pierś jak się to za mocno zaciaglo, jak nie zaciągałam to spadało także wolałam już ta mokra pieluche 

Jakby Ci się przydał to czemu sobie nie kupisz? Nabawisz się zapalenia albo czegoś gorszego 

Ja miałam przy,y synku właśnie;)) U mnie się sprawdził 

U mnie też jak z jednej pije to z drugiej leci ale to normalne. 

Pplatyna. Ja na początku tez tak miałam przy nawale. To twoje początki? 

No właśnie szkoda tego zmarnowanego mleka które przy każdym karmieniu "ucieka". Ja się już z tym męczę ponad 2 tygodnie i właśnie koleżanka ze szkoły rodzenia poleciła mi tą buteleczkę. Sama sobie kupiła i zadowolona. 

Oo a ja pierwszy raz taka butelkę widzę 

Skoro ktoś poleca to noze warto 

czasami warto wszystkiego sprobowac :) jak ma nam pomoc

Ja się o tym jakiś czas temu dowiedziałam u mamyginekolog, jak wprowadzała go do sklepu ale sama nie używałam. 

Wypływ pokarmu z jednej piersi, w trakcie karmienia drugą to normalne, zwłaszcza przy nawale. Dziecko ssąc stymuluje sutek co prowadzi do wzrostu oksytocyny, która przyspiesza wypływ mleka i koło się zamyka :) Jeśli tego pokarmu jest sporo to może warto skorzystać z kolektora i zebrać te parę ml, zawsze można dokarmić dziecko.

Paplatyna gdzieś pisała,że rodzika tydzień temu więc pewnie nawał i dlatego piersi jak kamienie. Polecsm kapustę,albo odciągać trochę pokarmu do poczucia ulgi. Teraz tanio można też kupić laktator ręczny choćby jakiś najtańszy by poradzić sobie z tym nawałem 

Ja przy następnej ciąży zainwestuje bo nie jest to jakiś drogi gadżet 

No myślę,że jets to przydatne a jak nie jets drogie to czemu nie 

A ile kosztuje?

Ok 30 zł. Ja użyłam raz i sprzedałam nie dawno za 12 zł