Kilogramy w ciąży

JustaMama bardzo Ci dziękuję, przepisik zapisany :) A co do wody, to normalne na początkach ciąży, że Cię odrzuca, także nie przejmuj się, bo to powinno minąć. Niektóre kobiety w pierwszych tygodniach ciąży często i gęsto po wodzie wymiotują. 

Ja mam na razie +5 kg, obecnie 26 tydzień... Trochę dużo, ale to nic. Ograniczę trochę słodkości, bo to wszystko przez to :/

Nie zawsze mija. Ja całą ciążę wymiotowalam przez wodę. A nawet jeszcze dzień po porodzie. Dopiero potem przeszlo

Aneczka to co pilas? Mi w sumie ciężko teraz bo ja swojego czasu odstawilsm wszystkie słodkie napoje i nie bardzo mi się podoba żeby do nich wrócić zwłaszcza że uważam że ta woda jednak jest najlepsza

Kompoty gotowałam i herbaty sobie piłam czasem gorące czasem zimne typu czarna (ale nie mocna) pokrzywa, mieta, melisa. Czasem kupowane a czasem nazbieranie i wysuszone 

Ja w ciąży też miałam taki czas w którym wode wymiotowałam, ale wtedy lekko kakao  pomagało i elektrolity, no i miałam manię na kostki lodu:-) 

W ciąży wszystko ze mnie wychodziło nawet to kakao ale wtedy trzeba było to przetrwać... ciężko bo ciężko ale dałam radę... lekarza możesz też poprosić o jakieś tabletki by powstrzymać wymioty:-)

Gdy jest gorąco to można taki kompocik mrozić i zjadać jak wodnego loda jest to super alternatywa zamiast kupnych lodów:-) 

Ja dużo..ostatni raz ważyłam się jakiś tydz przed porodem.Póżniej nie chciałam się dołować.Mniej więcej wyszło 17kg.Dla mnie 152cm osoby,to trochę dużo.Czułam się jak wielka bania.I mała trochę ważyła,i macica spora,i miałam sporo wód.Półtora dnia po porodzie -8kg!Jestem 3mce po i wyszło -12kg.Na razie waga stoi,ale wszystkiego jeszcze nie zrzuciłam.Ze względu na CC,nie mogę na razie nic ze sobą zrobić,ale planuję ćwiczyć.

Gosiakk spokojnie, zrzucisz jeszcze. Bardzo dużo dają same spacery z dzieckiem. Ja sama w pierwszej ciąży przytyłam 23 kg, po porodzie zeszło 9, później jeszcze z 7-8, dzięki codziennym spacerom i karmieniu :) No, a o resztę trzeba było się postarać, żeby spadło :)

aneczkaa006 ale ja nie napisałam, że wymioty po wodzie mijają w późniejszych etapach ciąży, czy też nie mijają ;-) Napisałam, że w pierwszych tygodniach bardzo często kobiety po niej wymiotują, ot co.

Gosia, zacznij id spacerów. Jeśli lekarz pozwoli to możesz tez wprowadzić jogę  lub stretching - pozwoli Ci wyszczuplić i ujędrnić sylwetke 

W  pierwszej  ciąży  przytyłam 13  kg  i  zgubiłam  je  w  pełni  po  roku  karmiąc  piersią.  Teraz  już  jestem  na  plusie  11  a  do  porodu  4  miesiące  ale  nie  przejmuję  się  tym    biegają  na  spacery  i  za  dzieckiem  szybko  się  je  straci.  Zwłaszcza  że  przy  malychu  brak  czasu  na  objadanie  się.  Warto  postawić  też  na  zdrowe  odżywianie  co tylko  korzystnie  wpłynie  na  Ciebie  i maluszka.

Ja ostatnio przeglądałam swoją kartę ciąży, kiedy to nosiłam pod serduchem synka i mile się zaskoczylam, bo wtedy miałam prawie 10 kg na plusie (23 tydzień), a teraz około 5. Mimo, że teraz mam większą wagę wyjściową, to nie ma tragedii :)

Magicznypazur ja napisałam tylko że są różne przypadki. Jednym wymioty przechodzą innym nie czy to od wody jak wymiotuja czy od innych produktów.

Pierwsza ciaze cała miałam leżącą i było +20kg na koniec, po pół roku zostało już tylko 2. W tej ciąży zaczynalam od wagi 52,5, a póki co w 21tyg jest 50.. Ale jestem na diecie z cukrzycą.