Kołderka, jasieczek i pościel

Monia ja kupiłam w zestawie a poduszki nie dostałam a to za sprawa błednie wystawionej aukcji, ale teraz widzą, że nie mam czego żałować;)
kołdry 140x100 są super bo są większe niz małe kołderki również kupiłam większą z myśla że posłuży na dłużej mam nadzieję że również na nowym łóżku mała postanowi spac jednak pod nią nie na niej :wink:

Kupiłam w końcu poduszkę 40x40 antyalergiczną. Poduszka jest zamykana na ekspres i można wyjmować lub dodawać wypełnienie silikonowe wedle uznania. Dla mnie to fajne rozwiązanie. Synek też jest zadowolony. Co do kołderki na razie się wstrzymałam. Mateusz śpi pod ciepłym kocykiem.

A któraś z Was używa wypełnienia Tencel Gluck? Jak to się sprawdza? Kompletuję właśnie wyprawkę. Poszewki kupiłam Bebelini, udało mi się załapać na 20% rabat, bo bez tego to pościel strasznie droga, ale myślę jeszcze nad wkładem… Wszystko w wymiarach 135x100.

Polishgirl ja własnie tez się waham pomiędzy Tencel Glücka a Feretti Ingeo :slight_smile: bardzo zależy mi na naturalnym , oddychającym wypełnieniu! Feretti miałam okazje dotknąć, kołderka jest puszysta a podusia plaska jak naleśnik ale taka podobno najlepsza :slight_smile:

W Szczecinie w hurtowni dziecięcej mają i Feretti i Glucka. Chyba muszę się tam wybrać i wymacać.

Zgadza się Anitko , kołdra rewelacja , bo sama mam posciel wieksza i na ta kołderkę pasuje idealnie a bałam sie ze babcia synka nie trafi rozmiarem :slight_smile:

Kupiłam dziś w Biedronce komplet poduszeczka 40x60 i kołdra 135x 100. Ma pozytywną opinię Instytutu Matki i Dziecka i Certyfikat Oeko Tex. Bawełna, a w środku poliester. Myślę, że nam to wystarczy na razie. A cena jak najbardziej bo 39 zł.

To faktycznie niezła cena… A jaka jakość?

z gazetki widać że jest całkiem dobra my już mamy dwie to nam nie jest potrzebna

To naprawę dobra cena jak za taka pościel, chyba bedziemy musieli się wybrać do biedronki zobaczyć i podotykac…

Chyba też się wybiorę. A nuż mi się spodoba.

Własnie koleżanka mi wspominała że w biedronce mają być jakieś kołdry.
Ale czy to są grubsze??
W jysk do dziś są kołdry po 35 zł ale u nas już nie było,także trudno mi powiedzieć jakie były gatunkowo.

Kurcze, trudno mi powiedzieć. Chyba najlepiej samemu wymacać. Wydaje mi się, że ani za cienka ani za gruba taka w sam raz. Mateusz poci się jak jest za bardzo przykryty więc mam nadzieję, że ta kołderka przypadnie mu do gustu.Na razie mój synek śpi pod kocem, a ta kołderka jest na pewno od koca grubsza.

Marta1984 wczoraj byłam, wymacałam i też kupiłam. Jakość całkiem dobra. Na jakiś czas starczy a później pomyślę o zakupie czegoś lepszego. Pościel jest naprawdę przyzwoita, i tak jak Marta napisała w sam raz, nie za cienka i nie za gruba.

To teraz Olga musimy zaopatrzyć się w jakieś fajne poszewki :slight_smile: Jestem fanką pościeli z kory ale wiem, że dla dzieci takiej poszewki raczej nie znajdę. Chyba zdecyduję się po prostu na bawełnę bo co do flaneli i innych materiałów chyba nie jestem przekonana.

U nas Jaś tez spał pod kocyko-kołderką, ale zamówiliśmy mu teraz na zimę kołderkę puchową taką szytą na wymiar ponieważ zawsze się zastanawiam czy na pewno jest mu ciepło i czy nie jest mu chłodno. Poduszeczki nie używamy bo nie jest zalecana do ok roczku .

No właśnie dzieci powinny spać albo bez poduszki albo na takiej płaściutkiej. Ale co z tego, że powinny skoro moje dziecię układa sobie stos z kocy i maskotek i na tym się kładzie :slight_smile:

My podusi używamy ale tylko w ciągu dnia żeby zmienić synkowi perspektywę widzenia, ale tez nie na długo. Ja mianowicie też śpię na płaskim bez poduszki.

ja zakupiłam kołderkę letnią z wypełnieniem Ingeo i jestesmy bardzo zadowoleni ,synek spał tydzień w rożku a potem ułożyliśmy mu rożek z kołderki,dzięki czemu nie zakrywa się,nie rozkopuje , jest mu ciepło ale się nie przegrzewa bo to wypełnienie i pokrycie nie ma w sobie ani grama poliestru, oddycha i pozwala ciału regulować temperaturę. kołderka jest cienka i nie martwie się że śpi na miękkim, natomiast jest mu wystarczająco ciepło i przytulnie :slight_smile:

a czy udało się Wam kupić flanelowe poszewki? bo szukam i nie mogę znaleźć ładnych poza standardowymi misiami/ żyrafkami… i większość w rozm. 120x90 a my mamy rozmiar 135x100 …

Basiu w internetowym Smyku widziałam komplet flanelowy ale różowy w misie i kremowy właśnie w żyrafy. Były w jakiejś promocji.
Faktycznie ciężko o pościel flanelową zwłaszcza dla dziecka.