Dokładnie tak fajnie jak ktos pyta większa szansa ze nasz maluch dostanie cos co naprawdę sie przyda my jako rodzice tak naprawdę też w pełni nie jesteśmy w stanie wszystkiego przewidzieć może okazać się że nasz pomysł też będzie nietrafiony i zabawka Okaże się niewypałem mimo tego że wcześniej jej zakup skonsultowaliśmy z osobą która chciała daną rzecz podarować ale jednak fajnie jest Wcześniej rodzica zapytać przynajmniej nie kupujemy czegoś na co dany rodzic z jakiegoś powodu się nie godzi albo kolejnej rzeczy takiej samej która dziecko już ma
Chociaż to wszystko też zależy od ludzi Moje dziecko ma masę zabawek momentami aż za dużo czasem śmieje się że ty mi jego zabawkami mogłaby wybawić się Gromada maluchów No i koniec końców raz na jakiś czas siadam w tej stercie przeglądam co nieco wyrzucam okazuje się że niektóre są jego bardziej niektóre mniej ulubione Są też takie które po prostu go irytują i złoszczą bo na przykład jeszcze do nich nie dorósł i są dla niego za trudne więc albo chowam na przyszłość albo po prostu wyrzucam bo kiedyś mi było szkoda ale teraz już nie skoro ktoś kupuje zabawke mojemu dziecku bez konsultacji ze mną albo wręcz przeciwnie konsultuje się ze mną ja mówię żeby nie kupować nic specjalnego ale bo wystarczy jakaś książeczka kolorowanka jest naklejkami aktualnie mój syn największą fazę ma właśnie na takie rzeczy a dana osoba i tak kupuje to co uważa za słuszne bo wydaje mi się że prezent który ja zaproponowałam jest nieadekwatny do okazji no to sorry to ja jestem rodzicem i to ja lepiej wiem czego Moje dziecko na tą chwilę będzie się bardziej cieszyło a Uwierzcie mi że już wiele razy miałam okazję się przekonać jak mój syn bardziej cieszył się właśnie ze zwykłej kolorowanki w której było 10 naklejek do dopasowania na odpowiedniej kartce niż na przykład z kolejnego zestawu samochodów czy klocków no ale w rodzinie często gęsto nie przepada no i po prostu już się nie przejmuję jak prezentuje nietrafiony pozbyłam się go bo to też nie na tym rzecz polega żebyśmy się wszyscy przewracali na zabawkach
U nas póki co zabawki w miarę trafione choć wiadomo dziecko jednymi bawi się chętniej drugimi gorzej. Ja jak nie wiem co kupić to czasem prezentem jest gotówka i do tego jakiś drobiazg. Zabawkami trzeba uważać żeby były dość solidne i szybko się nie psuły. Corka kiedyś dostała klocki z pianki to zaraz poszły do piwnicy. Ciężko było z tego coś ułożyć. A córka miala rok i je gryzła w dodatku. Prezent też musi być dostosowany do wieku dziecka.
Hmm nie wiem czy mamy coś takiego totalnie beznadziejnego... Często teściowie kupują jakieś pierdółki z wakacji, które potem zalegają. A tak to dzieci się w większości bawią tym co mają i chyba nie było niczego takiego totalnie niewypałowego. Pchacza nie mieliśmy to się nie wypowiem :)
W sumie syn dostał drewnianą układankę chyba koło roku a to taka ciężka dla ułożenia dla niego (pies z małymi elementami, ponumerowanymi).
takie coś: https://archiwum.allegro.pl/oferta/edukacyjny-pies-drewniana-ukladanka-literki-pies-i7475164439.html
Oj tak pluszaki sa slodkie urocze i kochane tak bardO ze nawet kurz lubi sie do nich tulic;/
Pluszaki sa fajnymi zabawkami o ile... nie jest ich za duzo ;D i dziecko sie nimi bawi;)
U nas jest kilka pluszakow i w sumie szkoda wyzucic ;/ jak sa alcje w szkolach to przyjmuja tylko z metkami;/ wiec czasami dobrym sprytem jest dozucic komus do paczki jak zamawia cos z ogloszen;) zawsze jakis maluch sie ucieszy;D
U nas jest dużo. W tym roku na święta syn dostał kolejnego :/ wg mnie niepotrzebnie wydany pieniądz. Schowałam od razu z metką, kiedyś komuś poślę dalej :D
U mnie ze względu na podejrzenie alergii pluszaki są schowane. Mamy 2 duże worki i pudełko, jest ich mnóstwo a dziewczynki za specjalnie się nigdy nimi nie bawiły, zazwyczaj odcięły metkę i maskotka leżała. Moim zdaniem to słaba 'zabawka'. Robiąc paczkę dla rodziny z Ukrainy chciałam oddać kilka ale panie w Gopsie były nie chętne bo zabawki nie miały metek więc nie były nowe, choć w rzeczywistości były:) Sama też nikomu nie kupuję pluszaków.
Z pluszakami jest mordega, jakoś wszystkie inne zabawki chociaż na chwilę dziecko zainteresują, a miski tylko tak leżą i leżą. . jest jeszcze opcja żeby się tego bezboleśnie pozbyć to oddać do kontenera PCK.
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.